چرا راه‌حل دولت در برابر معتادان متجاهر محکوم به شکست است؟

آسیب‌هایی که زیرزمینی می‌شو‌د

بازنگری در حوزه آسیب‌های اجتماعی از همان ابتدای روی‌کارآمدن دولت سیزدهم آشکار بود. از تصمیم مهم احیای شورای عالی اجتماعی گرفته تا اظهارنظر‌های مداوم سیدابراهیم رئیسی و بازدید‌هایش از مراکز مربوط به این حوزه می‌شد امیدوار شد که این دولت بالاخره قرار است در این حوزه، کاری موثر صورت دهد. یکی از مصادیق آسیب‌های اجتماعی که در چند سال گذشته پیش چشم شهروندان بوده و حداقل مشاهدات چشمی نشان از افزایش آن دارد مربوط به وجود معتادان متجاهر است. موضوعی که مدیریت تازه شهرداری تهران هم وعده جمع‌آوری شش‌ماهه آن‌ها را پیش از نشستن روی صندلی ساختمان بهشت داده بود.
کد خبر: ۱۳۷۴۱۸۹
به گزارش جام جم آنلاین، این موضوع هرچند تاکنون محقق نشده، اما بار‌ها مورد اشاره مسئولان دیگر هم قرار گرفته ازجمله دیروز که وزیر کشور از استانداران سراسر کشور خواسته به فوریت تا پایان شهریور به جمع‌آوری معتادان متجاهر از سطح شهر اقدام کنند. سوال، اما همین‌جا شکل می‌گیرد که چرا با داشتن تجربه بیهوده جمع‌آوری معتادان متجاهر دوباره برگشته‌ایم سر جای اول؟ قرار است معتادان متجاهر جمع‌آوری شوند که چه شود؟ کجا بروند؟ چقدر بمانند؟ چه کنند؟ این‌که چند ماهی این جماعت پیش چشم شهروندان نباشند آیا چالش حضور و افزایش تعداد آن‌ها را حل می‌کند؟ البته که در این چند سال برای این پرسش‌های تکراری هم پاسخ‌های احتمالی از سوی برخی مسئولان وجود داشته است؛ از ایده‌های خوشبینانه شهرداری که قرار بود این معتادان پس از جمع‌آوری، پاکسازی و آموزش، درحالی‌که حرفه‌ای آموخته‌اند به آغوش خانواده‌هایشان بازگردند، بگیرید تا طرح عجیب پلیس برای راه‌اندازه‌ای دهکده‌ای برای این افراد که تجربه‌های قدیمی شورآباد و... را به ذهن می‌آورد و از همین حالا محکوم به ناکارآمدی است. خود شهرداری برای برنامه ۹مرحله‌ای ارائه‌شده‌اش زیرساختی ندارد، چراکه اساسا فضایی برای جمع‌آوری آن‌ها ندارد که بخواهد در ادامه برنامه‌های دیگر خود را اجرا کند. نگاه به پدیده معتادان متجاهر هنوز بر این محور قرار دارد که به‌صورت «فوریت» جمع‌آوری شوند. این نگاه همچنان قرار است صورت‌مسأله این آسیب اجتماعی را پاک کند. درست مثل رفتاری که با کودکان کار و خیابانی شد. این‌که آن‌ها جمع‎‌آوری شوند به معنای حل و تمام‌شدن این آسیب نیست بلکه این آسیب را به مرحله بدتری یعنی زیرزمینی‌شدن آسیب‌های اجتماعی می‌کشاند.
 
منبع: روزنامه جام جم 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها