سود وام ودیعه مسکن ۱۸ درصد است. مبلغ وام ودیعه مسکن چقدر است؟. شرایط دریافت وام ودیعه مسکن چگونه است؟. وام ودیعه مسکن دوباره پرداخت می شود؟ وام ودیعه مسکن در شهرستان های کشور چقدر است؟.
به گزارش جام جم آنلاین، رستم قاسمی گفت: با مصوبه ستاد سران قوا، قرارداد یکساله مستاجران تمدید میشود که به موجب آن میزان افزایش نرخ اجاره بها در تهران و شهرهای بزرگ ۲۵ درصد و در شهرهای دیگر ۲۰ درصد خواهد بود.
به گفته وزیر راه و شهرسازی، مصوبات بازار اجاره امسال با مصوبات تفاوت زیادی ندارد، ولی ضمانت اجرایی آن دستگاه قضائی است البته بسته جدیدی هم هست که این هفته در دولت مطرح میشود که قطعاً میتواند به مستأجران کمک کند.
کد رهگیری و سامانه رهگیری به وزارت راه و شهرسازی منتقل شده و از این پس همه معاملات باید با کد رهگیری ثبت شود تا قابل پیگیری باشد.
اگر کد رهگیری در سامانه اسکان و املاک ثبت نشود خانه خالی محسوب میشود و بر اساس قانون مشمول مالیات خواهد شد.
مبلغ کمک ودیعه در تهران ۱۰۰ میلیون تومان، در سایر کلانشهرها ۷۰ میلیون تومان و در شهرهای دیگر ۴۰ میلیون تومان است.
بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار نرخ سود کمک ودیعه ۱۸ درصد است که ۵ درصد آن شامل یارانه میشود.
براساس مصوبه اخیر شورای عالی پول و اعتبار در سال ۱۴۰۱ به مستاجران مقیم پایتخت ۱۰۰ میلیون تومان، مراکز استانها ۷۰ میلیون تومان و در کلانشهرها ۴۰ میلیون تومان وام ودیعه مسکن تعلق میگیرد.
به گزارش تجارتنیوز، مبلغ وام ودیعه مسکن تغییر کرد و شورای عالی پول و اعتبار، مبلغ تسهیلات اجاره مسکن را برای سال ۱۴۰۱ افزایش داد.
براساس این مصوبه در سال ۱۴۰۱ به مستاجران مقیم پایتخت ۱۰۰ میلیون تومان، مراکز استانها ۷۰ میلیون تومان و در شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت، ۴۰ میلیون تومان وام ودیعه مسکن تعلق میگیرد.
پیش از این دولت برای مستاجران شهرهای فوق از ۳۵ تا ۶۰ میلیون تومان تسهیلات اجاره خانه درنظر گرفته بود.
نرخگذاری وام ودیعه مسکن ارتباط مستقیمی با تصمیم هفته پیش ستاد تنظیم بازار در خصوص تعیین سقف اجاره خانه برای سال ۱۴۰۱ دارد.
برای سال جاری این سقف از ۱۵ درصد شهرهای کوچک، ۲۰ درصد در کلانشهرهای بالای یک میلیون نفر جمعیت و ۲۵ درصد در پایتخت متغیر است. البته برخی صاحبنظران تردید دارند که صاحبخانهها از این سقف تعیین شده تبعیت کنند
باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از معاون، مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی نوشت: استفاده از تسهیلات کرایه خانه مختص مستاجرانِ فاقد مسکن است.
محمود محمودزاده افزود: کسانی که سابقه دریافت چنین تسهیلاتی ندارند، میتوانند معادل سقف تعیین شده وام دریافت کنند. اما برای آنهایی که در سنوات گذشته چنین وامی گرفتهاند، امکان دریافت مابهالتفاوت رقم جدید وجود دارد.
نرخ سود وام ودیعه مسکن چقدر است؟
تا سال گذشته بازپرداخت این تسیهلات ۱۸ درصد نرخ سود داشت. با این حال در خصوص نحوه تادیه این وام در سال ۱۴۰۱ معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: برای نحوه باز پرداخت تسهیلات دو مدل تعریف کردهایم که نتیجه آن پس از بررسی بیشتر اعلام میشود.
در عین حال از بعد انتشار خبر مصوبه دیروز شورای عالی پول و اعتبار، خبرگزاری مهر اقساط احتمالی این وام را چنین برآورد کرد: مبلغ اقساط تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی ماهانه ۲ میلیون و ۵۳۹ هزار و۳۴۲ تومان است. مبلغ اقساط ماهانه تسهیلات ۷۰ میلیون تومانی ماهانه ۱ میلیون و ۷۷۷ هزار و ۵۳۹ تومان است. اقساط ماهانه تسهیلات ۴۰ میلیون تومانی مبلغ ۱۰۱ میلیون و ۵۷۳ هزار تومان است.
تا سال قبل مسئولیت نامنویسی از متقاضیان وام ودیعه مسکن با وزارت راه و شهرسازی بود، امروز وزارت راه و شهرسازی از شروع موعد نام نویسی متقاضیان این وام خبر داد و اعلام کرد: ثبتنام وام ودیعه مسکن از ۱۲ خرداد آغاز میشود و متقاضیان این باید از طریق سامانه https://saman.mrud.ir/ برای نامنویسی اقدام کنند.
وام ودیعه مسکن دوباره پرداخت می شود؟
پروانه اصلانی مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه وشهرسازی اعلام کرده که دولت به ستاد ملی مقابله با کرونا برای پرداخت وام ودیعه مسکن درخواست داده، اما هنوز نتیجه آن اعلام نشده است.
باشگاه خبرنگاران جوان نوشت، ودیعه مسکن، به سومین دوره از پرداخت خود رسیده و امروز معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی اعلام کرده که پرداخت تسهیلات کمک ودیعه مسکن به مستأجران برای شهر تهران، مراکز استانها و سایر نقاط شهری ۶۰، ۴۵ و ۳۵ میلیون تومان برای سال ۱۴۰۱ در شورای پول و اعتبار مصوب شده که اجرای آن به زودی به شبکه بانکی کشور ابلاغ خواهد شد.
در سال ۹۹ میزان تسهیلات متقاضیان در تهران ۵۰ میلیون تومان بود که در آن دوره بسیاری از بانکها درخواست دو ضامن داشتند که همین خود باعث شد که بسیاری از متقاضیان موفق به دریافت تسهیلات ودیعه مسکن نشوند.
پارسال همزمان با افزایش نرخ اجاره و تورم میزان تسهیلات ودیعه مسکن با افزایش ۲۰ میلیون تومانی به ۷۰ میلیون تومان در تهران و ۵۰ میلیون تومان در سایر شهرها افزایش یافت و دولت اعتبار ۱۰ هزار میلیارد تومانی برای این تسهیلات را در نظر گرفت و بانکها تا پایان پاییز اقدام به پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن میکردند.
پارسال با توجه به افزایش نرخ اجاره ستاد هماهنگی اقتصادی دولت با دستور رئیس جمهور اقدامات لازم برای کنترل بازار را مطرح و دستورات لازم را برای کنترل این بازار به وزارت راه وشهرسازی ارائه کرد.
در همین رابطه از پارسال دولت برنامههایی را برای کنترل این بازار در دستور کار خود قرار داده، یکی از این برنامهها اجرای طرح اجاره داری حرفهای بوده که دولت در قالب آن مکلف شده، ساخت ۳۰۰ هزار واحد مسکونی را در دستور کار خود قرار دهد.
امسال هم با توجه به نزدیک شدن به فصل اجاره، برنامه ریزیهای لازم برای کنترل بازار اجاره باید در دستور کار قرار گیرد، یکی از این برنامهها ادامه یافتن پرداخت وام ودیعه مسکن است، چراکه در سال گذشته وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد که پرداخت این وام در سال جدید هم در دستور کار قرار میگیرد.
این در حالی است که به نظر میرسد امسال میزان وام ودیعه مسکن نسبت به سال گذشته کاهش ۱۰ میلیون تومانی در استان تهران داشته که البته هنوز وزارت راه و شهرسازی جزئیاتی از این میزان تسهیلات ارائه نکرده است.
دولت برای پرداخت وام ودیعه مسکن برنامه ریزی کند
سید البرز حسینی عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: متولی پرداخت وام ودیعه مسکن ستاد ملی مقابله با کروناست و از سال ۹۹ که پرداخت وام ودیعه مسکن به تصویب رسیده این تسهیلات توانسته نقش موثری در بهبود وضعیت بازار اجاره داشته است.
به گفته عضو کمیسیون عمران مجلس، در شرایط کنونی ۶ میلیون خانوار مستاجر در کشور وجود دارند که با پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن و همچنین افزایش میزان ودیعه شاهد بهبود وضعیت بازار اجاره خواهیم بود.
او میگوید: در سال گذشته با وجود آنکه میزان تسهیلات اجاره بین ۵۰ تا ۷۰ میلیون تومان بود، اما تعداد زیادی از ثبت کنندگان موفق به دریافت تسهیلات اجاره نشدند، اما امسال در صورتی که تسهیلات ودیعه پرداخت شود، باید برنامه ریزی برای پرداخت این تسهیلات صورت گیرد.
پیگیر پرداخت وام ودیعه مسکن هستیم
پروانه اصلانی مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه وشهرسازی اعلام کرده که دولت به ستاد ملی مقابله با کرونا برای پرداخت وام ودیعه مسکن درخواست داده، اما هنوز نتیجه آن اعلام نشده است.
فرشید پور حاجت دبیر کانون سراسری انبوه سازان کشور گفت: در قانون ساماندهی تولید و عرضه مسکن اعلام شده که بازار اجاره با راه اندازی اجاره داری حرفهای به تثبیت و کاهش قیمتی هدایت شود، اما متاسفانه شاهد آن هستیم که تاکنون این سامانه راه اندازی نشده و تنها در حد حرف باقی مانده است.
به گفته دبیر کانون سراسری انبوه سازان کشور، یکی از مهمترین اولویتهای دولت آن است که برنامه ریزی واقعی در این خصوص صورت گیرد، اما تاکنون در حوزه بازار اجاره داری حرفهای اقدامی صورت نگرفته، این در حالی است که شاهد آن هستیم که برخی از مسئولان سعی دارند با حرف زدن و یا بستن سایتهای مجازی اقدام به کنترل بازار اجاره کنند.
بسیاری از مستاجران هم همواره با پرداخت این تسهیلات موافق هستند و مستاجرانی که در سال گذشته موفق به دریافت این تسهیلات شده اند خود اعلام کردند که توانستند تا حدودی بخشی از ودیعه مسکن را جبران کنند.
مهدوی یکی از مستاجران در منطقه ولیعصر گفت: سال گذشته با وجود آنکه بسیاری از بانکها در پرداخت تسهیلات ما را اذیت کردند، اما دریافت این تسهیلات توانست تا حدودی بخشی از نگرانی ما در پرداخت ودیعه را برطرف کند.
بازار اجاره مسکن یکی از مهمترین بازارهای اقتصادی کشور به شمار میرود که روز به روز با نزدیکتر شدن این بازار به فصل جابه جاییها پر رونقتر میشود، بنابراین باید دولت با برنامه ریزیهای لازم و تعیین نرخ میزان اقساط این تسهیلات بتوانند بازار اجاره مسکن را به سمت رونق هدایت کنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت