همتی با بیان اینکه بیماری هاری یک بیماری ویروسی است که دستگاه عصبی مرکزی پستانداران خونگرم را درگیر می کند، گفت: عمده ترین راه انتقال هاری از طریق گزش و یا خراش توسط حیوانات آلوده و مبتلا است، چون ویروس بیماری هاری از طریق بزاق حیوان آلوده دفع می شود.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه ادامه داد: علاوه بر انتقال از طریق گزش و خراش، انتقال بیماری هاری از روشهای دیگری مثل تنفسی، خوراکی و انتقال مادر به جنین هم به ثبت رسیده است.
وی در ادامه با تشریح علائم بیماری هاری، توضیح داد: این بیماری عمدتا با تغییر ناگهانی رفتار حیوان همراه بوده و در این حالت معمولا ترس در حیوان از بین می رود و باعث می شود حیوان به راحتی به انسان و سایر حیوانات حمله کند.
پریشانی و اضطراب، ناتوانی در بلع آب و غذا، ترس از نور و در نهایت فلجی و مرگ از دیگر علائم این بیماری کُشنده در انسان و دام است که همتی از آنها یاد کرد.
وی در ادامه یکی از مهم ترین عوامل انتشار بیماری هاری را حیوانات ولگرد و بدون صاحب نظیر سگ ها عنوان کرد و گفت: باید این حیوانات توسط شهرداری جمع آوری و جمعیت آنها کنترل شود.
وی با بیان اینکه یکی از دیگر عوامل انتشار بیماری هاری گوشتخواران وحشی هستند و دامداران باید از تماس دام با این حیوانات و از ورود دام به مناطق حفاظت شده حیات وحش جلوگیری کنند، تصریح کرد: باید محیط زیست با پایش بیماری، نسبت به برخورد با موارد مشکوک اقدام کند.
همتی در ادامه با اشاره به بالا رفتن احتمال شیوع بیماری هاری در نقاطی که کشتار غیرمجاز دام انجام میشود، گفت: احتمال ابتلای دام کشتار شده به بیماری هاری دور از انتظار نیست، چون بیماری هاری از روی ظاهر لاشه قابل تشخیص نیست، لذا احتمال ابتلا به بیماری با مصرف گوشت دام مبتلا وجود دارد.
وی یادآور شد: همچنین کشتار دام در فضای باز و حاشیه شهرها باعث جمع شدن گوشتخواران اهلی و وحشی در این محل ها می شود و انتقال بیماری بین این حیوانات دور از انتظار نیست.
وی در ادامه با تاکید بر اهمیت پیشگیری از بیماری هاری، به مردم توصیه کرد: از تماس مستقیم و حفاظت نشده با گوشتخوارانی مانند سگ و گربه خودداری کرده و سالانه نسبت به مایه کوبی سگ های خانگی علیه بیماری هاری اقدام کنند.
وی تاکید کرد: توصیه می شود افراد در صورت گزیده شدن توسط حیوانات گوشتخوار اهلی و وحشی، همواره احتمال را بر هار بودن حیوان گزنده گذاشته و در اسرع وقت به مراکز درمان و پیشگیری هاری مراجعه کنند.
همتی از همشهریان درخواست کرد در صورت مشاهده حیوانات مشکوک به بیماری هاری به نزدیک ترین اداره دامپزشکی گزارش دهند و یا از طریق تلفن 1512 و سامانه پیامکی 100010001512 اطلاع دهند.
همتی اشاره ای هم به برنامه مجموعه دامپزشکی استان کرمانشاه جهت مبارزه با بیماری هاری داشت و افزود: سالانه این اداره کل اقدام به واکسینه کردن رایگان حدود 17 هزار قلاده سگ کرده و در صورت مشاهده موارد مشکوک به بیماری هاری، نمونه گیری و معدوم سازی دام مشکوک انجام شده و در نهایت نیز واکسیناسیون تمامی سگ های صاحب دار در کانون بیماری و شعاع کانون صورت می گیرد.
وی ادامه داد: امسال برای واکسیناسیون رایگان 21 هزار قلاده سگ در استان برنامهریزی کردهایم.
وی گفت: از ابتدای سال تاکنون دو مورد مشکوک به بیماری در بین جمعیت دامی استان مشاهده شده که در هر دو مورد اقدامات لازم در راستای نمونه گیری و معدوم سازی دامها برای مقابله با شیوع بیماری انجام گرفته است
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم