از تئوری دهکده جهانی مارشال مک لوهان تا نظریههای جهان شبکهای دانیل بل و عصر اطلاعات امانوئل کاستلز همه و همه بیانگر این است که در نظام نوین جهانی شدن، رسانههای گروهی و فناوریهای آن جزو جداییناپذیر زندگی مردم محسوب میشود.
در این میان، نقش رادیو بهعنوان پیشبینیترین رسانه در عرصه اطلاعرسانی، فرهنگسازی و جریانآفرینی فعال و موثر بسیار اساسی بوده و هست.
در کشور ما هم، رادیو از هشت دهه پیش مهمان خانههای مردم شده است و امروز در چهارم اردیبهشت 1401، هشتاد و دومین سالگرد آغاز به کار خود را گرامی میداریم.
رسانهای که هم در بستر تاریخ تحول یافت و هم در جامعه ایران تحول آفرید. امروزه نیز در بستر نظام جمهوری اسلامی ایران، رادیو به یک ابزار مهم و رسانهای انقلابی تبدیل شده است تا هم بیانکننده کارآمدی و تحولآفرینی نظام اسلامی در چهار دهه گذشته باشد و هم با جنگ رسانهای دشمن مقابله کند.
اینک نیز، این قرارگاه رسانهای، با احصای دیدگاه نظام کارشناسی کشور، ابعاد مختلف حیات امروز اجتماع ایرانیان اعم از اقتصاد، علم و فناوری، فرهنگ، سیاست، جامعه، تاریخ و امنیت را برای مخاطبان تشریح و تأویل میکند. ازاین روی، این رسانه انقلاب با قدرت تبیینگری و ظرفیت بسیجکنندگی، نیروی مهمی برای نظام حکمرانی کشور است.
اکنون و بر بستر هشت دهه تجربه آموزی، رسانه رادیو مطابق با گفتمان هویتمحوری و عدالتگستری ارائه شده توسط ریاست محترم سازمان و در دوره تحولی آن، وظیفهمند است تا همپای مردم و نظام اسلامی، هم دانشگاه تولید و تعمیق هویت ملی و اسلامی باشد و هم در مطالبهگری حقوق مردم و عدالتگستری در سطح جامعه اسلامی، قدم بردارد و پیشتاز شود.
رادیو در ذات و مقام یکی از آفرینندههای امواج تحولخواهی در کشور، رسالتمندانه تلاش دارد تا با جریانسازی و تبیین امور و به مدد ظرفیت کارشناسی کشور، بانی و راوی توسعه، رشد و تحول مطابق با شأن ملت ایران باشد.
فرآیندی که میتوان در قاب اقتصاد دانش بنیان و تبدیل ایران به کارگاه تولید، اشتغالزایی و مقابله با تحریم و تحریف دشمن مشاهده کرد.
باید گفت متأثر از جنگ نرم و رسانهای دشمن، رادیو موظف است در مقابله با رویکرد متخاصمان و در دفاع از هویت فرهنگی و سیاست انقلابی ملت ایران، خاکریز اول جهاد تبیین باشد.
بهویژه در عرصه درخشان گام دوم انقلاب، رادیو باید در دو وجه کنش و واکنش، متاثر از اقتضائات عصر رسانه و اطلاعات، نقشآفرینی انقلابی کند؛ چرا که بنا بر فرمایش رهبرمعظم انقلاب اسلامی:« تاثیر دستگاه عظیم رادیو به قدری بالاست که با هیچ دستگاه دیگری قابل مقایسه نیست».
از همین رهگذر نیز میتوان تصریح کرد، نقش رادیو در تقویت اعتماد عمومی و افزایش سرمایه اجتماعی جمهوری اسلامی اساسی است و این رسانه از مهمترین نقاط عزیمت امیدبخشی و نشاطآفرینی در آینده کشور است.
علی بخشی زاده - معاون صدای رسانه ملی / روزنامه جام جم
حجتالاسلام سید حمید روحانی در گفتوگوی تفصیلی با «جامپلاس»:
در گزارشی پشت پرده شبکه جاسوسی و تخریب نیروهای حامی در منطقه را بررسی کردهایم
گفتوگو با محمد فیلی:
به بهانه بحث درباره بودجه تولید مجموعههای فاخر تاریخی-مذهبی
معاون سیمای رسانه ملی مطرح کرد
گفتوگو با فواد ایزدی کارشناس مسائل آمریکا
در گفتوگو با حسن هانیزاده مطرح شد:
رایزن سابق فرهنگی ایران در مصر: