دلیل چاق شدن برخی در ماه مبارک رمضان

آیا با روزه‌ داری می‌توان لاغر شد؟

چگونه از فرسودگی شغلی خلاص شویم؟

فرسودگی شغلی حالتی از فرسودگی جسمی یا روانی است که بر اثر استرس طولانی مدت یا کار بیش از حد ایجاد می شود.
کد خبر: ۱۳۶۱۱۰۵
به گزارش جام جم آنلاین، فرسودگی شغلی در دوره همه گیری کووید-۱۹ بیش از هر زمان دیگری رایج شده است، زیرا افراد برای مدیریت عوامل استرس زا مانند ساعات کاری طولانی و موقعیت‌های غیرقابل پیش بینی با چالش روبرو هستند.

طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت (WHO) فرسودگی شغلی سندرمی است که به دلیل مجموعه‌ای از استرس‌های مربوط به محل کار رخ می‌دهد که با موفقیت مدیریت نشده اند.

همچنین احساس تخلیه انرژی یا فرسودگی، احساس منفی گرایی یا بدبینی مرتبط با شغل و کاهش کارایی از نشانه‌های آن است.

فرسودگی شغلی چیست؟

به گزارش روزنامه هندوستان تایمز، فرسودگی شغلی حالتی از فرسودگی جسمی یا روانی است که بر اثر استرس طولانی مدت یا کار بیش از حد ایجاد می‌شود. فرسودگی شغلی می‌تواند از عوامل مختلفی از جمله کار بیش از حد و خارج از ساعت اداری، تعارض نقش و وظایف و عدم حمایت اجتماعی ناشی شود.

فردی که فرسودگی شغلی را تجربه می‌کند معمولا احساس در هم شکستگی، بدبینی و جدا شدن از کار دارد. همچنین ممکن است در خواب، غذا خوردن و تمرکز مشکل داشته باشد. هنگامی که فرسودگی شغلی درمان نشود، می‌تواند به افسردگی یا سایر مشکلات سلامت روان منجر شود.

علائم هشدار دهنده فرسودگی شغلی چیست؟

* احساس خستگی مزمن می‌کنید.

* در تمرکز روی کار‌ها مشکل دارید.

* نسبت به دیگران احساس تحریک پذیری و بی حوصلگی می‌کنید.

* علاقه خود را به فعالیت‌هایی که پیش از این از انجام آن‌ها لذت می‌بردید، از دست داده اید.

* همیشه احساس فشار و استرس می‌کنید.

* سلامت جسمی شما به این دلیل که بیش از حد به خودتان فشار آورده اید یا برای مقابله با استرس تلاش کرده اید، تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

* مدام نسبت به زندگی احساس منفی و بدبینی دارید.

* مشکل خواب دارید یا بیش از حد می‌خوابید.

چگونگی جلوگیری از فرسودگی شغلی

پذیرش و آگاهی از این وضعیت می‌تواند اولین قدم برای رفع مشکل باشد. با آگاهی از اینکه آیا از مراحل اولیه استرس رنج می‌برید یا استرس مزمن، طی کردن مرحله بعدی آسان‌تر می‌شود.

• علائم فرسودگی شغلی را بشناسید: علائم رایج عبارتند از خستگی غیر قابل توضیح، احساس درد، مشکل در تمرکز، افزایش نگرانی‌های سلامتی و بی خوابی. این علائم را نادیده نگیرید.

• برای خود وقت بگذارید: مطمئن شوید که هر روز زمانی را برای استراحت و انجام کاری که از آن لذت می‌برید اختصاص دهید. این می‌تواند به کاهش استرس کمک و شما را از احساس خستگی دور کند.

• از برنامه ریزی فشرده و دقیق انجام‌گرفته، فاصله بگیرید و به خود استراحت دهید: زمانی که احساس می‌کنید خسته هستید، چند دقیقه به استراحت و تجدید قوا اختصاص دهید. همچنین از برنامه ریزی بیش از حد خود خودداری کنید.

• انعطاف پذیر باشید: عاقلانه‌تر است که موقعیت را بپذیرید، کمک بخواهید، استراحت‌های مکرر انجام دهید، کار‌ها را اولویت بندی کنید.

• حد و مرز‌های سالمی را تعیین کنید: با تعیین محدودیت‌هایی در مورد میزان کار و مدت زمانی که صرف فعالیت‌های مختلف در خانه و محل کار می‌شود، مطمئن شوید که از خود مراقبت می‌کنید.

• مهربانی با خود را تمرین کنید: قاطع باشید و فقط آنچه که می‌توانید بدون وارد کردن فشار به خود و تشدید فرسودگی جسمی و ذهنی انجام دهید را بر عهده بگیرید.

• پیشرفت را بر کمال‌گرایی ارجح بدانید: بهتر است پیشرفت کنید تا اینکه خودتان را خسته کنید تا انسان کاملی باشید. با همان عشق و مهربانی که به دیگران می‌دهید با خود نیز رفتار کنید.

• تکنیک ۵-۵-۵ را بکار بگیرید: هر روز صبح را با ۵ دقیقه قدردانی و سپاسگزاری، ۵ دقیقه ورزش بدنی و ۵ دقیقه مطالعه کتاب شروع کنید. این ۱۵ دقیقه به شما کمک می‌کند تا به جای وحشت یا استرس، یک روز را با یک نکته مثبت شروع کنید. تمرین مداوم این تکنیک به همسویی روح-بدن-ذهن کمک می‌کند.
 
منبع: ایسنا
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها