به گزارش جام جم آنلاین، غلامی باغی، معاون بهره برداری سازمان اموال تملیکی در برنامه گفتگوی ۱۸:۳۰ در خصوص کالاهای مانده در انبارهای سازمان بنادر، گمرک و سازمان اموال تملیکی به سوالات زیر پاسخ داد.
از زمان دستور رئیس جمهور و رئیس قوه قضاییه مبنی بر تعیین تکلیف کالاهای مانده در انبارها تا کنون، سازمان اموال تملیکی چه اقداماتی انجام داده است؟
جلسات مستمر بین دستگاه های متولی تجارت خارجی در این خصوص برگزار شده است. یکی از وظایف سازمان اموال تملیکی تعیین تکلیف کالاهای متروکه است که در مهلت قانونی نتوانسته اند فرایند ترخیص را طی کنند. هرگاه اظهارنامه متروکی کالا از سوی گمرک صادر شود سازمان در بازه های مشخصی این کالاها را در مزایده های الکترونیکی به فروش می رساند.
چه میزان از کالاها به سازمان اموال تملیکی می رود؟
اگر ورودی سازمان اموال تملیکی افزایش یابد، گلوگاه دچار مشکل می شود. سازمان اموال تملیکی فرعی بر تجارت خارجی کشور است. اندکی از کالاهای مانده در انبارها به این سازمان می آید.
در گذشته کمتر از یک درصد کالاها متروکه می شد اما به واسطه تغییر قوانین و مقررات ، برخی کالاهای وارداتی در ترخیص به مشکل خورده اند و این امر ورودی کالا به سازمان اموال تملیکی را افزایش داده است.
در ادامه آقای وکیلی مدیرکل واردات گمرک هم به چند سوال پاسخ داد.
بعد از دستور رئیس جمهور چه اقداماتی انجام شده است؟
وکیلی: در ماه های گذشته با تعامل و همکاری سازمان بنادر و اموال تملیکی روند تعیین تکلیف اموال متروکه بهتر شده است.
آماری دارید در انبارهای گمرک این کالاهای متروکه چقدر است؟
وکیلی: ۷۵ درصد از کالاهای وارداتی به گمرک شهید رجایی می روند و در این گمرک از سال ۹۶ به بعد ۹۵ هزار کانتینر کالای متروکه وجود دارد که تا هفته آینده همه آنها تعیین تکلیف می شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد