به گزارش جام جم آنلاین، آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی روز شنبه با حضور در وزارت اطلاعات در دیدار با وزیر، مدیران و کارکنان این وزارتخانه به مناسبت هفته بزرگداشت سربازان گمنام امام زمان (عج) ضمن تبریک اعیاد شعبانیه از زحمات مجاهدانه کارکنان وزارت اطلاعات قدردانی کرد.
رئیس جمهور در این دیدار به تببین وظایف و ماموریتهای خطیر وزارت اطلاعات پرداخت و خاطرنشان کرد: مهمترین ماموریت وزارت اطلاعات حفظ و صیانت از نظام و سرمایههای انقلاب اسلامی است. امروز همه سرمایهها و ظرفیتهای کشور در حوزههای اقتصادی، فرهنگی، علمی و مولفههای قوت و قدرت ملت مثل «ایمان و اعتماد مردم» مورد تهدید دشمنان است.
رئیس جمهور با گرامیداشت یاد شهدای وزارت اطلاعات تصریح کرد: باید ابعاد مبارزه با دشمن را شناخت و گامهای محکمی در این مسیر برداشت. وزارت اطلاعات موفقیتهای کمنظیری همچون مبارزه با گروهک های معاند، شناسایی و دستگیری جواسیس و جلوگیری از نفوذ و صیانت از نظام را در کارنامه خود دارد اما امروز نیازمند تحول و بازنگاه به حرکت وزارت اطلاعات هستیم.
دکتر رئیسی با بیان اینکه باید تلاش شود کارهای ارزشمند ارتقا یابد و کاستی وجود نداشته باشد، افزود: امروز بهترین افرادی که میتوانند کارنامه وزارت اطلاعات را ارزیابی کنند نیروهای همین وزارتخانه از پیشکسوتان تا جوانان و رویشهای انقلاب اسلامی هستند.
دکتر رئیسی با تاکید به اینکه امام خمینی (ره) روحیه تحولخواه داشتند، اظهار داشت: هر وقت به وضع موجود راضی شدید بدانید در آینده با مشکلاتی روبرو خواهید شد لذا برای پیشرفت نیازمند ایجاد تحول در امور هستید.
رئیس جمهور با برشمردن سه گام اساسی برای ایجاد تحول خاطرنشان کرد: اولین گام؛ تحول در شناخت و رویکردهاست. انسان تحولخواه میتواند تحول ایجاد کند. دومین گام؛ تحول فرایندی است و باید فرایندها متحول شوند. سومین گام؛ تحول نهادی است. باید سازوکار مناسب با ماموریتها ایجاد شود و این سازوکارها موجب چابک شدن دستگاه شوند.
آیتالله رئیسی تاکید کرد: مهمترین مولفه قدرت مردم متدین در صحنه هستند و باید این مردم حاضر در صحنه روز به روز اعتمادشان به نظام اداری و کارآمدی آن بیشتر شود. نباید آنها ناراضی شوند، هرکاری که باعث ناراضی شدن آنها میشود از قدرت ملی میکاهد لذا باید از این اعتماد صیانت شود.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه وزارت اطلاعات ثمره ارزشمند انقلاب اسلامی است که باید صیانت شود تصریح کرد: صیانت از این مجموعه ایجاب میکند اعضای آن مراقب نفوذ دشمن و ایجاد انحرافات باشند.
دکتر رئیسی افزود: مولفه دیگر قدرت نظام اداری کارآمد است. نظام اداری کشور میتواند اعتمادساز، مشارکتافزا و رضایتساز باشد اما ممکن است این نظام اداری نیز دچار آسیب شود که باعث میشود مولفههای قدرت هم دچار آسیب شوند بنابراین باید از مجموعههای اداری کشور پاسداری شود تا فساد و روابط ناسالم به آن راه نیابد.
آیت الله رئیسی با تاکید بر اینکه وزارت اطلاعات باید جلودار پیگیری مطالبات به حق مردم از دستگاهها باشد، اظهار داشت: در ابتدای آغاز بکار وزارت اطلاعات امام خمینی (ره) با اشاره به فراگیری آن، آنرا اطلاعات ۳۶ میلیونی خطاب کردند و امروز باید با افزایش مشارکت عمومی اطلاعات ۸۰ میلیونی را ایجاد کرد چرا که در دولت مردمی، مردم امین هستند و در کنار دستگاههای امنیتی از کشور حراست می کنند.
رئیس جمهور با تشریح وظایف حراست سازمانها و ادارات تاکید کرد: حراستها چشم بینای وزارت اطلاعات و نظام هستند و نباید اجازه دهند زد و بند و فساد مردم را آزار دهد. نباید شاهد نفوذ، فساد اداری، مدیران ناصالح و کم انگیزه باشیم بلکه باید افراد صالح در بخشهای مختلف جای گیرند.
آیتالله رئیسی با تاکید بر اینکه دستگاههای اطلاعاتی باید دارای همگرایی، همکاری و همپوشانی با یکدیگر باشند، تاکید کرد: وزارت اطلاعات در شناخت مسائل و مشکلات پیشگام باشد و در عین ارائه راهکارها تا به سرانجام رسیدن نتیجه پیگیری کنند. ما مجموعهای میخواهیم که علاوه بر ارائه پیشنهاد تا حصول قطعی موضوع را پیگیری کند.
رئیس جمهور تاکید کرد: امروز میدان دادن به نیروهای انقلابی با تفکر بسیجی در وزارت اطلاعات باید بیش از همه دستگاهها باشد.
دکتر رئیسی تاکید کرد: در دولت سیزدهم «نشد»، «نمیشود»، «اعتبارات وجود ندارد»، «نمیتوان» نداریم. فرهنگ ما، فرهنگ شهید قاسم سلیمانی و «ما میتوانیم» است.
رئیس جمهور افزود: باید با جریان سازمان یافته، مافیای قاچاق و مواد مخدر و مافیای واردات بی رویه به طور مداوم مبارزه شود. همانطور که شما گروهکهای ضد انقلاب را به زبالهدان تاریخ سپردید دست سودجویان و مفسدین را قطع کنید.
آیتالله رئیسی خطاب به کارکنان وزارت اطلاعات گفت: کارنامه شما نشان میدهد که در کارهای بسیاری موفق بودید و پیچیدهترین نفوذها را کشف کردید. مهمترین رمز موفقیت شما اتکاء به خداوند است.
رئیس جمهور با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب که باید وزارت اطلاعات صددرصد انقلابی باشد، تصریح کرد: انقلابی اندیشیدن، انقلابی عمل کردن، تحت تاثیر سیاستبازان قرار نگرفتن و با صلابت کارها را پیگیری و به سرانجام رساندن از ویژگیهای نیروهای وزارت اطلاعات است.
دکتر رئیسی با اشاره به اهمیت بهرهگیری از مشورت نیروهای زبده و قدیمی وزارت اطلاعات تاکید کرد: میدان مدیریتی وزارت اطلاعات باید دست نیروهای انقلابی باشد. شما باید تلاش کنید فساد کمتر شود و به اجرای عدالت برسیم. هیچ بیعدالتی را برنتابید با حساسیت با بی عدالتی مبارزه کنید تا این بی عدالتی ریشهکن شود. فقر، فساد و تبعیض نباید در کشور باشد و زیبنده نظام اسلامی نیست. وزارت اطلاعات باید در کنار آسیبشناسی برای آسیبزدایی نیز پیشگیری کند.
همچنین رئیس جمهور در ابتدای این دیدار با اشاره به مناجات شعبانیه و پایداری در مسیر درست، تصریح کرد: باید به ندای ائمه اطهار(ع) لبیک گفت. در این مسیر هیچ خسرانی وجود ندارد و این راهی است که انسانها در آن باید بدانند تکلیفشان چیست؟ و در کجا قرار دارند؟ و چه رسالت بزرگی بر دوش آنها است و انسان در این مسیر هیچ حزن، خوف و هراسی را به دلش راه ندهد.
آیتالله رئیسی افزود: انسان در مسیر انجام وظیفه نباید هراسی به دل راه دهد بلکه باید با صلابت و ایمان قوی گام بردارد. گاهی افراد به دلیل مسائل مالی، آبرویی و فردی و به دلیل دخالت اطرافیان دچار چرخش میشوند. در این چهل سال پس از انقلاب برخی افراد دچار چرخش شدند و هویتشان، نگاهشان و تحلیلشان تغییر پیدا کرد.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه بسیار مهم است که انسان دچار چرخش و تغییر در مواضع اصلی نشود، گفت: با استقامت در مسیر مقدس و نورانی نباید اجازه چرخش داد شاید روشها تغییر پیدا کند اما ارزشها تغییر نمییابد؛ عدالت همان عدالت و توجه به حق همان توجه به حق است. قوانین هستی، ارزشها و سنت الهی همیشه ثابت است.
دکتر رئیسی با اشاره به اینکه گام برداشتن در مسیر صحیح موانعی نیز در پیش روی خود دارد، تصریح کرد: یکی از اموری که نیاز به استقامت دارد همین اصل «جهاد تبیین» است. اگر بخواهید عَلَم عدالت خواهی، دین مداری و حق را بردارید بسیار هیاهو میکنند اما نباید دچار چرخش شده بلکه باید در این مسیر ثابتقدم ماند. مهم آن است که فرد احساس کند در مسیر درست حرکت میکند و نگاهش حقطلبانه، عدالت خواهانه و در مسیر مبارزه با فساد و کجرویها باشد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت