به گزارش جام جم آنلاین، چندی پیش اعلام شد که روسیه پرتاب موشک های سایوز از منطقه گویان فرانسه واقع در آمریکای جنوبی را در واکنش به اعمال تحریم های اروپا در پی حمله به اوکراین متوقف کرده است، این در حالی است که شرکت وان وب نیز ماهوارههای اینترنتی خود را تا چندی پیش و قبل از وقوع این اتفاقات، سوار بر موشک سایوز به مدار زمین پرتاب میکرد. حال با این اتفاقات به نظر نمیرسد که گروه بعدی ماهوارههای اینترنتی وان وب به این زودیها پرتاب شوند.
پیشتر برنامه ریزی شده بود تا ۳۶ ماهواره اینترنتی شرکت وان وب روز جمعه (۴ مارس) سوار بر موشک سایوز و از پایگاه فضایی بایکونور در قزاقستان که به طور مشترک توسط نیروهای هوافضای روسیه و روسکوسموس مدیریت میشود، پرتاب شوند.
موشک سایوز در اصل ساخت روسیه است و توسط شرکت فرانسوی «آریان اسپیس» توسعه یافته است.
اما روز چهارشنبه (۲ مارس)، روسکوسموس اعلام کرد که عملیات پرتاب را ادامه نخواهد داد مگر اینکه وان وب تضمین کند که ماهوارهها برای اهداف نظامی استفاده نخواهند شد.
آژانس فضایی روسیه همچنین از دولت بریتانیا خواست سهام خود را از این شرکت مستقر در لندن جدا کند.
این خواستهها که در پی افزایش تنشها به دلیل حمله روسیه به اوکراین صادر شدهاند، بعید است که برآورده شوند. نمایندگان دولت بریتانیا گفتهاند که این کشور سهام خود در وان وب را نمیفروشد.
اسپیس نیوز روز چهارشنبه گزارش داد که این شرکت اکنون کارکنان خود را از پایگاه فضایی بایکونور خارج کرده است.
کریس مک لافلین (Chris McLaughlin) رئیس امور نظارتی و تعامل وان وب در گفتگو با اسپیس نیوز گفت وان وب به کارکنان خود دستور داد تا این ناحیه را روز چهارشنبه ترک کنند.
شرکت «وان وب» مستقر در لندن در حال ساخت مجموعهای متشکل از ۶۴۸ ماهواره است تا دسترسی به اینترنت پرسرعت را برای مشتریان در سراسر جهان، به ویژه مکانهای دورافتاده و غیر متصل فراهم کند.تا به امروز بیش از ۴۲۰ ماهواره وان وب به مدار زمین رسیدهاند.
موشک های سایوز روسیه توسط شرکت ارائهدهنده پرتاب اروپایی موسوم به آریان اسپیس (Arianespace) برای پرتاب ماهوارهها از مرکز فضایی «کورو» در گویان فرانسه و همچنین از پایگاه فضایی بایکونور واقع در قزاقستان (جایی که روسیه به طور منظم مأموریت های سایوز خود را پرتاب میکند) استفاده میشود.
شرکت «آریان اسپیس» یک شرکت چندملیتی است که در سال ۱۹۸۰ به عنوان نخستین سرویس ارائهدهنده خدمات پرتاب جهانی تأسیس شد.
این شرکت، تولید، اجرا و بازاریابی برنامه پروژه «آریان» را به عهده دارد. این شرکت مجموعه متنوعی از پرتابها و راهاندازیها را با استفاده از پرتابگرهای بار سنگین و وسیلههای پرتاب مانند موشک «آریان ۵» برای بارهای دو مرحلهای به مدار انتقال، موشک «سایوز-۲» به عنوان پرتابگر بار متوسط و طولانی و موشک سوخت جامد «وگا» برای بارهای سبکتر ارائه میدهد.
البته همانطور که میدانید، «وان وب» تنها شرکتی نیست که برای مشتریان خود اینترنت ماهوارهای را ارائه خواهد داد و در این زمینه رقابت میکند.
چرا که شرکت «اسپیس ایکس» در حال ساخت یک صورت فلکی مخصوص به خود به نام «استارلینک» است.
انتظار میرود این صورت فلکی در پیکربندی اولیه خود حداقل ۴۴۰۰ ماهواره داشته باشد.
شرکت آمازون نیز در حال توسعه صورت فلکی ماهوارهای اینترنتی خود به نام کویپر (Kuiper) است.
منبع: ایسنا
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد