به گزارش جام جم آنلاین، «وینود منون»، نویسنده ارشد این مطالعه از دانشگاه استنفورد، گفت: «ما تفاوتهای قابل توجهی را بین مغز پسران و دختران مبتلا به اوتیسم شناسایی کردیم و پیش بینیهای فردی علائم بالینی در دختران را به دست آوردیم.»
وی افزود: «ما میدانیم که پنهان ماندن علائم، یک چالش بزرگ در تشخیص اوتیسم در دختران است که منجر به تأخیر در تشخیص و درمان میشود.»
در این مطالعه، محققان از هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل اسکن مغزی MRI مربوط به ۶۳۷ پسر و ۱۳۶ دختر مبتلا به اوتیسم در سراسر جهان استفاده کردند.
دختران در چندین مرکز مغزی، از جمله سیستمهای توجه حرکتی، زبانی و مکانی، الگوهای ارتباطی متفاوتی از پسران داشتند. بیشترین تفاوت بین دو جنس در گروهی از نواحی حرکتی بود.
در بین دختران، تفاوت در مراکز حرکتی با شدت علائم حرکتی آنها مرتبط بود. دخترانی که الگوهای مغزی آنها بیشتر شبیه پسرها بود، دارای مهمترین علائم حرکتی اوتیسم بودند.
محققان همچنین حوزههای زبانی را که بین پسران و دختران متفاوت است شناسایی کردند و خاطرنشان کردند که مطالعات قبلی اختلالات زبانی بیشتری را در پسران مبتلا به اوتیسم نسبت به دختران مبتلا به اوتیسم نشان داده است.
تفاوتهای مغزی بین دختران و پسران مبتلا به اوتیسم در جوانان بدون این بیماری مشاهده نشد.
محققان خاطرنشان کردند که اوتیسم در پسران چهار برابر دختران تشخیص داده میشود و بیشتر تحقیقات مربوط به اوتیسم بر روی پسران متمرکز شده است.
به گفته محققان، دختران مبتلا به اوتیسم معمولاً رفتارهای تکراری کمتری نسبت به پسران دارند، که ممکن است به تأخیر در تشخیص این بیماری منجر شود.
منبع: مهر
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم