به گزارش جام جم آنلاین، بر اساس یک مطالعه جدید، ریتم شبانه روزی، تجمع یک پروتئین کلیدی را در مغز افراد مبتلا به آلزایمر کنترل میکند.
افراد مبتلا به بیماری آلزایمر اغلب اختلالات خواب یا اختلالات شبانه روزی را تجربه میکنند که این اختلالات ممکن است شدت بیماری آلزایمر را افزایش دهد.
زوال عقل یکی از علل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است. شایعترین شکل آن، بیماری آلزایمر است. یکی از ویژگیهای بیماری آلزایمر، اختلال در ریتم شبانه روزی، تغییرات فیزیکی، ذهنی و رفتاری روزانه است که خواب و بیداری ما را کنترل میکند.
محققان مکانیسم مولکولی را شناسایی کردند که ممکن است مسئول ارتباط بین بیماری آلزایمر و ریتمهای شبانه روزی باشد.
آلزایمر یک بیماری التهابی عصبی است که با تجمع بتا آمیلوئید مشخص میشود. مضرترین آنها بتا آمیلوئید ۴۲ (Aβ۴۲) است. پروتئینها پلاکهایی را تشکیل میدهند که بین نورونها جمع شده و عملکرد سلول را مختل میکنند.
دانشمندان بر این باورند که رشد پلاکهای آمیلوئید دلیل اصلی ابتلاء به بیماری آلزایمر است. سلولهای ایمنی به نام میکروگلیا در پاکسازی پلاکهای آمیلوئید نقش دارند. این فرآیند که فاگوسیتوز نامیده میشود، برای حفظ نورونهای سالم ضروری است.
محققان با استفاده از سلولهای موشها دریافتند که فاگوسیتوز در طول روز و شب تغییر میکند. هنگامی که فاگوسیتوز قطع میشود، به عنوان مثال، با اختلال خواب، Aβ۴۲ ایجاد میشود.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم