به گزارش جام جم آنلاین به نقل از رویترز، به گفته محققان این توالی ژنتیکی در نسخههای قبلی ویروس کرونا به نام دیده نمیشود اما در بسیاری از ویروسهای دیگر از جمله ویروسهایی که باعث سرماخوردگی میشوند و همچنین در ژنوم انسان در همه جا وجود دارد.
دانشمندی به نام ونکی سونداراراجان از دانشگاه کمبریج گفت: اومیکرون ممکن است وجهه «انسانی تر»ی داشته باشد.
این سخن او بدان معناست که اومیکرون باری از سرماخوردگی با خود دارد.
این می تواند به این معنی باشد که ویروس راحت تر منتقل می شود در حالی که فقط باعث بیماری خفیف یا بدون علامت می شود.
دانشمندان هنوز نمیدانند که آیا اومیکرون نسبت به انواع دیگر عفونیتر است یا خیرو یا اصلا آیا باعث بیماری شدیدتر میشود یا اینکه به عنوان شایعترین نوع از دلتا پیشی خواهد گرفت. ممکن است چندین هفته طول بکشد تا پاسخ این سوالات را دریافت کنید.
طبق مطالعات قبلی، سلولهای ریهها و سیستم گوارشی میتوانند همزمان حامل کووید و کروناویروسهای سرماخوردگی باشند. چنین عفونت همزمان صحنه ای را برای نوترکیب ویروسی آماده می کند، فرآیندی که در آن دو ویروس مختلف در سلول میزبان یکسان با هم تعامل دارند در حالی که از خود کپی می کنند و نسخه های جدیدی تولید می کنند که دارای مقداری ماده ژنتیکی از هر دو «والد» هستند.
بر اساس این مطالعه این جهش ممکن است برای نخستین بار در فردی به وجود آمده باشد که به هر دو پاتوژن سرماخوردگی و کووید آلوده بوده است.
توالی ژنتیکی یافت شده در اومیکرون نه تنها شبیه سرماخوردگی است بلکه در ویروس نقص ایمنی انسانی یا همان ایدز هم ممکن است ظاهر شود.
آفریقای جنوبی هم اکنون بستر تکثیر اومیکرون است. این کشور دارای بالاترین میزان بیماران ایدز است. بنابراین می توان پیش بینی کرد اومیکرون بازترکیبی از کووید-سرماخوردگی-ایدز است.
سونداراراجان افزود: «احتمالاً نسلهای زیادی از نوترکیبیها را از دست دادهایم که در طول زمان اتفاق افتاد و منجر به پیدایش اومیکرون شد.»
تحقیقات بیشتری برای تایید منشأ جهش های اومیکرون و اثرات آن بر عملکرد و قابلیت انتقال مورد نیاز است. فرضیه های رقابتی وجود دارد مبنی بر اینکه آخرین نوع ممکن است مدتی را صرف تکامل در یک میزبان حیوانی کرده باشد.
در همین حال، سونداراراجان گفت یافتههای جدید بر اهمیت دریافت واکسنهای موجود فعلی کووید-19 توسط مردم تأکید میکند.
ساونداراراجان گفت: «شما باید واکسن بزنید تا احتمال مواجهه سایر افراد دارای نقص ایمنی با ویروس کرونا کاهش یابد.»
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت