عادات‌ غذایی که روده شما را نابود می‌کند

محققان در سال‌ های اخیر دریافته‌اند که داشتن روده‌ های سالم هم اهمیت زیادی برای سلامت دستگاه گوارش دارد، هم به سلامت روان مرتبط است و هم احتمال ابتلا به بیماری‌ های مزمن را کاهش می‌دهد بنابراین، مراقبت از روده‌ ها و میکروبیوم بدن باید به یکی از اولویت‌های اصلی همه ما در رژیم غذایی تبدیل شود.
کد خبر: ۱۳۵۰۴۹۵

به گزارش جام جم آنلاین، با این‌حال، بعضی افراد همچنان با عادت‌های غذایی نادرست به سلامت روده‌های خودشان آسیب می‌رسانند و سلامت دستگاه گوارش و سلامت عمومی شان را در معرض خطر قرار می‌دهند.

1. غذا خوردن سریع
اولین گام در هضم غذاها، جویدن صحیح آنهاست. پس زمانی که شما سریع غذا می‌خورید و غذاها را به‌درستی نمی‌جوید، دستگاه گوارش برای آزادسازی آنزیم‌های مورد نیاز به‌منظور تجزیه مواد غذایی درست عمل نمی‌کند. در این شرایط، قطعات بزرگ‌تر مواد غذایی به‌صورت جویده ‌نشده وارد روده‌ها می‌شوند، درحالی که آنزیم کافی برای تجزیه آنها وجود ندارد. این یعنی بدن در معرض ابتلا به نفخ، اسهال، سوزش سر دل، ریفلاکس اسید، گرفتگی، سوءهاضمه، حالت تهوع و... قرار می‌گیرد.

2. زیاده‌روی در مصرف مواد غذایی شیرین
درحالی که مواد غذایی سالم و سرشار از ترکیبات پری‌ بیوتیک و قندهای طبیعی مانند میوه‌ها و غلات سبوس‌دار برای بدن مفید هستند، زیاده‌روی در مصرف مواد غذایی شیرین می‌تواند برای روده‌ها مضر باشد. قندها دارای اثرات مخربی بر میکروبیوم روده‌ها هستند و می‌توانند به شکل‌گیری التهاب مزمن و همچنین تضعیف پوشش معده منتهی شوند. بعضی از تحقیقات نشان داده‌اند قندها از طریق مختل‌سازی عملکرد میکروبیوم روده‌ها می‌توانند به التهاب کولون (روده بزرگ) و بیماری‌های التهابی روده مانند بیماری کرون منتهی شوند.

3. نخوردن سبزیجات کافی
سبزیجات حاوی فیبرهای سالمی هستند که باکتری‌های خوب روده را تغذیه می‌کنند، به رشد آنها کمک می‌رسانند و پوشش روده را هم تقویت می‌سازند. باکتری‌های خوب روده همیشه به بدن در روندهای مقابله با التهاب کمک می‌کنند. به نظر می‌رسد که انواع کلم‌ها مانند بروکلی و کلم دارای عملکرد بهتری در تغذیه روده‌ها هستند.

4. غذا خوردن در حالت ایستاده
آیا شما هم عادت دارید که کنار یخچال یا جلوی پیشخوان آشپزخانه بایستید و غذا بخورید؟ این الگوی تغذیه‌ای نادرست می‌تواند به‌راحتی باعث پُرخوری یا غذا خوردن سریع شود و درنتیجه مشکلاتی که در قسمت اول از آنها صحبت کردیم را به‌ همراه بیاورد. به‌گفته متخصصان تغذیه، بیشتر افرادی که ایستاده غذا می‌خورند، به غذا خوردن با سرعت زیاد هم عادت دارند. این عادت نه‌تنها دریافت مواد غذایی را از محدود نیازهای طبیعی بدن بیشتر می‌کند، بلکه محاسبات مغز برای تشخیص احساس سیری را هم مختل می‌سازد.

5. ورزش کردن بعد از غذا خوردن
هضم غذاها به خون و انرژی مشخصی نیاز دارد. پس وقتی که غذا می‌خورید و بلافاصله ورزش می‌کنید، عضله‌ها باید خون و انرژی را به‌سمت خودشان بکشانند، درحالی که دستگاه گوارش به این منابع اولیه نیاز دارد. در این شرایط، وقتی که جریان خون مطلوب وارد روده‌ها نشود، مشکل سوءهاضمه و گرفتگی‌های عضلانی به‌وجود می‌آید زیرا در این حالت اولویت سوخت‌رسانی به عضله‌ها اختصاص یافته است.

6. غذا خوردن در موقعیت‌های استرس‌زا
غذا خوردن در موقعیت‌های استرس‌زا هم یکی از الگوهای تغذیه‌ای نامناسب است که می‌تواند به سلامت روده‌ها آسیب برساند. به‌گفته متخصصان تغذیه، هضم غذاها در وضعیت استرس با سرعت پایینی انجام می‌گیرد و بنابراین غذاها به‌صورت هضم‌نشده در معده باقی می‌مانند. همین روند به باکتری‌های مضر درون روده اجازه می‌دهد که از غذاهای هضم‌نشده برای رشد بیشترشان سوءاستفاده کنند.

منبع: سلامت

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها