دانستنی های سلامت؛

با خودتان مهربان باشید....

مهر ورزی و مهربانی دو خصلتی که نه تنها باعث تقویت ارتباطات اجتماعی می شود، بلکه در تندرستی و بهبود سلامتی نقش ویژه ای دارد
کد خبر: ۱۳۴۸۹۴۴
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری صداوسیما، همه ما شنیده‌ایم که می‌گوید: «با مردم طوری رفتار کن که دوست داری با تو رفتار کنند.» هر چند این یک مَثَل است که از کودکی به ما آموخته‌اند، اما جالب است بدانید تأثیر رفتار ما با دیگران در زندگی واقعی از نظر علمی اثبات شده است. تحقیقات علمی نشان می‌دهند که ما در دوران کودکی به لحاظ سرشتی ذاتا مهربان هستیم و در بزرگ‌سالی نیز با تمرین و تکرار می‌توانیم این ویژگی را حفظ و تقویت کنیم؛ زیرا گاهی اوقات تأثیرات محیطی و فشار‌های زندگی باعث می‌شود این ویژگی ذاتی ارزشمند را از دست بدهیم.


مهربانی و متابولیسم بدن...

تا به حال توجه کرده‌اید وقتی کاری برای کسی انجام می‌دهید خودتان هم حس خوبی دارید؟ این حس خوب اتفاقی نیست و به دلیل مراکز لذت در مغز انسان است. محبت کردن به دیگران باعث افزایش سروتونین می‌شود. سروتونین انتقال‌دهنده‌ی عصبی‌ای است که باعث ایجاد احساس رضایت و خوب بودن می‌شود. نوع‌دوستی و کمک به دیگران، مثل ورزش کردن باعث آزاد شدن اندورفین‌ها می‌شود که با نگرش مثبت و حس رضایت همراه است.

پس برای کمک به کسی که احتیاج به کمک دارد داوطلب شوید یا فردی را به یک فنجان چای یا برای ناهار دعوت کنید؛ ممکن است این همان حس خوبی باشد که الان به آن نیاز دارید.

با محبت به دیگران می‌توانید نگرانی هایتان را کم کنید...

با خودتان مهربان باشید. اضطراب و نگرانی چه از نوع ملایم و چه از نوع حمله‌های عصبی سخت در انسان شایع است. روش‌های مختلفی مثل مدیتیشن، ورزش، مصرف دارو یا درمان‌های طبیعی برای درمان اضطراب وجود دارد، اما به نظر می‌رسد راحت‌ترین و ارزان‌ترین راه خلاص شدن از شر نگرانی‌ها، محبت کردن به دیگران است.
پس دفعه‌ی بعد که حس کردید نگرانی دارد به سراغ‌تان می‌آید به دنبال فرصتی برای کمک به دیگران باشید. این کار می‌تواند لبخند زدن به دیگران، تماس با یکی از دوستان، داوطلب شدن برای انجام یک کار خوب یا صرف مقداری از وقت‌تان برای کمک به یک سازمان باشد. به یاد داشته باشید حتی یک حرکت کوچک می‌تواند تأثیر بزرگی داشته باشد.


مهربانی برای قلب‌تان خوب است

حتما شنیده‌اید که مهربانی و محبت کردن به دیگران دل را نرم می‌کند، اما جالب است بدانید که مهربان بودن در واقع بر تعادل شیمیایی قلب شما تأثیر مثبت دارد. مهربانی باعث ترشح هورمون اکسی‌توسین می‌شود. به گفته‌ی دکتر دیوید همیلتون، اکسی‌توسین باعث آزاد شدن ماده‌ای شیمیایی به نام نیتریک اکسید در رگ‌های خونی می‌شود. این ماده با گشاد کردن رگ‌های خونی، فشار خون را کاهش می‌دهد. از آنجا که اکسی توسین با کاهش فشار خون به سلامت قلب کمک می‌کند به آن لقب هورمون محافظ قلب داده‌اند.

مهربانی عمر شما را طولانی می‌کند

با خودتان مهربان باشید. شاید دارید سرتان را به نشانه‌ی غیر قابل باور بودن این مورد تکان می‌دهید، اما برای اثبات این مورد هم دلایل علمی وجود دارد!


مهربانی استرس را کاهش می‌دهد

همه‌ی ما در زندگی پرمشغله‌ی خود همیشه به دنبال راهی برای یافتن آرامش و کم کردن فشار و استرس‌های روزانه هستیم. ممکن است چاره‌ی کار ساده‌تر از آنچه فکر می‌کنیم باشد.

کمک به دیگران باعث می‌شود از لاک خود بیرون بیایید و کمی از عوامل استرس‌زای زندگی فاصله بگیرید. همچنین مهربان بودن و محبت کردن به دیگران شما را برای مقابله با موقعیت‌های پراسترس آماده‌تر می‌کند.


مهربانی از بیمار شدن شما جلوگیری می‌کند

با خودتان مهربان باشید. التهاب در بدن با عوامل مختلفی از جمله دیابت، سرطان، درد‌های مزمن، چاقی و میگرن در ارتباط است. بر اساس تحقیقی که بر روی بزرگ‌سالان ۵۷ تا ۸۵ سال انجام گرفت، داوطلب شدن برای کمک به دیگران و انجام کار‌های خیرخواهانه بیشترین ارتباط را با کاهش سطح التهاب نشان داد. از تأثیرات دیگر اکسی‌توسین، کاهش التهاب است و حتی رفتار‌های محبت‌آمیز ساده هم باعث آزاد شدن اکسی‌توسین می‌شوند.


منبع: خبرگزاری صداوسیما
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها