به گزارش جام جم آنلاین، مجید جودی در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: حدود ۳۰ روستا تحت تاثیر زمین لرزه ۶.۴ ریشتری استان هرمزگان قرار گرفتند که نیروهای بنیاد مسکن بلافاصله پس از امدادرسانی اولیه در محل حاضر شدند. در حال حاضر برآورد اولیه از خسارات به پایان رسیده است.
وی افزود: تعداد ۲۷۵۰ واحد مسکونی در اثر زلزله هرمزگان خسارت دیدند که ۲۰۰۰ واحد احداثی (تخریبی) و ۷۵۰ واحد هم تعمیری است. البته برخی واحدهای احداثی به طور کامل فرو نریخته اما چون کیفیت بالایی ندارند مقرون به صرفه نیست که آنها را بازسازی کنیم وباید مجددا احداث شوند.
جودی با بیان اینکه کار آواربرداری و تشکیل پرونده برای بازسازی واحدها شروع شده است، گفت: بر اساس روال همیشگی با منابع حساب ۱۰۰ امام (ره) کار بازسازی را آغاز میکنیم و مردم را معطل تسهیلات نمیگذاریم. به محض اینکه وام از دولت به تصویب رسید کار بازسزای سرعت بیشتری میگیرد. طی ۴۸ ساعت گذشته ستاد را در منطقه مستقر کردهایم و در حال برآورد اولیه هستیم. اولین نفرات نیز تشکیل پرونده دادهاند.
معاون بازسازی بنیاد مسکن تصریح کرد: ما مصالح را در اختیار مردم میگذاریم که کار ساخت را شروع کنند. از همین هفته کارهای پیسازی و پیکنی را آغاز خواهیم کرد. در حال وارد کردن اسکلت و میلگرد به منطقه هستیم که به صورت قرضی به مردم تحویل می دهیم تا بعد از اینکه وامشان را گرفتند پول ما را بدهند.
جودی درباره تسهیلات تعیین شده برای واحدهای زلزله زده استان هرمزگان گفت: پیشنهاد ما که البته باید به تصویب دولت برسد ۱۵۰ میلیون تومان وام احداث، ۳۰ میلیون تومان وام معیشتی و اسباب و اثاثیه، و ۷۰ میلیون تومان کمک بلاعوض در سرفصلهای مختلف پرداخت شود. این سرفصلها شامل ۲۰ میلیون تومان به منظور اسکان موقت، ۲۰ میلیون تومان کمک معیشتی و ۳۰ میلیون تومان کمک بلاعوض احداث خواهد بود. یعنی به طور کلی ۲۵۰ میلیون تومان وام و بلاعوض به واحدهای احداثی پرداخت خواهد شد.
وی تصریح کرد: برای واحدهای تعمیری نیز ۳۰ میلیون تومان تسهیلات و ۲۰ میلیون کمک بلاعوض در نظر گرفته شده است.
معاون بازسازی بنیاد مسکن درباره وضعیت واحدهای تخریب شده گفت: عمده واحدهایی که دچار تخریب شدهاند از نظر کیفیت بسیار پایین بودند. مثلا تیرچوبی، دارای دیوار سنگی یا بلوک بدون سازه فولادی بودند. کسانی که قبلا با استفاده از تسهیلات اقدام به بازسازی و نوسازی واحدهای خود کرده بودند خوشبختانه واحدشان هیچگونه صدمهای نددیده است.
بنا بر این گزارش، ساعت ۱۵:۳۶ روز یکشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۰ زمین لرزهای به بزرگی ۶.۴ ریشتر عمق ۱۸ کیلومتری منطقه لافت در استان هرمزگان را لرزاند و چند ثانیه پس از آن نیز زلزلهای دیگر به بزرگی ۶.۳ ریشتر همین منطقه را در عمق ۱۰ کیلومتری از زمین لرزاند. در جریان این زمین لرزه یک نفر بر اثر سقوط تیر چراغ برق کشته و تا روز ۲۵ آبان ماه تعداد مصدومان از یکصد نفر عبور کرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت