به گزارش جام جم آنلاین به نقل از nih، با اینکه عمده عوارض کرونا مربوط به از دست رفتن حس چشایی و بویایی می شود اما گاهی اوقات این ویروس به قدرت شنوایی و تعادل فرد نیز ارتباط پیدا می کند.
اختلالات شنوایی و تعادل اغلب ناشی از عفونت های ویروسی در گوش داخلی است. اما اثرات ویروس کرونا بر روی گوش هنوز به خوبی شناخته نشده است این در حالی است که در بسیاری از افراد باعث صدمه به گوش داخلی شده است.
تیمی از محققان در ماساچوست آمریکا علائم شنوایی و تعادل را در بیماران مبتلا به کووید-19 بررسی کردند. آنها همچنین بافت و سلول های گوش داخلی را برای تعیین اثرات ویروس مورد مطالعه قرار دادند. موسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی آمریکا نیز از این تحقیق حمایت کرد.
نتایج بعدا در یک ژورنال پزشکی به طور کامل به چاپ رسید.
محققان ابتد 10 بیمار مبتلا به کووید را شناسایی کردند که پس از ابتلا به کرونا دچار کم شنوایی شدند. کاهش شنوایی از خفیف تا شدید متغیر بود. 9 نفر از بیماران نیز وزوز گوش، صدای زنگ یا وزوز را در یک یا هر دو گوش تجربه کردند. شش بیمار سرگیجه و احساس چرخش ناگهانی را تجربه کردند. زمان شروع علائم، نشان دهنده ارتباط بین عفونت کرونا و کاهش شنوایی است.
اعضای این تیم تحقیقاتی-پزشکی برای اینکه بفهمند ویروس کرونا چگونه ممکن است این علائم را ایجاد کند بافت گوش داخلی را از بیمارانی که برای درمان سرگیجه شدید تحت عمل جراحی قرار گرفته بودند، جمعآوری کردند. هیچ یک از این اهداکنندگان کووید-19 نداشتند.
آنها متوجه شدند عفونت توسط ویروس کرونا به پروتئین های خاصی در سطح سلول میزبان نیاز دارد. محققان این پروتئین ها را در دو نوع سلول گوش داخلی یافتند؛ یعنی سلول های مویی و سلول های شوان. اولی مسئول امواج صوتی برای شنوایی و حرکت برای حفظ تعادل است و دومی عایق الکتریکی سلول های عصبی را فراهم می کند. آزمایشات نشان داد ویروس کرونا می تواند هر دو نوع سلول را در آزمایشگاه آلوده کند.
دستیابی به بافت گوش داخلی انسان برای محققان دشوار است. بنابراین، این تیم مدلهایی از بافت گوش داخلی را توسعه دادند که میتوانستند برای تحقیقات بیشتر استفاده کنند. آنها سلول هایی را از پوست انسان گرفتند که برای تبدیل شدن به سلول های بنیادی برنامه ریزی مجدد شده بود. آنها سپس سلول های بنیادی را هدایت کردند تا به پیش سازهای سلول های مویی یا سلول های شوان تبدیل شوند.
ادامه تحقیقات باز هم نشان داد ویروس کرونا پیش سازهای سلول های مو و به میزان کمتر سلول های شوان را آلوده کرد.
این نتایج تاکید می کند که بیماری ناشی از ویروس کرونا می تواند آسیبی جدی به ساختار گوش داخلی را به همراه داشته باشد.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد