به گزارش جام جم آنلاین، سیدمحمودرضا آقامیری، کارشناس و دانشمند هستهای کشورمان و رئیس دانشکده هستهای دانشگاه شهید بهشتی در گفتگو با جامجم به تبیین ابعاد مختلف دلایل تأکید رئیسجمهور بر توسعه برق اتمی بوشهر و چگونگی تحقق این موضوع پرداخت که مشروح آن در ادامه آمده است:
با اینکه موضوع هستهای کاملا علمی و تخصصی است، اما با کارشکنیهای سریالی غرب، ابعاد سیاسی پرونده هستهای کشورمان غالب بوده است، با وجود این، نظر شما درباره تولید برق تا ۱۰ هزار مگاوات از طریق صنعت اتمی چیست؟
مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۸۵ مصوبهای داشت که طبق آن دولت موظف شد ۲۰ هزار مگاوات برق هستهای تولید کند. طبیعتا لازمه این موضوع ایجاد نیروگاههای هستهای است و یکی از نیروگاهها نیز همان نیروگاه بوشهر است، اما همزمان دو یونیت دیگر نیز قرار بود در بوشهر فعال شود و در جنوب گسترش پیدا کند تا بتوانیم حداقل نیازی را که مصوب شده است ایجاد کنیم.
موضوعی که آقای رئیسجمهور بر انجام آن تاکید داشت، منوط به این بود که نیروگاههایی که قرارداد آنها در سال ۱۳۹۵ بسته شده فعال شود، چرا که متاسفانه تا امروز هیچ گونه اقدامی در این زمینه صورت نگرفته و قراردادی که با روسیه بسته شده بود پیشرفت زیادی نداشته است، لذا صحبتهای رئیسجمهور در نیروگاه بوشهر ناظر به همین موضوع بود که ما باید حداقل به سمت ۲۰۰۰ مگاوات برق هستهای برویم.
این توقف پنج ساله در افزایش ظرفیت تولید برق نیروگاه بوشهر ناشی از چه بوده است؟
یک بخشی به برجام بازمیگردد که خیلی موثر نبود، اما یک بخش دیگر مربوط به این نکته بود که ارادهای در این زمینه وجود نداشت چرا که وقتی قرارداد بسته شده بود باید پیگیریهای لازم انجام میشد تا کار را به سرانجام میرساند و ما یکی از مقصران این کمکاری را دولت قبل میدانیم.
یکی از اصلیترین دغدغههای موجود در این حوزه، وابستگی بیش از حد صنعت برق کشور به انرژی ناشی از گاز طبیعی است، تولید برق هستهای چه تاثیری در استفاده از این صنعت در زندگی روزمره دارد؟
گسترش برق هستهای تنها یکی از فواید برخورداری از انرژی هستهای است چرا که پایه و اساس بحث هستهای همان رآکتور هستهای است و طبیعتا بهدنبال آن چرخه سوخت و کاربردهای مختلف ایجاد میشود و این امکان را به ما میدهد در زمینههای مختلفی همچون تولید رادیوداروها در پزشکی و استفاده از مولیبدن که به برق رآکتور نیاز دارد، پیشرفت کنیم؛ نکته دیگر این است که انرژی هستهای کمترین آلودگی را در محیط دارد و در کنار آن میتوانیم انرژی خورشیدی و انرژی بادی را هم داشته باشیم. جهان در حال تجربه این صنعت است و ما میتوانیم در کنار برق هستهای و نیروگاههای فسیلی، نیروگاههای دیگری را هم داشته باشیم، اما بهترین آنها نیروگاه هستهای است.
رئیسجمهور در بوشهر تاکید داشت که هزار مگاوات برق برای نیروگاه اتمی بوشهر کافی نیست و حداقل باید ۲۰۰۰ مگاوات برق دیگر به ظرفیت این نیروگاه اضافه شود.افزایش ۲۰۰۰ مگاواتی ظرفیت نیروگاه اتمی چگونه ممکن است؟
منظور آقای رئیسجمهور نیروگاه فعلی نبود بلکه گسترش و افزایش یونیتهای رآکتورهای هستهای در کنار شرایط فعلی در بوشهر است؛ یعنی باید یکی دو نیروگاه دیگر با ظرفیتهای مختلف بهوجود بیاید تا بتوانیم با اطمینان برق را در بوشهر تولید کنیم، لذا صحبت اخیر رئیسجمهور مبنی بر این بود که ما باید تولید برق را در بوشهر ۲۰۰۰ تا ۱۰هزار مگاوات افزایش دهیم؛ البته موضوع دیگر بحث آبشیرینکنهاست که جزو ضروریات نیازهای مردم در بوشهر است و نیروگاه و رآکتور هستهای آنجا باید بتواند در این زمینه فعال شود و در این صورت میتواند حجم بالایی از آبشیرین را برای مردم این منطقه به ارمغان آورد.
مریم عاقلی گروه سیاسی / روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم