کارشناس هواشناسی و اقلیمی در گفت و گو با جام جم آنلاین مطرح کرد ؛

طوفان سیستان متوسط است / خطر غرق شدن شناورها

مدیرکل پیش‌بینی سازمان هواشناسی در گفت و گو با جام جم آنلاین عنوان کرد؛

شاهین فردا از ایران دور می شود / هنوز احتمال خسارت هست

طوفان حاره ای شاهین به هرمزگان رسید و به تدریج در حال خروج از ایران است.
کد خبر: ۱۳۴۰۶۵۸

به گزارش جام جم آنلاین ، صادق ضیاییان مدیرکل پیش‌بینی سازمان هواشناسی در این رابطه به خبرنگار جام جم آنلاین گفت: طوفان حاره ای به سمت جنوب و در واقع به سمت کشورهای عمان و نقاط جنوب دریای عمان و خلیج فارس در حال حرکت است.

ضیاییان افزود: این طوفان امروز شرق هرمزگان را تحت تاثیر خود قرار داد و بارش ها و وزش های باد شدید در شرق این استان رخ داد. تا اواخر وقت این طوفان فعال است و تا فردا نیز اثرات آن به طور کلی از بین می رود.

مدیرکل پیش‌بینی سازمان هواشناسی تاکید کرد: طوفان حاره ای شاهین فردا تمام می شود.

وی درباره اینکه طوفان حاره ای شاهین در کدام کتگوری طوفان ها بر حسب شدت قرار می گیرد نیز گفت: طوفان شاهین جز رده های پایین دسته بندی طوفان ها قرار می گیرد.

ضیاییان درباره اینکه این طوفان تا فردا که فروکش می کند چقدر احتمال دارد همچنان آسیب زا باشد و خسارت به جای بگذارد نیز گفت: هر چقدر زمان می گذرد طوفان حاره ای شاهین ضعیف تر می شود ولی هنوز احتمال بروز خطر بسیار زیاد است چرا که در جنوب غربی سیستان و بلوچستان و شرق هرمزگان هنوز فعال است. تا آخر وقت امروز باید احتیاط های لازم انجام بشود.

کارشناس امور هواشناسی و اقلیمی بیان داشت: لازم است که شناورها در آب و هم در خشکی تمهیدات لازم انجام بشود. باید همانطور که قبلا مراقبت می شد اکنون هم به همان منوال باشد. از فردا نیز کم کم امکان فعالیت های عادی در مناطق طوفان زده وجود دارد.

ضیاییان در رابطه با دلایل به وجود آمدن طوفان های حاره ای (گرمسیری) نیز گفت: طوفان های حاره ای معمولا در اقیانوس ها شکل می گیرد و نزدیک به مناطق حاره هستند. مناطق حاره 23 و نیم درجه بالای خط استوا هستند و طوفان ها معمولا در این مناطق شکل می گیرند.

وی اذعان داشت: وقتی حرکت طوفان های حاره ای به سمت خشکی اتفاق می افتد آن زمان است که خطرساز می شوند.

مدیرکل پیش‌بینی سازمان هواشناسی تاکید کرد: طوفانی که اکنون درگیر آن هستیم طوفان شاهین نام دارد که در ابتدای شکل گیری طوفان گلاب نام داشت. این طوفان در خلیج بنگال شکل گرفته بود.

ضیاییان ادامه داد: طوفان گلاب سپس به سمت داخل هندوستان حرکت کرد و وقتی به خشکی رسید از شدت فعالیت آن کاسته شد.

وی بیان داشت: طوفان گلاب وقتی از شمال غربی اقیانوس هند وارد دریا شد به دلیل برخورد با آب شدت فعالیت بیشتری پیدا کرد.

ضیاییان گفت: طوفان با رطوبتی که از سطح آب می گیرد صعود بیشتری به سمت بالا خواهد داشت. زمانی که این طوفان شدت گرفت نام جدیدی بر روی آن گذاشتند و تبدیل به طوفان شاهین شد. برخی از رسانه ها این طوفان را به نام گلاب شاهین می شناسند. این طوفان سپس به سیستان و بلوچستان رسید.

مدیرکل پیش‌بینی سازمان هواشناسی در پایان گفت: طوفان ضعیف شده ای به کشور ما رسید. این طوفان فردا به طور کامل تمام می شود.

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها