به گزارش
جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، لوکاشنکو روز شنبه خاطر نشان کرد: اگر لازم باشد بلاروس به یک پایگاه نظامی واحد با روسیه تبدیل خواهد شد تا در برابر تجاوز نظامی خارجی از طرف شما (آمریکا و متحدانش) ایستادگی کند.
رئیس جمهوری بلاروس خطاب به دولت آمریکا ادامه داد: اگر شما (یا یک کشور همسایه ما) تصمیم گرفتید حمله کنید، باید به این نکته توجه کنید.
وی با بیان اینکه در بلاروس هیچ پایگاه نظامی خارجی وجود ندارد، اظهار داشت: فقط دو پایگاه روسیه با اهداف غیرمسلحانه در بلاروس وجود دارد که از زمان اتحاد جماهیر شوروی سابق در این کشور فعالیت میکنند.
وی ادامه داد: یک پایگاه وظیفه هشداردهی اتمی را برعهده دارد تا پرتاب موشکهای اتمی از غرب را رصد کند و پایگاه دیگر نیز ارتباط مخابراتی روسیه با ناوهای این کشور در منطقه اقیانوس اطلس را تامین میکند.
بلاروس و روسیه روابط نظامی گسترده دارند و در چارچوب پیمان امنیت جمعی با یکدیگر همکاری میکنند.
از سال ۱۹۹۹، روسیه و بلاروس با امضای توافقنامهای ائتلافی تشکیل دادهاند که هدف اصلی آنها اتحاد دو کشور است.
رئیسجمهوری بلاروس پیشتر هشدار داده بود که کشورش با همراهی روسیه ممکن است با هدف پاسخ به رزمایش نظامی با حضور نیروهای ناتو در اوکراین اقداماتی انجام دهد.
به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز، اوکراین اخیرا رزمایش نظامی مشترکی را با آمریکا و چند عضو ناتو برگزار کرد و همزمان روسیه و بلاروس نیز رزمایش گستردهای را برگزار کردند.
لوکاشنکو همچنین غرب را عامل آنچه وی فاجعه انسانی اخیر مربوط به مهاجران در مرز بلاروس – لهستان خواند، معرفی کرد.
اوکراین عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) نیست، اما مدتهاست به دنبال همگرایی نزدیکتر با ارتشهای غرب به امید روزی است که به این ائتلاف بپیوندد؛ تلاشی که با مخالفت روسیه نیز همراه شده است.
لوکاشنکو به تازگی اعلام کرد که وی در مورد اوضاع اوکراین چندین مرتبه با ولادیمیر پوتین همتای روس خود گفتگو کرده و این در حالی است که کاخ کرملین نیز اعلام کرد، حضور تاسیسات نظامی ناتو در اوکراین خط قرمز مدنظر مسکو را رد کرده است.
لوکاشنکو در نشستی با حضور مقامات بلاروس در مینسک گفت: شما میبیند که پای نیروهای ناتو به اوکراین باز شده است. به بهانه مراکز تمرین و رزمایش نظامی، آنها در واقع در حال ایجاد پایگاههای نظامی هستند. آمریکا در حال ایجاد پایگاههایی در اوکراین است. لازم است به این مسئله واکنش نشان دهیم.
وی افزود: من و رئیس جمهوری روسیه در مورد این مسئله مذاکره داشته ایم و موافق هستیم که باید یکسری اقدامات در این راستا انجام شود. اگر اقدامی انجام نشود، در آینده شاهد اوضاع غیرقابل قبول در مرز میان بلاروس- اوکراین خواهیم بود.
روابط بلاروس و غرب از زمان برگزاری انتخابات اوت ۲۰۲۰ پرتنش شده بطوریکه آمریکا و اتحادیه اروپا اتهاماتی را علیه بلاروس مطرح کرده اند، اما روسیه همچنان از لوکاشنکو حمایت میکند.
رئیس جمهوری بلاروس پیشتر بارها کشورهای غربی را به تلاش برای متزلزل کردن اوضاع بلاروس و بی ثباتی این کشور متهم کرده بود.
در این میان بلاروس و کشورهای همسایه اش در اتحادیه اروپا همچنین یکدیگر را عامل چالش مهاجرتی اخیر در مرز میان بلاروس و لهستان معرفی کرده اند.
لهستان و لیتوانی اواسظ مرداد ماه از اتحادیه اروپا درخواست کردند به این دو کشور در مواجهه با موج مهاجران از بلاروس کمک کند.