به گزارش جام جم آنلاین، دانههای کدو تنبل برای سلامتی بدن بسیار مفید است، گرچه ممکن است ظاهر آنها کوچک باشد، اما تخمه های کدو تنبل مملو از مواد مغذی ارزشمند هستند و مصرف مقدار کمی از آن میتواند مقدار قابل توجهی چربی سالم، منیزیم و روی (زینک) را برای بدنتان تأمین کند، به همین دلیل، دانه کدو تنبل با چندین مزیت برای سلامتی لازم است.
تخمه کدو برای بهبود سلامت قلب، سلامت پروستات و محافظت در برابر برخی سرطانها مفید است، همچنین علاوه بر این موارد، این دانه های خوشمزه می توانند با قرار گرفتن در برنامه رژیم غذایی تناسب اندام واقعی را برای شما به ارمغان بیاورند و از آنجایی که تخمه کدو حاوی انواع مواد مغذی و معدنی است فواید زیادی برای سلامت جسم دارد.
در ادامه فواید این دانهها را میبینیم.
تخمه کدو فواید شگفتانگیزی برای کاهش استرس دارد و مصرف آن در کنار باقی راههای مقابله با استرس قرار میگیرد، در واقع چه کسی فکرش را میکند که تخمه کدو میتواند شما را از شر استرس خلاص کند و افسردگی را در شما تسکین دهد، اما این دانه خوشمزه حاوی مقدار زیادی منیزیم است که روی اعصاب اثر آرامبخشی دارد و همچنین برای سیگنالهای انتقالدهندههای عصبی درون مغز مفید است، در نتیجه باعث میشود احساس بهتری داشته باشید.
در برخی مطالعات علمی ثابت شده است که تخمه کدو به علت دارا بودن اجزای زیست فعال میتواند بهطور چشمگیری از گسترش سرطان پروستات و بیماری BPH (هایپرپلازی خوشخیم پروستات) جلوگیری میکند. مادهی زیست فعال تخمه کدو میتواند مانع از تکثیر سلولهای سرطانی پروستات شود و مکانیسم کشتن این سلولها یا آپوپتوز را بهبود ببخشد، همچنین تخمه کدو حاوی روی است که در حفظ عملکرد صحیح پروستات نقش مهمی دارد.
عناصر فیتوکمیکال تخمه کدو از انباشته شدن مواد مضر در کلیهها جلوگیری میکند، این انباشتها میتواند باعث ایجاد سنگ کلیه یا سنگ صفرا شود، همچنین خون را قبل از وارد شدن به کلیه تصفیه میکند و به این طریق به کلیه در تصفیهی خون و تولید ادرار و دفع مواد زاید متابولیک از بدن کمک میکند.
تحقیقات انجام شده اثبات کرده عصاره تخمه کدو میتواند عملکرد مثانه را در ذخیرهی ادرار بهبود ببخشد و از این اندام در برابر هرگونه عفونت یا اختلال محافظت کند که علتاش محتوای مواد مغذی و فیتوکمیکالهای موجود در تخمه کدو است.
تخمه کدو حاوی مقداری کلسیم و روی دارد که برای حفظ تودهی استخوان مفید است و میتواند برای از دست دادن تودهی استخوانی یا همان پوکی استخوان مفید موثر باشد و همچنین افرادی که بهطور مرتب روی مصرف میکنند معمولا کمتر در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان در سن بالا هستند.
اسیدهای چرب موجود در تخمه کدو میتواند مانع از ورود کلسترول به عروق میشود، یعنی مانع از ضخیم شدن دیوارهی عروق میشود. ضخیم شدن دیوارهی عروق سبب افزایش فشار خون و بالا رفتن خطر بیماری قلبی میشود.
این دانههای مغذی دارای خواص شفابخشی هستند که اثبات شده میتوانند التهاب داخلی بدن را کاهش دهد و تاثیری مشابه داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی مانند ایندومتاسین دارد، این دانه ها خواص ضدالتهابی برای محافظت از مفاصل در برابر آرتروز دارند و در صورت ابتلا به آرتروز درد را کاهش میدهند.
در صورتی که قصد دارید روحیهتان را بالا ببرید کافی است یک مشت تخمه کدو را به عنوان تنقلات بخورید یا آن را با غذای مورد علاقهتان مخلوط کنید، تخمه کدو حاوی آمینواسیدهایی از جمله تریپتوفان است که تولید سروتونین را افزایش میدهد، این تخمه ها باعث افزایش سروتونین هورمونی که حس خوب را به افراد القا میکند و روحیهی خوب را درون بدن ایجاد میکند.
دانه کدو حاوی پروتئینی است که به عنوان بلوک سازندهی بدن شناخته میشود و برای ترمیم بافتها بسیار مفید است، سلولهایی که در بدن شکسته میشود با سلولهای جدیدی جایگزین میشود که در حضور پروتئین و آمینو اسیدها تشکیل میشود، برای همین است که تخمه کدو برای التیام زخمها مفید است.
تخمه کدو حاوی ویتامین C و ویتامین E و فیتوکمیکالهای دیگر است که خاصیت آنتیاکسیدانی دارند و مانع از آسیب دیدن پوست و بروز علائم پیری از قبیل چین و چروک و افتادگی پوست میشوند.
بومیان آمریکا عادت داشتند از تخمه کدو به عنوان داروی کرم نواری و دیگر بیماریهای انگلی استفاده کنند،اما پس از آن پژوهش ها نشان داد تخمه کدو در کاهش رشد انگلها و عفونت ناشی از آن در بدن انسانها و همچنین حیوانات موثر است.
مغز نیز مانند سایر اعضای بدن نیازمند مواد مغذی است. تخمه کدو حاوی مقداری اسیدهای چرب از جمله امگا۳ و امگا۶ است که میتواند از سلولهای مغز در برابر آسیب محافظت کند و عملرد آن را بهبود ببخشد.
مطالعات روی حیوانات نشان داده است که کدو تنبل، دانه کدو تنبل، پودر تخمه کدو و آب کدو تنبل میتوانند قند خون را کاهش دهد. این امر به ویژه برای افراد مبتلا به دیابت که ممکن است برای کنترل سطح قند خون خود مشکل داشته باشند بسیار مهم است.
چندین مطالعه نشان داده اند که مکمل آب کدو تنبل یا پودر تخمه آن، سطح قند خون را در افراد مبتلا به دیابت نوع دو کاهش میدهد.
محتوای بالای منیزیم دانه کدو تنبل ممکن است مسئول تأثیر مثبت آن بر دیابت و این خواص تخمه کدو باشد.
یک مطالعه مشاهدهای روی بیش از ۱۲۷،۰۰۰ نفر نشان داد که رژیمهای غنی از منیزیم با ۳۳ ریسک کمتر ابتلا به دیابت نوع ۲ در مردان و ۳۴ درصد ریسک کمتر در زنان همراه است.
تا کنون هیچ موردی پس از مصرف تخمه کدو گزارش نشده و مصرف آن برای همه از جمله زنان باردار و شیرده بیخطر است.
ممکن است به علت محتوای پروتئین آن، سبب برخی واکنشهای آلرژیک شود، اما بسیار نادر است.
برای بهرهمندی از فواید تخمه کدو این توصیهها را مد نظر داشته باشید و حتما از کیفیت تخمه کدویی که مصرف میکنید مطمئن شوید.
تخمه کدو همیشه در فروشگاهها موجود است فقط تاریخ انقضای آن را بررسی کنید و یا از تازگی آن مطمئن شوید تا بیشتر از ۱ سال در فروشگاه نمانده باشد.
شما میتوانید تخمه کدوی بو داده را از بازار تهیه کنید، اما حتی اگر نتوانستید آن را بخرید میتوانید خودتان به آسانی در منزل بو بدهید. برای این کار پالپ تخمهها را پاک کنید و بگذارید در طول شب روی یک سینی که با کاغذ پوشانده شده، خشک شود. روز بعد تخمهها را روی سینی پخش و جا به جا کنید. وقتی کاملا خشک شد به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در فر با دمای ۷۵ درجه سانتیگراد قرار دهید.
یادتان باشد به جای دمای زیاد و مدت کم، تخمهها را به مدت زیاد در دمای پایین قرار دهید. فرایند طبخ آرام تخمه کدو روغنهای ضروری و مواد مغذی آن را حفظ میکند.
میتوانید تخمه کدوی بو داده را در ظرف درب بسته تا چند ماه نگهداری کنید. بهتر است بدانید بهترین زمان مصرف تخمه کدو تا ۲ ماه بعد از طبخ آن است.
شما میتوانید تخمه کدو را مستقیما مصرف کنید یا آن را روی غذای مورد علاقه، سالاد، کیک، بستنی و دیگر خوراکیهای محبوبتان بریزید.
همچنین تخمه کدو فواید بسیار زیادی برای سلامتی دارد، بنابراین وقتی کدو را مصرف کردید تخمههای آن را دور نریزید، آنها را نگه دارید، بو بدهید و از خواص تخمه کدو لذت ببرید.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت