از چندی پیش، فریبرز گلبن كه جزو تهیهكنندگان پیشكسوت و خوشفكر رادیو جوان است و در همه این سالها برنامههای متنوع برای جوانان تهیه و پخش كرده، به این فكر افتاد كه برنامهای ویژه دهه هفتادیها و هشتادیها روانه آنتن رادیو جوان كند.
به همین دلیل تصمیم گرفت برنامه جدیدی با مضمون عشق در قالب برنامه اینجا شب نیست رادیو جوان روانه آنتن كند. از شاخصترین كارهای این تهیهكننده پیشكسوت میتوان به چه فرصتی چه شبی، جمعه من، هفتشنبه و... اشاره كرد.
با او درباره جزئیات این برنامه كه گویندگی آن به عهده حمید ترابیان است، گفتوگو داشتیم.
عشقهای دهه 70 و 80
فریبرز گلبن، تهیهكننده برنامه اینجا شب نیست با موضوع عشق به جامجم میگوید: «خوشبختانه از زمانی كه علیرضا مقصودی ریاست رادیو جوان را برعهده گرفته، توجه به مخاطب در ساخت برنامهها افزایش پیدا كرده است، به همین دلیل زمانی كه قرار بود تولید این برنامه را شروع كنم، به این فكر میكردم كه جوانان در حال حاضر و در سنین ۲۰ تا ۳۰ سال بزرگترین دغدغهشان چیست یا چه چیزی میخواهند، در انتهای همه این سوالات به مضمون عشق رسیدم. البته این عشق پر هیجان و شدید، میتواند نسبت به همه چیز باشد. مثلا من خودم زمانی كه تقریبا ۲۴ سالم بود، عشق بیحد و مرزی به موتورسیكلتم داشتم و برایم جایگاه بسیار ویژهای در قلبم داشت! بعد به مرور چیز دیگری جایگزین موتور شد و این قصه همچنان ادامه دارد.»
وی ادامه میدهد: «در این سنین، جوانها میتوانند عاشق باشند، آن هم با سادهترین و عمیقترین احساسات، اما این عشق ممكن است به مسائل كوچك یا متفاوتی باشد. عشق آمیخته با دوران جوانی است و ما نیز با این برنامه میخواهیم با جوانان دهه ۷۰ و ۸۰ ارتباط برقرار كنیم. در واقع ما این برنامه را برای دهه هفتادیها و هشتادیها روانه آنتن میكنیم كه بامداد یكشنبهها از ساعت 12 بامداد تا 2 بامداد پخش میشود. ضمن اینكه مدیر رادیو جوان هم تاكیدش بر این است كه به واسطه موضوعات متفاوت كه دغدغه جوانان است، برنامههای متنوع روانه آنتن كنیم تا آنها از شنیدن برنامه لذت ببرند و سرگرم شوند. ضمن اینكه نكاتی هم برای آنها داشته باشد تا بهواسطه آن چیزی هم یاد بگیرند.»
این تهیهكننده درباره موضوعات این برنامه تصریح میكند: «زمانی كه به دنبال عشقهای دهه ۷۰ و ۸۰ بودیم؛ به ورزش، سینما، تلویزیون، شعر، گویندگی و ... رسیدیم كه مهمان اولین برنامه ما نیز محمد صالحعلای عزیز شد و از نگاه ادبیات برایمان از عشق و انواع آن صحبت كرد. اولین قسمت از برنامه با اقبال بسیاری از سوی جوانان روبهرو شد و ما هم تصمیم گرفتیم همین مسیر را ادامه دهیم.»
وی ادامه میدهد: «مازیار فكری ارشاد، كارشناس بخش سینمایی برنامه است و هر شب یك فیلم یا سریال را نقد و بررسی میكند و حتی بهترینهای سینما را به مخاطبان خود معرفی نیز میكند. البته باید به این موضوع تاكید كنم كه در این بخش فقط آثار سینمای ایران مورد نقد و بررسی قرار نمیگیرد و ما به سریالها و فیلمهای دنیا هم میپردازیم، آنها را مورد تحلیل قرار میدهیم و به جوانان پیشنهاد میكنیم كه كدام یك از این آثار برایشان میتواند جذابیت داشته باشد و به دادههای سینماییشان اضافه كند. چراكه برخی آثار در دنیا ساخته میشود كه نگاه كردن به آنها، تلف كردن وقت میشود. همچنین به مناسبتهای تقویم هم نگاه میكنیم. به عنوان مثال در هفته دفاع مقدس به فیلم سینمایی تنگه ابوقریب پرداختهایم.»
گلبن با اشاره به بخش موسیقی میگوید: «در بخش موسیقی برنامه نیز سراغ ترانههای قدیمی و پر از خاطره جوانان میرویم و موسیقی مورد علاقهشان را هم روی آنتن پخش میكنیم. به هر حال دهه هفتادیها و دهه هشتادیها ترانههای خاطرهانگیزشان با نسل میانسال تفاوت دارد. بنابراین ما در این بخش به سراغ ترانههایی رفتیم كه در مقطعی دوستشان داشتند و حالا شنیدن دوباره آنها برایشان خاطره انگیز است.»
این تهیهكننده درباره گوینده و كارشناسان این برنامه بیان میكند: «گوینده این برنامه حمید ترابیان و كارشناس ثابت سینمایی ما مازیار فكری ارشاد است و همچنین در بخش شعر و ادبیات نیز حسین متولیان، نویسنده و شاعر كشور به عنوان كارشناس این برنامه حضور دارد. ما بخشی به نام ادبیات كهن داریم كه در این بخش به سراغ ادبیات غنی كشورمان رفتهایم و حكایتهای قدیمی را برای جوانان میخوانیم تا توجه آنها را به ادبیات قدیمی اما پربار ایران جلب كنیم.»
او درباره علت حضور در یك برنامه شبانگاهی توضیح میدهد: «سالها پیش نیز برنامهای را با نام «چه فرصتی، چه شبی» بههمراه فرزاد حسنی روانه آنتن میكردیم که در ادامه به اینجا شب نیست، تغییر نام داد. به دلیل اینكه من تجربه حضور در این برنامه را داشتم و از ابتدا این برنامه با علاقه و عشق تولید میشد، تصمیم گرفتم دوباره نیز برنامهای در این قالب تولید كنم. در این برنامه آیتمهای مختلفی مانند موسیقی، سینما، ورزشی، ادبیات را داریم و یك گروه جوان درحال تكاپو برای ارائه برنامهای باكیفیت خوب به مخاطبان رادیو جوان هستند.»
نه به میانسالی
گلبن تاكید میكند: «هدف ما برای تولید این برنامه این است كه جوانان را با ابعاد متفاوتی از عشق آشنا كنیم و به آنها بگوییم میتوانند از زوایای مختلفی به این حس شدید و هیجانانگیز نگاه كنند. امیدوارم كه بتوانیم جای خود را در میان مخاطبان پیدا كنیم و آنها نیز با شنیدن این برنامه لذت ببرند. این برنامه هر هفته شنبهشبها ساعت ۲۴ با ورود به بامداد یكشنبه پخش خود را در رادیو جوان آغاز میكند.»
وی در پاسخ به این سوال كه با توجه به اینكه شما میانسال هستید، چطور در همه این سالها برای جوانان برنامه تهیه میكنید و چگونه خود را به فضای ذهنی آنها نزدیك خواهید كرد؟ توضیح میدهد: «من به شناسنامه تقویمیام نگاه نمیکنم، بلكه به دلم نگاه میکنم و سعی دارم خودم را به روز نگه دارم. مرتب در شبكههای مجازی میچرخم تا ببینم دغدغههای جوانان چه مواردی است و تلاش میكنم در برنامههایی كه تولید میكنم، به این دغدغهها بپردازم. خدا را شاكرم كه تا به امروز هم برنامههایم مورد توجه و اقبال جوانان قرار گرفته است.»
فاطمه عودباشی - رسانه / روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم