به گزارش جام جم آنلاین، به یک یگان ۲۰ نفره از نظامیان سرویس هوایی ویژه ارتش انگلیس دستور داده شد در پی حمله نیروهای افراط گرا پس از عقب نشینی نظامیان آمریکایی و ناتو از افغانستان، برای عزیمت به کابل آماده باشند.
این تیم در این مسیر مجبور بودند از موانع طالبان عبور کنند و گفته می شود که از پلیس ضد تروریسم افغانستان کمک گرفتند. بدین ترتیب تعدادی برقع در اختیار این تیم قرار گرفت تا خود را مخفی کنند.
به این نیروها هشدار داده شد هیچ بالگردی برای خارج کردنشان از جنوب افغانستان، منطقه ای که برای ماموریت مخفی آنجا مستقر شده بودند، وجود ندارد.
یک منبع مطلع گفت: تیم سرویس هوایی ویژه ارتش انگلیس ماه ها برای ماموریت شناسایی مخفیانه در افغانستان حضور داشت که همه چیز به نحوی نومیدانه فروپاشید.
این منبع افزود: به این تیم گفته شد به سرعت عملیات را لغو کند و برای حرکت به کابل آماده شود.
این تیم بیشتر تجهیزات شان به جز سلاح و مهمات را رها کردند و خود را در برقع هایی پوشاندند.
منبع یاد شده گفت: لحظه های خطرناکی وجود داشت، اما حتی طالبان تمایلی به برداشتن برقع از روی چهره یک زن نداشت.
این تیم به محض رسیدن به کابل به سرعت به سمت فرودگاه حرکت کردند. چند ایست بازرسی پیش روی آنها قرار داشت، اما سرانجام به دروازه ای رسیدند که توانستند هویت خود را برای نیروهای آمریکایی فاش کنند.
پس از افتادن کابل به دست طالبان، نیروهای آمریکایی محوطه داخلی فرودگاه بین المللی حامد کرزای را تحت کنترل خود درآوردند.
صحنه های ناخوشایندی از محوطه اطراف این فرودگاه منتشر شد و هزاران نفر در حالی که از ترک افغانستان مستاصل بودند، تلاش کردند با یکی از پروازهای تخلیه شهروندان غربی از این کشور خارج شوند.
پس از سقوط کابل، تلاش های دیپلماتیک و نظامی در پیش گرفته شد تا خروج امن افرادی که قصد داشتند از افغانستان خارج شوند، تضمین شود.
تا قبل ار ضرب الاجل تعیین شده طالبان برای خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان در تاریخ ۳۱ اوت (۹ شهریور)، هزاران نفر از این کشور جنگ زده خارج شدند.
انگلیس بیش از ۱۵ هزار نفر از جمله بیش از ۵ هزار شهروند بریتانیایی را از افغانستان خارج کرد.
با این حال، گمان می رود که هزاران فرد واجد شرایط برای ترک افغانستان، از جمله افاغنه ای که برای انگلیسی ها و خانواده هایشان کار می کردند، در افغانستان جا گذاشته شده اند.
منبع: ایرنا
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد