به گزارش جام جم آنلاین به نقل از گاردین، مورتن راش کاوشگر قطبی و رئیس مرکز تحقیقات ایستگاه قطب شمال در گرینلند ، گفت: «قصد ما کشف جزیره جدید نبود. ما فقط برای جمع آوری نمونه به آنجا رفتیم.»
دانشمندان در ابتدا تصور می کردند به جایی به نام اوداک رسیده اند یعنی جزیره ای که توسط یک تیم تحقیقاتی دانمارکی در سال 1978 کشف شد. اما هنگام بررسی دقیق محل متوجه شدند که در واقع آنها از جزیره دیگری در 780 متری شمال غربی گرینلند دیدن کرده اند.
کریستین لیستر ، کارآفرین سوئیسی و خالق بنیاد لیستر که هزینه این سفر را برای محققان تأمین کرد گفت: «همه خوشحال بودند چون آنچه را که فکر می کردیم جزیره اوداک است در واقع مکان ناشناخته دیگری بود که هرگز دست بشر به آن نرسیده بود.»
این جزیره کوچک با ابعاد تقریبی 30 متر (ارتفاع 100 فوت) و قله ای حدود 3 متر ، شامل گل و لای بستر دریا و همچنین خاک رس و خاک سنگی است که در اثر حرکت یخچال های طبیعی باقی مانده است. این تیم گفت که توصیه می کنند نام آن «شمالی ترین جزیره کره زمین» باشد.
چندین تیم تحقیقاتی از آمریکا در این منطقه در دهه های اخیر به جستجوی شمالی ترین جزیره های جهان پرداخته اند. در سال 2007 دنیس اشمیت ، محقق قطب شمال ، جزیره ای مشابه را در نزدیکی خود کشف کرد.
رنه فورسبرگ پروفسور و رئیس ژئودینامیک در موسسه فضایی ملی دانمارک گفت: « منطقه شمال گرینلند دارای ضخیم ترین یخ های قطبی دریایی است.»
او افزود: « یخ ها در تابستان 2-3 متر ضخامت دارند اما در سال های گذشته 4 متر ضخامت داشتند که این حاکی از گرمای شدید کره زمین است.»
به هر حال این جزیره بی نام شمالی ترین نقطه کنونی کره زمین محسوب می شود هر چند احتمال دارد به دلیل جزر و مد زیر آب برود و دوباره بعد از مدتی ظاهر شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: