«مختارنامه» ۲۵ تا ۳۰ میلیارد هزینه داشت و چند برابر آن را درآورد

درد دل های داود میرباقری درباره سریال «سلمان فارسی»

داود میرباقری با اشاره به دشواری های ساخت پروژه های تاریخی اسلامی به لحاظ، بودجه، امکانات و موضع گیری ها، بر این باور است که چنین مشکلاتی در نهایت باعث می شود، کار از آنچه در ذهن کارگردان قرار دارد فاصله بگیرد. او در عین حال با بیان اینکه از این شیوه کار خسته شده است، تاکید کرد، «سلمان را اینگونه نخواهم ساخت. سلمان را همان گونه می سازم که نوشتم و فکر می کنم اگر این کار را بتوانم انجام دهم، آن وقت است که کاری کرده ام.»
کد خبر: ۱۳۳۳۷۷۲
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، داود میرباقری که این روزها مشغول ساخت سریال تاریخی «سلمان فارسی» است، درباره دغدغه هایش برای ساخت آثاری اینچنین می گوید: سلمان یک پروژه ی جهانی است و موضوعش هم مساله امروز ماست. جست و جوی خدا؛ ایمان. ایمان موضوع جهان است. موضوع سرگشتگی امروز بشر است. به لحاظ ساختار هم همه بضاعت های فنی مان را روی این کار فراهم کرده ایم و آموختیم تا آن را به یک کار جذاب تبدیل کنیم که مردم وقتی می بینند، کیف کنند. حال اگر مفاهیم را هم متوجه نمی شوند، حداقل از ظاهر قصه لذت ببرند. منظور این است که شاید بینده عامی باشد که علاقه به معنا نداشته باشد و بخواهد قصه را دنبال کند. همه این تجربیات را روی قصه ای به نام سلمان ریخته ایم که نمونه آن را در مختار هم دیدیم.

این کارگردان سینما و تلویزیون در ادامه با بیان اینکه «چگونه بگویم که دلم پر است...»، تصریح می کند: ما شخصیتی داریم به نام سلمان فارسی که نماینده ما در حلقه اصحاب کبار پیغمبر است که حضرت درباره او می فرماید: «سلمان منّا اهل البیت». یک نگاهی می گوید شاید با این جمله سلمان در حلقه معصومین قرار بگیرد؛ این یک نگاه است؛ راست و غلط آن را هم کاری ندارم. اهمیت این حدیث، این را می گوید. و بعد این شخصیت ایرانی است و بعد این ایرانی از زرتشت عبور کرده، از مسیح عبور کرده، از یهود عبور کرده، مزدک و مانی و ارسطو و سقراط و افلاطون و فرهنگ یونان را در نوردیده است و به نقطه ای رسیده است که پیامبر (ص) می گوید سلمان لقمان امت من است. سلمان علم اول و آخر را می داند. این کم افتخاری است برای فرهنگ ایران؟!

وی ادامه می دهد: در یک مکتب پویای زنده جهانی قرن بیست و یکم، ما چنین نماینده ای در یکی از این ادیان داریم. اگر این دست دیگران بود چه اتفاقی می افتاد. من چقدر باید تلاش کنم چقدر باید زخم بزنم به روحم به خودم به زندگیم؟ این  زخم ها وقتی اجر و لذت دارد که نتیجه داشته باشد. من فکر می کنم قصور زیادی از این حیث در حال اتفاق افتادن است. نمونه آن هم زمانی که مراسمی برای مختارنامه گرفتند و مثلا از ما تجلیل کردند، دوستمان آقای نظام اسلامی آنجا مجری برنامه بود و در آنجا گفت، تشویق کنید ایشان را که سلمان فارسی را بنویسند. من هم گفتم سلمان را ۱۵ سال پیش نوشتم، اصلا آماده است؛ منتهی دیگر از این نوع کار کردن خسته شده ام.

میرباقری اظهار می کند: شما این همه زحمت می کشی، بعد می بینی آن چیزی که فکر می کردی و می خواستی، با آنچه از آب درمی آید، انقدر فاصله دارد. حالا امکانات جوابت را نداده، پول جوابت را نداده، شرایط جوابت را نداده، موضع گیری ها جوابت را نداده. یک تغییر مدیریت این همه لطمه زده است. اما سلمان را اینگونه نخواهم ساخت، سلمان را همانطور که فکر کردم خواهم ساخت، سلمان را همانجوری می سازم که نوشتم و فکر می کنم اگر این کار را بتوانم انجام دهم، آنوقت است که کاری کرده ام.

این کارگردان به اشاره به هزینه ساخت سریال «مختارنامه» گفت: مختار به روایتی ۲۵ تا ۳۰ میلیارد هزینه داشت. دقیقا نمی دانم و تهیه کننده بهتر می داند. شما یک آمار بگیرید که چه تعداد خانواده ها مجموعه مختار را خریداری کرده اند و آرشیو کرده اند. یک بررسی کنید که آیا سه برابر پولش را درآورده یا نه. می خواهم بگویم این کارها را هرچه هزینه کنیم به پشتوانه این مردم و این فرهنگ و این تماشاگر جواب می دهد و دغدغه است، اما فهم آن برای یک عده از مدیران ما مشکل است.

لازم به ذکر است، داود میرباقری این گفته ها را در برنامه با اجرای محمدرضا شهیدی فرد عنوان کرده است که توسط حساب سریال «سلمان فارسی» در فضای مجازی بازنشر داده شده است.


newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها