به گزارش جام جم، حمید سوری با تشریح آمار و دادههای پیک پنجم کرونا افزود: در پیک اخیر، شاهد افزایش آمار ابتلا در دوره زمانی کوتاهتری هستیم و افزایش آمار ابتلا روزانه هم با شیب بیشتری اتفاق می افتد، به همین دلیل، مدت زمان بیشتری برای رسیدن به قله پیک پنجم کرونا لازم است.
وی دلیل طولانی شدن پیک پنجم ویروس کرونا را سرعت انتشار ویروس در کشور عنوان کرد و ادامه داد: ماهیت ویروس، خاصیت بیماریزایی بیشتر و سرعت انتقالپذیری چند برابری از دیگر دلایل طولانیتر شدن پیک پنجم است.
این اپیدمیولوژیست عنوان کرد: بیتوجهی به پیشگیری و رعایت پروتکلهای بهداشتی نیز در این بین تاثیر گذار بوده است.
وی با اشاره به نقشه پیک پنجم کرونا در شهرهای کشور، گفت: وضعیت سرایت و تنوع ویروسی در هر کدام از شهرها بسته به اقداماتی که انجام گرفته، متفاوت است.
سوی ادامه داد: به عنوان مثال در مشهد و تهران که توریستپذیرند و رفتوآمد بیشتری هم دارند، تنوع آلودگی بیشتر است و در مقابل در چابهار و در شهرهای سیستان و بلوچستان که اقدامات واکنش سریع در آنجا انجام شده وضعیت ویروس بهتر است، البته این وضعیت در این استان شکننده است.
به گفته سوری در پیک پنجم ویروس کرونا شاهد اپیدمی محلی هستیم به همین دلیل در هر شهری که اقدامات کنترلی صورت نگرفته، وضعیت ویروس ناگوارتر است.
رئیس کمیته اپیدمیولوژی کوید-19 با اشاره به ماهیت ویروس دلتا ادامه داد: رفتار ویروس تغییر کرده و ایمنی جمعی قادر به بهبود شرایط نیست، چون با هر جهش جدید، بیماری جدیدی به وجود میآید و هر فردی که قبلا مبتلا شده، ممکن است دوباره بیمار شود؛ بنابراین مدیریت کرونا و نیز رفتار پیشگیرانه تنها راه کاهش ابتلاست.
سوری با اشاره به احتمال بروز پیک ششم کرونا قبل از پایان پیک پنجم عنوان کرد: احتمال بروز پیک ششم قبل از پایان پیک پنجم دور از انتظار نیست، اما با انجام اقدام سریع برای مبارزه با ویروس و نیز رعایت پروتکلهای بهداشتی میتوان این احتمال را کاهش داد.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد