به گزارش
جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، این مطالعه که بر اساس نتایج یک کارآزمایی روی ۴۸۰ هزار کارمند بهداشت در آفریقای جنوبی بود، اولین شواهد در مقیاس وسیع را ارایه میدهد که واکسن کرونای تک دز جانسون اند جانسون در برابر این گونه جدید و غالب ویروس کرونا موثر است.
گلندا گری یکی از محققان این مطالعه و رییس شورای تحقیقات پزشکی آفریقای جنوبی گفت: این تزریق ۷۱ درصد در میزان بستری شدن و ۹۶ درصد در جلوگیری از مرگ ناشی از ابتلا به ویروس کرونا موثر بوده است.
وی افزود: این مطالعه که با نام Sisonke شناخته میشود، نشان میدهد که واکسن کرونای جانسون اند جانسون در برابر گونه دلتای کرونا موثرتر از گونههای قبلی است.
رییس شورای تحقیقات پزشکی آفریقای جنوبی یادآور شد: دوام تزریق این واکسن کرونا هشت ماه طول میکشد و این مطالعه نشان میدهد که در حال حاضر نیازی به تزریق دز تقویت کننده نیست.
واکسن کرونای جانسون اند جانسون در برنامه واکسیناسیون آفریقای جنوبی نقش مهمی داشته است و این شرکت داروسازی موافقت کرده است که ۴۰۰ میلیون دز را تا سال ۲۰۲۲ به اتحادیه آفریقا برساند.
در ماه آوریل، پس از توصیه نهادهای نظارتی آمریکا برای توقف در تزریق واکسن کرونای جانسون اند جانسون در واکنش به گزارشهایی که باعث لخته شدن خون میشود، این عرضه به تعویق افتاد.
در ماه ژوئیه، سازمان غذا و داروی آمریکا هشدار جدیدی را در مورد این واکسن برای افزایش خطر ابتلا به سندرم «گیلن بار»، یک اختلال خود ایمنی نادر که در آن سیستم ایمنی به سلولهای عصبی آسیب میرساند، اعلام کرد.
مطالعه آفریقای جنوبی در همان روزی انجام شد که تنظیم کنندههای ایمنی دارو در اتحادیه اروپا توصیه کردند که واکسن جانسون اند جانسون موجب افزایش خطر ابتلا به ترومبوسیتوپنی ایمنی میشود.
این بیماری با حمله سیستم ایمنی به پلاکتهای مورد نیاز برای لخته شدن خون مشخص میشود.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا موسوم به «کووید-۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ آذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد و سازمان جهانی بهداشت ۲۱ اسفند ۹۸ همه گیری جهانی این ویروس را اعلام کرد.
جهش ویروس کرونا در انگلیس، بزریل، هند و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماریزایی و مرگ و میر آن شده، نگرانیهای جدیدی را در جهان به وجود آورده است.