به گزارش جام جم آنلاین، محققان موسسه علوم اعصاب UMH-CSIC در «آلیکانته» در اسپانیا می گویند: یک آزمایش خون که مقدار پروتئین ACE۲، پروتئین سلولی که اجازه ورود ویروس کرونا را به سلول ها می دهد و همچنین قطعات ACE۲ را که در نتیجه تعامل با ویروس تولید می شود، اندازه می گیرد، می تواند یک روش ساده و موثر بر نظارت بر عفونت SARS-CoV در بدن باشد.
این مطالعه که در جریان موج اول همه گیری کرونا انجام شد، نشان داد، سطح پروتئین کامل ACE۲ در پلاسمای خون بیماران مبتلا به کووید ۱۹، در مرحله حاد عفونت، بطور قابل توجهی کاهش می یابد. ویروس SARS-CoV-۲ برای ورود به سلول ها به پروتئین ACE۲ متصل می شود. در عوض سطح توده کوتاه شده مولکولی (۷۰ کیلو دالتون) قطعه ACE۲ در پلاسما افزایش می یابد. این توده کوتاه شده مولکولی در نتیجه تعامل با ویروس تولید می شود.
اما این سطح غیرعادی پروتئین کامل ACE۲ و توده کوتاه شده مولکولی ACE۲ (قطعه ۷۰ کیلو دالتون) پس از بهبودی بیماران به حالت طبیعی بازمی گردد.
این موضوع نشان می دهد که هر دو شکل ACE۲ موجود در پلاسما می تواند به عنوان نشانگر زیستی خوبی برای تکامل عفونت ویروس کرونا استفاده شود. علاوه بر این، سطح ACE۲ کوتاه شده باعث افتراق بین بیماران آلوده به SARS-CoV-۲ و افراد آلوده به ویروس آنفلوانزای A می شود.
خاویر «سائز-والرو» سرپرست این مطالعه در این باره توضیح داد: در این مطالعه سطح پلاسمای گیرنده ویروس کرونا، پروتئین ACE۲ را مطالعه کرده ایم و توانستیم تشخیص دهیم اشکال مختلفی از این پروتئین در پلاسما وجود دارد و بخشی از محلول ACE۲ قطعات پروتئولیتیک گیرنده ACE۲ است که متعاقباً برای تعامل با ویروس ایجاد می شود.
به گفته محققان، تغییرات در اشکال ACE۲ موجود در پلاسما به دنبال عفونت SARS-CoV-۲ مشاهده شده در این مطالعه، انجام مطالعات بیشتر برای بررسی پتانسیل آنها به عنوان نشانگرهای زیستی فرآیند بیماری و همچنین ارزیابی اثر واکسیناسیون توجیه می کند.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا موسوم به «کووید۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ آذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد و سازمان جهانی بهداشت ۲۱ اسفند ۹۸ همه گیری جهانی این ویروس را اعلام کرد.
کشورهای زیادی همچون آمریکا، ایران، هند، روسیه، چین، انگلیس و کوبا وارد عرصه تولید واکسن کرونا شده اند و موفقیت های چشمگیری در این زمینه کسب کرده اند.
اکنون واکسیناسیون علیه ویروس کووید ۱۹ در بسیاری از کشورها در حال انجام است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت