به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روزنامه جام جم ، خیلی زود و بعد از پایان بازی، حملات و انتقادات نژادپرستانه علیه این سه بازیکن در فضای مجازی شروع شد. همین اتفاقات باعث شد تا موجی از حمایت از این بازیکنان و انتقاد از نژادپرستان بهوجودبیاید.
یک کمپین ۶۵هزار نفری
تازهترین اقدام و واکنشی که نسبت به این نژادپرستیها صورت گرفته، تشکیل یک کمپین از طرف یک نهاد غیردولتی مستقر در لندن است. این کمپین که حالا تعداد امضاکنندگانش به ۶۵هزار نفر رسیده است، از مقامات اتحادیه فوتبال انگلیس خواسته افرادی که در این خشونتهای مجازی نقش داشتهاند برای همیشه از حضور در استادیومهای ورزشی انگلستان منع شوند.
شایسته عزیز، مدیر این کمپین در این باره به دیلیمیل گفت: همه ما هواداران فوتبال به داشتن چنین تیمملی شجاع، باهوش و منجسمی افتخار میکنیم، اما احساس میکنیم به ما نیز توهین شده است.
از چهرههای ورزشی گرفته تا بازیگران سینمای انگلیس در این کمپین شرکت کردهاند. در کنار این موارد، بازیکنان و اعضای کادر فنی انگلیس هم به شدت نسبت به این مساله واکنش نشان دادهاند.
هری کین، کاپیتان تیمملی انگلیس با انتشار پستی در توییتر به این مساله واکنش تندی نشان داد و نوشت: «آن بازیکنانی که در تمام تابستان کنار تیم بودند، شجاعت بالایی داشتند که پشت ضربات پنالتی قرار گرفتند. این افراد مستحق حمایت و تشکر ویژهای هستند و به هیچوجه سزاوار خشونتهای نژادپرستانهای نیستند که در این چند وقت علیه آنها انجام شده است. اگر شما هر فردی را در فضای مجازی مورد اذیت و آزار قرار دهید، مطمئن باشید که انگلیسی نیستید و ما به هیچ وجه شما را نمیخواهیم.»
گرت ساوتگیت، سرمربی تیمملی انگلیس هم این رفتارها را کاملا غیرقابل قبول و نابخشودنی دانست. پیش از او نیز بوریس جانسون نخستوزیر انگلیس، صادقخان شهردار لندن و اتحادیه فوتبال انگلیس هم با انتشار بیانیههایی چنین رفتارهایی را به شدت تقبیح کرده بودند.
در این میان، برخی این انتقاد را به شبکههای اجتماعی هم داشتند که ساز و کار مناسبی برای برخورد یا محدود کردن چنین حملاتی در فضای مجازی ندارد.
خشونت در سطح خیابانها
این خشونتهای نژادپرستانه تنها محدود به فضای مجازی نشد. راشفورد طی یک سال گذشته و با شیوع کرونا، کمکهای خیرخواهانه زیادی انجام داده است. طی این مدت نیز شخصیتهای مهم سیاسی و اجتماعی انگلیس بارها از راشفورد تقدیر کردند.
در کنار این تقدیر و تشکرها، تصویری از او در یکی از دیوارهای شهر منچستر کشیده شد؛ اما اتفاق تلخ این است که توهینکنندگان در فضای مجازی به این تصویر هم رحم نکردند. آنها بخشی از این تصویر را مخدوش کرده و حتی جملات زشتی در پایین آن خطاب به سه بازیکن تیمملی نوشتند. البته این اقدام نیز به سرعت از سوی مردم جواب داده شد.
از روز گذشته بسیاری از مردم ابتدا آن قسمت مخدوش شده تصویر را پوشاندند و در ادامه روی آن گل و عکس قلب گذاشتند.
من مارکوس راشفورد هستم یک مرد سیاهپوست...
شدت این خشونتها به قدری بود که حتی خود راشفورد هم مجبور به نشان دادن واکنش شد. او با انتشار پستی بلند بالا در توییترش نوشت: «من به این ورزش عادت کردهام، جایی که انتظار دارم چیزهایی را درباره خودم بخوانم. چه درباره رنگ پوستم باشد، چه درباره جایی که بزرگ شدهام و اخیرا درباره اینکه وقتم خارج از زمین بازی را چگونه میگذرانم. من میتوانم تمام روز انتقادها از عملکردم را بپذیرم و تحمل کنم، پنالتی که من زدم به اندازه کافی خوب نبود، باید وارد دروازه میشد، اما هرگز به خاطر کسی که هستم و جایی که از آن آمدهام عذرخواهی نخواهم کرد. من مارکوس راشفورد هستم. یک مرد سیاهپوست ۲۳ ساله از محله وایتنگتون و وایتنشاو در جنوب منچستر. اگر هیچ چیز دیگر هم نداشته باشم،
حسین خلیلی -گروه ورزش / روزنامه جام جم
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد
محمد نصرتی در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛