به گزارش جام جم آنلاین، مریم حیدری بیرانوند در گفتگو با ایسنا با اشاره به اینکه مصرف نمک در بارداری باید کاملا تحت کنترل باشد، اظهار کرد: از یک سو نمک برای سلامت مادر و جنین حیاتی است و از طرف دیگر، مقدار زیاد آن میتواند باعث یکسری عوارض بارداری شود.
وی ادامه داد: برخی از مادران به دلیل مضرات خوردن نمک در بارداری تصمیم به حذف نمک در بارداری میگیرند، در حالی که مصرف نمک در بارداری برای عملکرد آنزیمها، تولید هورمونها، حرکت پروتئینها و تعداد بیشماری از عملکردهای اساسی بدن مادر و جنین لازم است.
حیدری با اشاره به اینکه برخی از مادران هم به دلیل اینکه دائما هوس نمک در بارداری میکنند، گاهی در مصرف آن زیاده روی میکنند، عنوان کرد: برای مثال برخی از مادران دائماً در حال خوردن فست فود در بارداری هستند که نمک زیادی در ترکیباتشان وجود دارد، در صورتی که زیاده روی در مصرف نمک در بارداری باعث میشود که با یکسری عوارض نمک برای جنین و مادر مواجه شوید.
این متخصص زنان و زایمان ادامه داد: اگرچه مصرف نمک در بارداری در مقادیر توصیه شده بسیار مهم است، اما مصرف بیش از حد نمک و یا استفاده از نمک بیکیفیت میتواند به سلامت مادر و جنین آسیب برساند، این در حالی است که بعضی از مادران دائما هوس نمک در بارداری میکنند.
وی افزود: برخی از مهمترین مضرات خوردن نمک در بارداری را میتوان نفخ شکم دانست، افزایش سدیم خون باعث افزایش احتباس آب در بدن میشود.
حیدری ادامه داد: به طور کلی تورم صورت، دست و خصوصاً پاها یکی از عوارض بارداری شایع است که مصرف نمک زیاد، آنرا تشدید میکند.
این متخصص زنان و زایمان با اشاره به اینکه حبس آب در بدن به نوبه خود میتواند فشار خون را در رگها و شریانهای شما افزایش دهد، که این امر باعث میشود بدن بیشتر از حد لازم کار کند و با فشار خون بالا مواجه شود، عنوان کرد: فشار خون بالا در بارداری میتواند منجر به عوارض جدیتری مانند سکته مغزی، نارسایی قلبی، نارسایی کلیه، سرطان معده، پوکی استخوان و موارد دیگر شود.
وی بیان کرد: مصرف نمک زیاد، باعث جدا شدن کلسیم از استخوانها و دفع آن از ادرار میشود، بنابراین استخوانها نازک شده و پوکی استخوان را بهدنبال دارد.
حیدری عنوان کرد: استفاده از نمک در دوران حاملگی سبب کندی میزان رشد و نمو جنین شده و همینطور باعث کاهش هوش و استعداد او در زمان بزرگسالی می شود.
این متخصص زنان و زایمان افزود: پیشنهاد میشود که در دوران حاملگی در طول روز حدود شش گرم یا میزان یک قاشق چای خوری نمک در رژیم غذایی در نظر گرفته شود که البته مقدار نمک موجود در غذا را نیز در بر میگیرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت