به گزارش جام جم آنلاین، شرکت داروسازی «جانسون اند جانسون» اعلام کرد: واکسن کرونای این شرکت علیه گونه دلتا ویروس کرونا که برای اولین بار در هند مشاهده شد و اکنون در سایر کشورهای جهان در حال گردش است نیز موثر است.
این شرکت افزود: آمارها نشان می دهد که ایمنی گیرندگان واکسن کرونا «جانسون اند جانسون» دستکم هشت ماه دوام دارد، این واکسن ۸۵ درصد در پیشگیری از ابتلا به کرونا موثر است و میتواند از بستری شدن بیمار در بیمارستان و مرگ وی پیشگیری کند.
طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، «دلتا»، که نخستینبار در هند شناسایی شد، در حال تبدیل شدن به یک گونه غالب جهانی ویروس کرونا است.
«متای مامن» رییس بخش تحقیق و توسعه شرکت داروسازی «جانسون اند جانسون» در بیانیه ای گفت: بررسی آمارها در مطالعات هشت ماه اخیر نشان میدهد که واکسن یک دوزه کووید ۱۹ شرکت جانسون اند جانسون آنتی بادی خنثی کننده قوی تولید می کند که نه تنها میزان آن کاهش نمییابد، بلکه با گذشت زمان شاهد تقویت آن هستیم.
جانسون اند جانسون اعلام کرد که دریافتکنندگان این واکسن کرونا، آنتی بادی های خنثی کننده قوی علیه همه انواع ویروس کرونا، از جمله نوع «دلتا» تولید کردهاند.
پیش از این سایر شرکت های تولیدکننده واکسن کرونا از جمله فایزر، مدرنا و آسترازنکا نیز اعلام کرده اند که واکسن های آنها در برابر نوع دلتا ویروس کرونا موثر است.
گونه دلتا ویروس کرونا که نخستین بار در هند ظاهر شد، تاکنون در ۸۰ کشور جهان یافت شده است. سازمان جهانی بهداشت که گونه های جهشیافته مهم ویروس کرونا را بر اساس حروف الفبای یونانی نامگذاری می کند، گونه یافتشده در هند را دلتا نامید.
تمامی ویروس ها پیوسته جهش پیدا می کنند و اغلب تغییراتشان چندان مهم نیست اما برخی از گونه های جهش یافته ممکن است سرعت انتقال بیشتری داشته باشند، عوارض حادتری ایجاد کنند یا از سد ایمنی واکسن ها بگذرند.
کارشناسان میگویند گونه دلتا با سرعت بیشتری منتقل می شود چون خود را بهتر به سلول های بدن می چسباند، اما هنوز اطلاعات کافی در دست نیست که نشان دهد این گونه تازه از ویروس کرونا، بیماری شدیدتری را ایجاد میکند یا خیر.
منبع: ایرنا
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت