رونمایی از دستگاه بازیافت در مبدأ
دستگاه «بازیافت در مبدأ» کار مشترک ایران، ژاپن و سازمان برنامه توسعه وابسته به سازمان ملل متحد رونمایی شد

رونمایی از دستگاه بازیافت در مبدأ

سیری ناپذیری برای خرید جدیدترین دستگاه‌ها و همچنین پایان عمر مفید آن‌ها، حجم سالانه تولید زباله‌های الکترونیکی تا سال ۲۰۳۰ را به ۷۴ میلیون تن می‌رساند.
کد خبر: ۱۳۲۰۱۸۰
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، روزانه بر حجم زباله‌های الکترونیکی افزوده می‌شود و آن‌ها لقب بیشترین زباله‌ها در جهان را به خود اختصاص داده اند. رشد حیرت انگیز زباله‌های الکترونیکی در دهه گذشته بیش از دو برابر شده است. در حال حاضر دلیل رشد زباله‌های الکترونیکی را می‌توان افزایش سریع تکنولوژی دانست، اغلب افراد با به روز شدن تلفن‌های همراه یا لپ تاپ‌ها ترجیح می‌دهند مدل قدیمی را عوض کرده و نسخه جدیدتری را داشته باشند.

تقاصای خرید دستگاه‌های جدید و پایان عمر دستگاه‌های قدیمی باعث افزایش زباله
 
تقاضا برای خرید جدیدترین دستگاه‌ها و پایان عمر طبیعی دستگاه‌های الکترونیکی قدیمی باعث می‌شود افراد به طور دوره‌ای آن‌ها را عوض کنند. در همین راستا، انتظار می‌رود امسال کل تولید سالانه زباله‌های الکترونیکی جهان به ۵۷ میلیون تن زباله برسد، در حالی که مقدار آن تا سال ۲۰۳۰ به بیش از ۷۴ میلیون تن خواهد رسید. طبق گفته دانشگاه ملل متحد، سهم هر مرد، زن و کودک روی زمین در تولید زباله الکترونیکی در سال ۲۰۱۹ حدود ۷.۳ کیلوگرم است.

بازیافت زباله‌های الکترونیکی چگونه صورت می‌گیرد؟

در گزارشی منتشر شده توسط مجله آمریکایی تایم، مرکز بازیافت ERI ده‌ها تلویزیون از دهه ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ را نشان داد که به تازگی خراب شده بودند. امروزه شرکت‌های فناوری برای افزایش فروش محصولاتشان از الگوی افزایش عمر دستگاه‌ها اجتناب می‌کنند. درآوردن باتری اکثر تلفن‌های هوشمند در هنگام توقف کار غیرممکن است و لپ تاپ‌های جدید کابل‌های قدیمی را قبول نمی‌کنند.

استفاده از دستگاه‌های قدیمی برای حفاظت از محیط زیست
 
با افزایش تقاضا برای حفاظت از محیط زیست و کاهش آلودگی، شرکت‌ها برای تولید دستگاه‌های جدید به بازیافت دستگاه‌های قدیمی خود روی آورده اند. اما این کار خیلی ساده نیست. طبق تحقیقاتی که رادیو NPR آمریکا اعلام کرد، شرکت‌های تولید کننده دستگاه‌های الکترونیکی معمولاً درمورد کار‌هایی که با دستگاه‌های قدیمی که از کاربران جمع می‌کنند انجام می‌دهند صادق نیستند، آن‌ها اغلب این مواد را به صورت زباله حمل کرده و با زباله‌های عفونی و سمی ترکیب می‌کنند و به کشور‌های در حال توسعه می‌فرستند.

بازیافت زباله‌های الکترونیکی چگونه صورت می‌گیرد؟

جیم پوکت، مدیر اجرایی بازل اکشن که در سال ۱۹۸۹ توسط سازمان ملل برای جلوگیری از صادرات مواد خطرناک و محافظت از محیط زیست راه اندازی شد، گفت: "وقتی زباله‌های الکترونیکی خود را به مقصد بازیافت در شرکت‌های تولیدی می‌برید، حدود ۸۰ درصد این مواد روی کشتی‌های کانتینر زباله است که مقصد آن‌ها کشور‌هایی مانند چین، نیجریه، هند، ویتنام و پاکستان مقصد است. "

بازیافت کنندگان در واقع از فروش فلزات قراضه حاصل از این نوع دستگاه‌ها مانند مس مایع و طلا درآمد کسب می‌کنند، تکمیل فرآیند دشوار برچیدن و ذوب قطعات قابل بازیافت به منظور جلوگیری از جمع شدن باقی مانده مواد قراضه بی فایده و سایر مواد خطرناک در خارج از کشور تولید کننده ارزان‌تر است.

بازیافت زباله‌های الکترونیکی چگونه صورت می‌گیرد؟
مواد سمی محیط و انسان را تهدید می‌کند
 
زباله الکترونیکی شامل طیف وسیعی از مواد فوق العاده خطرناک است و محققان دقیقاً آسیب‌هایی را که می‌توانند هنگام بازیافت به وجود بیایند را هشدار داده اند. به عنوان مثال صفحه‌های LCD حاوی جیوه هستند و در صورت تخریب باعث نشت سمومی می‌شوند که می‌توانند به اندام‌های بدن و سیستم عصبی انسان آسیب برسانند. این صفحه‌ها همچنین حاوی سرب هستند که می‌توانند میکروارگانیسم‌های موجود در اکوسیستم را مسموم کنند. کادمیوم که در باتری‌های رایانه و تابلو‌های مدار الکترونیکی در تلفن‌ها استفاده می‌شود، باعث تغییر شکل ساختار در حیوانات می‌شود.

نتایج این آلودگی می‌تواند ویرانگر باشد، تحقیقات منتشر شده توسط یونیسف در اواخر سال ۲۰۲۰ نشان داد که در گینه و چین که دو کشور اصلی دریافت کننده زباله‌های الکترونیکی هستند، کودکان از سطح بالای سرب در خون رنج می‌برند که باعث آسیب مغز و کلیه و تصعیف رشد می‌شود.

مواد ارزشمندی که باید هدر رود

اگرچه زباله‌های الکترونیکی حاوی سرب، جیوه و سایر مواد سمی هستند، اما لپ تاپ‌ها، تلفن‌های هوشمند و صفحه نمایش نیز حاوی عناصر ارزشمندی مانند طلا، نقره و مس هستند. با این حال، به سختی ۲۰ درصد از زباله‌های الکترونیکی جهان جمع آوری و به بازیافت کنندگان رسمی تحویل می‌شود، در حالی که سرنوشت ۸۰ درصد باقی مانده ناشناخته باقی می‌ماند.

بازیافت زباله‌های الکترونیکی چگونه صورت می‌گیرد؟

چطور رفتار کنیم؟
در مقاله‌ای که دانشگاه هاروارد در وب سایت پایداری و حفاظت از محیط زیست خود منتشر کرد، گفت که استفاده مجدد از فلزات گرانبها و پلاستیک‌ها فقط از تلفن‌های همراه قدیمی به جای تولید یا استخراج بیشتر این مواد، به اندازه انرژی مصرفی ۲۴ هزار خانه آمریکایی باعث صرفه جویی در انرژی در طول یک سال خواهد شد.

از جمله کار‌هایی که می‌توان با انجام آن از تولید زباله بیشتر جلوگیری کرد می‌توان به خرید دستگاه جدید فقط در صورت لزوم اشاره کرد، زیرا همه دستگاه‌ها عملکرد شبیه به هم دارند. با استفاده صحیح و نگهداری منظم و تمیزی می‌توان عمر دستگاه‌های الکترونیکی را نیز افزایش داد.

توصیه می‌شود محصولات الکترونیکی سازگار با محیط زیست را که دارای مارک Energy Star یا گواهی EPEAT هستند، خریداری کنید. وسایل الکترونیکی دست دوم را می‌توان به سازمان‌های خیریه و اجتماعی اهدا کرد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها