مدیر پروژه فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونای مشترک ایران و کوبا تشریح کرد

آخرین وضعیت واکسن کرونای انستیتو پاستور / قدرت تغییر واکسن در برابر جهش‌های ویروس

واکسن «کنژوگه» در برابر جهش‌ های شایع کرونا ایمنی‌زایی دارد

مدیر پروژه کارآزمایی بالینی فاز سوم واکسن کرونای «کنژوگه» محصول مشترک انستیتو فینلای کوبا و انستیتو پاستور ایران گفت: نتایج مطالعات در کشور کوبا نشان می‌دهد این واکسن در برابر جهش‌های شایع کرونای فعلی، ایمنی زایی دارد.
کد خبر: ۱۳۱۹۳۰۰

به گزارش جام جم آنلاین، احسان مصطفوی روز شنبه در گفتگو با ایرنا اظهار داشت: همچنین این پتانسیل در واکسن وجود دارد که اگر جهش‌های تاثیرگذاری شناخته شود که در ایمنی‌زایی واکسن تاثیر داشته باشد، بتوان در زمانی نسبتا کوتاه تغییراتی در آن ایجاد کرد تا در برابر جهش‌های جدید هم پاسخگو باشد.

وی ادامه داد: خوشبختانه مطالعاتی که در مورد سایر واکسن ها هم انجام شده، نشان می دهد در اکثر موارد جهش های ویروس، تاثیر جدی در اثربخشی واکسن نداشته است.

مصطفوی گفت: در کارآزمایی بالینی فاز ۳، علاوه بر بررسی اثربخشی بر میزان کاهش ابتلا به فرم های علامت دار و شدید بیماری، بررسی ایمنی سلولی و هومورال هم انجام می شود.

وی اظهار امیدواری کرد که همانند فازهای اول و دوم تست انسانی، اثربخشی و کم خطر بودن واکسن در مرحله سوم هم به اثبات برسد و بعد از تایید، واکسیناسیون عمومی با این محصول در کشور شروع شود.

تزریق دوم مرحله سوم واکسن کنژوگه در سه شهر انجام شد

وی ادامه داد: تزریق دوم واکسن کنژوگه به داوطلبان مرحله سوم تست انسانی از چهارم خرداد در شهر اصفهان شروع شده و تا دهم خرداد ماه در مورد تعدادی از داوطلبان همدان و زنجان هم تزریق دوم آغاز شده است.

مدیر پروژه کارآزمایی بالینی فاز سوم واکسن کرونای «کنژوگه» محصول مشترک انستیتو فینلای کوبا و انستیتو پاستور ایران گفت: تا دهم خرداد ماه بیش از ۱۵۰۰ داوطلب تزریق دوم را دریافت کردند و این روند در سایر شهرها هم ادامه خواهد یافت.

وی افزود: کارآزمایی بالینی فاز سوم واکسن مشترک ایران و کوبا از ششم اردیبهشت ماه در اصفهان آغاز و سپس در هفت شهر دیگر شامل زنجان، همدان، بندرعباس، کرمان، یزد، ساری و بابل ادامه یافت و داوطلبان وارد این طرح مطالعاتی شدند.

مصطفوی، تعداد داوطلبان مرحله سوم کارآزمایی بالینی را ۲۴ هزار نفر اعلام کرد و گفت: تزریق اول این واکسن به همه داوطلبان این طرح مطالعاتی انجام شد.

وی افزود: خوشبختانه تاکنون عوارض جانبی در اکثر داوطلبان یا دیده نشده یا خفیف بوده است و صرفا در تعداد معدودی از این افراد نیاز به درمان دارویی وجود داشته است.

تولید انبوه واکسن در دست پیگیری است

مصطفوی افزود: همزمان با کارآزمایی بالینی، موضوع تولید واکسن هم در دست پیگیری است و خوشبختانه پیشرفت های خوبی هم در این زمینه حاصل شده است.

وی با اشاره به اینکه زیرساخت ها در حال توسعه است، گفت: خوشبین هستیم با کسب مجوز از مجموعه های ذیصلاح و بعد از طی کردن مراتب لازم در کارآزمایی بالینی فاز ۳، بتوانیم واکسیناسیون عمومی با این واکسن را هم داشته باشیم و قسمتی از نیاز کشور را پاسخ دهیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها