به گزارش جام جم آنلاین، مژگان تن ساز، متخصص طب سنتی و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با فارس درباره «بروز آلرژی در فصل بهار و روشهای درمان آن»، گفت: از دیدگاه طب سنتی گاهی گرم شدن یا سرد شدن بیش از حد مغز و گاهی نیز مشکلات معده و شُل بودن دریچه معده، منجر به بروز چنین مشکلی میشود.
وی ادامه داد: مکانیسمهای مختلفی برای آن ذکر شده است.گاهی بدن نیز محلی از مواد زائد و فضولات میشود و یکی از مسیرهای دفعی آن از طریق زکام و نزله از بدن خارج میشوند.
این متخصص طب سنتی درباره اینکه «چرا در فصل بهار آلرژیها بیشتر است؟»، گفت: با توجه به اینکه در فصل بهار حرارت افزایش پیدا میکند؛موادی که در بدن تجمع کردند شروع به پخته شدن و نزج میکنند.
تن ساز یادآور شد: یکی از راههای دفعی نیز از طریق خروج مواد از مغز، از راه زکام و نزله است؛ در واقع علت تشدید آلرژیها در فصل بهار همین است.
وی بیان داشت: نکته مهم دیگر، راههای دفعی دیگر است؛ به طوری که افراد حتما لینت مزاج داشته باشند و اگر ندارند شکم خود را با ملینهای انجیر و آلو بخارا به شکلی که افراد دارای طبع گرم تر آلو بخورند، نرم کنند تا مواد بدن مضر دفع شود.
این متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه بهتر است تا جایی که امکان دارد از مصرف سرخ کردنی پرهیز شود، افزود:همچنین از مصرف ترشیها که تشدید کننده هستند بپرهیزید.
تن ساز ابراز داشت: علائم آلرژی بیشتر با علائم زکام از دیدگاه طب سنتی تطبیق دارد و معمولا افراد دچار سرخی چشم و چهره میشوند، سوزش و خارش بینی دارند و رطوبتهایی که سوزان هستند از چشم و بینی خارج میشوند.
این متخصص طب سنتی خاطرنشان کرد: بهتر است این افراد مصرف غذا را کم کنند، گوشت کمتر مصرف کنند و از غذاهایی که رقیق کننده خون هستند مانند آش جو که بسیار موثر است، استفاده شود.
وی یادآور شد: در این حالت بیمار میتواند سه روز از آش جو استفاده کند و گاهی مصرف ماورالشعیر طبی را نیز توصیه میکنیم.آش جویی که در آ ن سبزیجاتی مثل گشنیز قرار دارد، بسیار خوب است؛ ضمن اینکه در داخل آن میتوان حبوباتی مثل ماش و نیز گوشت مرغ بریزیم.
تن ساز اضافه کرد: میتواند روغن بادام شیرین استفاده شود تا لینت مزاج بهتری داشته باشد؛همین طور غذاهای دیگر مثل پلو با ماش، پلو با عدس یا آش عدس و سبزیجاتی مثل اسفناج کمک کننده هستند.
این متخصص طب سنتی با بیان اینکه مصرف میوههایی مانند لیموشیرین و مغز خیار خوب است،گفت: بهتر است غذاهای تند و شور نخوریم.
وی با بیان اینکه کارهای دیگری مثل خونگیری نیز آن هم توسط پزشک میتواند انجام شود،افزود:در هر صورت باید علت اصلی بیماری برطرف شود و بعد از برطرف کردن علت، علامت درمانیها انجام شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد