به گزارش جام جم آنلاین ، تحقیقات نظری نشان می دهد از هر سه بیمار مبتلا به کرونا در آمریکا یک بیمار دچار مشکلات عصبی و روانی می شود که نتایج این تحقیقات حاکی از این است که در جهان بسیاری از مردمان جهان احتمالا پس از ابتلا به کرونا دچار مشکلات روحی و عصبی شده اند.
تحقیقات نظری که در نوع خود بزرگترین نوع تحقیقات است برای دستیابی به این نتایج از پروندههای الکترونیک سلامت نزدیک به 380 هزار بیمار آمریکایی استفاده کرده است. نتیجه ای که از این تحقیق به دست آمد نگران کننده بود:۳۴ درصد از مبتلایان بهبودیافته از شرایط پرنوسان بهداشت روانی و اختلالات عصبی رنج می برند. 17 درصد از این بیماران نیز کم کم احساس می کنند عصبی شده اند.
متخصصان هشدار دادند که سیستمهای مراقبتهای بهداشتی باید برای رسیدگی به بیمارانی که تحتتاثیر این بیماری قرار گرفتهاند اقدام کند. آنها پیشبینی میکنند که این تاثیر را میتوان برای سالها بر روی خدمات بهداشتی احساس کرد.
تشخیص بیماری های عصبی مانند سکته مغزی و جنون نادر بودند اما این عوارض در کسانی که به مراتب شدید کرونا مبتلا شده بودند غیرمعمول نبود. از بین افرادی که تحت مراقبتهای ویژه قرار گرفته بودند 7 درصد سکته مغزی کردند و تقریباً 2 درصد مبتلا به زوال عقل بودند.
پروفسور پاول هریسون نویسنده اصلی این مطالعه از دانشگاه آکسفورد, گفت: «این ها دادههای دنیای واقعی از تعداد زیادی بیمار هستند. این اعداد نرخهای بالای عوارض روانی را بعد از بیماری کرونا تایید میکنند و نشان میدهند که اختلالات جدی موثر بر سیستم عصبی (مانند سکته و جنون) نیز رخ میدهند. در حالی که دومی (جنون) بسیار نادر است اما قابلتوجه هستند؛ به خصوص در آنهایی که به کرونای شدیدی مبتلا شده بودند.»
وی افزود: «اگرچه خطرات فردی برای بیشتر اختلالات ناچیز است اما تاثیر آن در کل جمعیت ممکن است برای سیستمهای بهداشت و درمان به دلیل مقیاس جهانی شدن قابلتوجه باشد و بسیاری از این بیماریها مزمن هستند. در نتیجه سیستمهای مراقبت بهداشتی باید برای مقابله با نیازهای پیشبینیشده، هم در خدمات اولیه و هم در بخش مراقبتهای ثانویه، تامین شوند.»
نگرانی فزایندهای در حال افزایش است که ممکن است بهبودیافتگان کرونا در معرض خطر ابتلا به اختلالات عصبی قرار بگیرند. یک مطالعه نظری که توسط همان گروه تحقیقاتی انجام شد، گزارش داد که افراد در سه ماه اول پس از بیماری در معرض خطر ابتلا به اختلالات روحی و اضطراب قرار دارند.
با این حال تا اکنون هیچ دادهای در مقیاس بزرگ برای بررسی خطرات عصبی و همچنین تشخیص اختلالات روانی در شش ماه پس از بیماری وجود نداشته است. معمولترین تشخیص پس از بیماری کرونا، اختلالات اضطرابی (که در ۱۷ درصد از بیماران اتفاق میافتد)، اختلالات روحی (۱۴ درصد)، اختلال سو مصرف مواد (۷ درصد) و بیخوابی (۵ درصد) است. خونریزی مغزی و جنون در کمترین میزان ممکن رخ داده اند یعنی به ترتیب 0.6 درصد و 0.7 درصد.
دکتر مکس تکت یکی دیگر از نویسندگان این مطالعه گفت: ما اکنون نیاز داریم ببینیم چه چیزی بعد از شش ماه اتفاق میافتد. این مطالعه نمیتواند مکانیسمهای موجود را آشکار کند.»
لازم به ذکر است که شدت اختلالات عصبی و روانی مشخص نیست.
در این گزارش نوشته شده که این مطالعه بشر را به سمت آینده، هم در روشها و کاربردهای آن نشان میدهد. بسیاری از اختلالات شناساییشده در این مطالعه، مزمن یا مکرر هستند، بنابراین ما میتوان پیشبینی کرد که تاثیر کووید19 تا سال ها با انسان باقی می ماند.
منبع: گاردین / مترجم: هیلدا حسینی خواه
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد