در این صورت با احتمال خیلی کمتری ممکن است با صحنههای منزجرکننده مواد غذایی فاسدشده روبهرو شوید.
به این ترتیب اسراف مواد غذایی کمتر میشود و در هزینهها هم صرفهجویی میکنید. شرکت خلاق و نوآور «نانو فیدار نیکان پارس»، تولیدکننده بسته بندی هوشمند برپایه فناوری نانو در ایران است و با استفاده از این کیسهها میتوانید میوه، سبزیها، نان و خشکبار را تا مدت طولانیتری نگهداری کنید.
شروع فعالیتهای شرکت نانو فیدار نیکان پارس در سال ۱۳۹۱ با پایاننامه مدیرعامل این شرکت، باموضوع افزایش مدتزمان نگهداری کیوی در بستهبندیهای نانو جرقه زده شد.
مهندس آزاده مرزبان، روش جدید و موثر خود را توانست در قالب اختراع ثبت کند. سپس باهمکاری شرکت نانو فیدار نیکان پارس وارد مراحل تجاریسازی و استراتژیهای بازاریابی این شکل از بستهبندی شد. اما آنها برای ورود بهبازار بهمحصولی نیاز داشتند که همه انواع مواد غذایی و در گام اول میوه و سبزیها را بتواند پوشش دهد.
ازاینرو، فناوری و فرآیند محصول اولیه را توسعه و ارتقا دادند و به بستهبندی رسیدند که برای نگهداری همه میوهها و سبزیها موثر است، با نمونه خارجی رقابت میکند و دربعضی فاکتورها رکوردهای بهتری حتی نسبتبه رقبای خارجی ثبت کرده است.
آنها درگام دوم محصولی برای نگهداری موثر نان و خشکبار نیز بهبازار معرفی کردهاند و به گفته حمیدرضا بیات، رئیس هیأتمدیره این شرکت، در گامهای بعدی سراغ تولید محصولات بستهبندیشده برای لبنیات، گوشت و نوشیدنیها خواهند رفت.
حمیدرضا بیات در خصوص روند فعالیتهای این شرکت میگوید: «ما ابتدا عوامل فساد را در مواد غذایی مختلف شناسایی کرده و سپس مطابق با آن عوامل و با استفاده از ترکیبات نانویی و پلیمری، فرآیند و مکانیسمی را برای کنترل فساد طراحی میکنیم. درواقع بعد از بهوجودآوردن ترکیب موردنظرمان از مواد نانویی، آن را به حالتهای مختلف پلاستیک تبدیل میکنیم. برای مثال معروفترین عامل فساد در میوهها و سبزیها گاز اتیلن است و سیب و کیوی بالاترین میزان تصاعد این گاز را دارند. رتبههای بعدی فساد نیز بهترتیب کپک، آلودگیهای میکروبی، افت رطوبت و افت وزن میوهها و سبزیها و خواص تغذیهای آنها هستند.»
بیات در ادامه میگوید: «بستهبندیهای ما در معتبرترین شرکتهای کنترل کیفی فعال در زمینه میوه و سبزیها آزمایششده و نتایج نشان میدهد، افت وزن مواد غذایی در بستهبندی ما در مقایسه با بستهبندی معمولی، تقریبا صفر بوده است. بهعلاوه بستهبندی نانو پک پارس، ارزش غذایی را حفظ، کپک و آلودگیهای میکروبی را کنترل و گاز اتیلن متصاعد شده از میوه را جذب میکند.» رئیس هیأت مدیر این مجموعه تأکید میکند: «نتایج محصولات ما مطابق با استانداردهای بستهبندی فعال در سازمان غذا و داروی ایالات متحده و اروپاست.»
حتما فیلمهای صف طولانی کامیونهای حامل محصولات کشاورزی را پشت مرزهای بسته دیگر کشورها دیدهاید. در چنین شرایطی بار میوه و سبزی این کامیونها فاسد شده و صادرکنندگان ناچار میشوند بارشان را معدوم کنند.
شرکت نانو فیدار نیکان پارس برای جلوگیری از تکرار چنین حوادثی و ضررهای مالی ناشی از آن، خدمات پس از فروش رایگانی را برای فعالان صادرات محصولات کشاورزی درنظر گرفته است. آنها به کشاورزان یاد میدهند محصولاتشان را با چه میزان قندی برداشت و در چه دمایی و با چه سطحی از اتیلن نگهداری کنند. همینطور به صادرکنندگان آموزش میدهند چطور میوه ها را در کیسههای هوشمند قرار دهند و هوای کیسه را خالی کنند.
بیات دراینباره به جامجم میگوید: «صادرکنندههای بزرگ میتوانند درخواست محصول سفارشی خود را با ابعاد، ضخامت و طرح چاپ خودشان از نانو فیدار نیکان پارس داشته باشند و استراتژیهای بازاریابی خود را تغییر دهند. برای مثال اگر تا امروز بهصورت فله با واردکننده کشور خارجی همکاری میکردند، میتوانند در بستهبندی شکیل محصولشان را مستقیم در قفسههای فروشگاههای خارجی قرار دهند و سود خیلی خوبی ببرند. یا اگر محصولات را هوایی و با هزینههای بالا جابهجا میکنند، میتوانند با بستهبندی در کانتینرهای یخچالدار به صورت زمینی این کار را امتحان کنند و بیشک نتیجه بهتری خواهند گرفت.»
از حمیدرضا بیات درباره اهمیت کاهش دورریز موادغذایی و ضایعات بخش کشاورزی پرسیدم. وی در پاسخ به آمار جالب و تاملبرانگیزی اشاره کرد و گفت: «با شروع فصل گرما، همه صحبت از کمبود منابع آبی و صرفهجویی در مصرف آب میکنند، اما به منشا این مشکل نمیپردازند.بهگفته مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب، سهم آب مصرفی بخش خانگی و صنعت هفت میلیارد مترمکعب است، درحالیکه بهنقل از پایگاه خبری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، ۹.۳ میلیارد مترمکعب آب صرف محصولات کشاورزی ازبین رفته و ضایعات این بخش میشود.»
رئیس هیأت مدیره این شرکت، درادامه اضافه میکند: «درسالهای اخیر با مشکل فروش نفت و درآمدهای نفتی مواجه بودهایم، درحالیکه درآمد حاصل از صادرات محصولات کشاورزی در بسیاری از کشورها، از درآمد نفتی ما بالاتر است. برای مثال طبق اعلام موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، ایران با داشتن یک درصد جمعیت کل دنیا، ۲ تا ۷.۲درصد از حجم کل ضایعات کشاورزی و مواد غذایی دنیا را به خود اختصاص میدهد. بهبیاندیگر از ۳.۱ میلیارد تن مواد غذایی که سالانه در دنیا هدر میرود، ۳۵میلیون تن آن سهم کشور ما و بهارزش ۱۵میلیارد دلار برآورد میشود. جالب است بدانید این رقم برابر با نیمی از درآمد نفتی ایران در سال ۱۳۹۵ است. همینطور ازنظر محیطزیستی نیز پس از کشورهای چین و آمریکا، غولهای تولیدکننده گازهای گلخانهای، ضایعات مواد غذایی رتبه سوم تولید گازهای گلخانهای را دارد. از سوی دیگر تجزیه پلاستیک در طبیعت صدها سال زمان نیاز دارد، در حالیکه ما ادعا میکنیم محصولاتمان زیستتخریبپذیر هستند.»
کیسه های هوشمند نانو پک پارس در ابعاد کیسههای فریزی دربستههای ۲۰عددی بههمراه یک کیسه هدیه دربازار موجود است و تا ۱۰بار میتوان آنها را شست و دوباره استفاده کرد.
شما میتوانید این کیسههای هوشمند را علاوهبر خرید اینترنتی، از تمام فروشگاههای استان قم و نمایندگیهای این شرکت در استانهای گلستان، خراسانرضوی، یزد و بهزودی در نمایندگی تهران تهیه کنید.
برای استفاده از این کیسههای پلاستیکی، تفاوتهای کوچکی با کیسه های معمولی وجود دارد. برای مثال میوههای مختلف جدا از هم و در کیسههای مجزا باید قرار بگیرند و قبل از بستن درِ کیسه، باید هوای داخل آن بهطور کامل خالی شود.
بنا بر ادعای تولیدکنندگان این بستهبندیها، مدتزمان نگهداری میوه ها و سبزیها در این کیسهها تا سه برابر افزایش مییابد و برای نان و خشکبار نیز طول مدت نگهداری، دو تا سه برابر بیشتر میشود.
ریحانه رادی - نشان ایرانی 2 / روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد