از دسترسی به اطلاعات گستردهای در زمینه نگهداری از پرندگان گرفته تا برقراری ارتباط با فروشندگان و دامپزشکان، همه از طریق استارتآپ «پردونه» امکانپذیر است.
موسس و مدیرعامل شرکت «کاوش تکنولوژی سودمند»، درباره ماجرای شکلگیری پلتفرم «پردونه»، به جامجم میگوید: «در سال ۹۲ به دلیل علاقهای که به حیوانات و بهویژه پرندگان داشتم، وبلاگ سادهای را به نام «پردونه» راهاندازی کردم که در آن اطلاعات مفید و تصاویری را که طی مطالعاتم در رابطه با پرندگان، بهویژه نگهداری از پرندگان خانگی بهدست میآوردم با سایر افراد علاقهمند به اشتراک میگذاشتم. با توجه به فعالیتی که در زمینه برنامهنویسی و طراحی وبگاه در آن زمان داشتم، طراحی این وبلاگ را نیز خودم انجام داده بودم. البته در آن زمان هدفم از راهاندازی و مدیریت وبلاگ «پردونه» تجارت نبود؛ اما با افزایش بازدید از وبلاگ، بازخوردها و ایمیلهایی از مخاطبان به دستم میرسید که بر اساس آنها تصمیم گرفتم در سال ۹۸ این ایده را در قالب یک طرح کسبوکار پیادهسازی کنم.»
سید محمدمهدی موسوی میافزاید: «برای نوشتن طرح کسبوکار سعی کردم از تجربیاتی که در طول فعالیت وبلاگ «پردونه» بهدست آورده و همچنین از نوع بازخوردهایی که در مورد محتواهای مختلف از مخاطبان وبلاگ دریافت کرده بودم استفاده کنم. این اطلاعات در کنار آشنایی کاملی که به دلیل فعالیت حرفهای در زمینه برنامهنویسی و طراحی وبگاه با این حوزه داشتم منجر به انسجام ایده و شکلگیری طرح کسبوکار برای راهاندازی استارتآپی در حوزه پرندگان خانگی شد.سرانجام زمانیکه مقدمات اولیه راهاندازی استارتآپ «پردونه» مهیا شد، طرح را به پارک علموفناوری استان خوزستان ارائه کردم که خوشبختانه مورد اقبال و پذیرش قرار گرفت و «پردونه» وارد مرحله رشد مقدماتی در پارک علموفناوری خوزستان شد.»
استارت آپ «پردونه» بستری برای ارائه خدمات در حوزه پرندگان خانگی است که از بخشهای مختلفی تشکیل شده است:
پردونه راهنما
از لحظهای که کسی یک پرنده خانگی میخرد با چالشها و سوالات مختلفی در زمینه نگهداری و سلامت این حیوانات روبهرو میشود. در بخش خدمات مشاورهای «پردونه»، کاربران میتوانند در قالب پرسش و پاسخ، نگرانیها و سوالات خود را با کارشناسان باتجربه، دامپزشکان و متخصصان این مجموعه درمیان بگذارند و از آنها راهنمایی بگیرند. همچنین در صورت نیاز به دریافت کمک اضطراری در هر ساعت از شبانهروز، میتوانند از خدمات امداد اورژانسی «پردونه» بهرهمند شوند.
پردونه نوشت
با راهاندازی بخش «پردونه نوشت»، بهنوعی همان وبلاگ قدیمی «پردونه» در این سامانه جدید همچنان به فعالیت خود ادامه میدهد و اطلاعات مفید و مقالات مرتبط با نگهداری پرندگان خانگی را در اختیار کاربران قرار میدهد. در واقع در «پردونه نوشت» تولید محتوای آموزشی در قالب نوشتهها و مقالات متنوع صورت میگیرد.
پردونه دانش
در این سرویس دانش و اطلاعات تخصصی از طریق افراد ماهر و مجرب در اختیار کاربران قرار میگیرد. «پردونه دانش» به تولید دانش کاملا اختصاصی و بومی از سوی متخصصان تجربی و آکادمیک ایرانی کمک میکند. بومیسازی اطلاعات میتواند به افزایش سطح کیفیت سلامت و پرورش پرندگان خانگی در کشور منجر شود.
پردونه مشاغل
در این بخش مشاغل مرتبط با حوزه طیور و پرندگان خانگی مانند فروشگاههای حیوانات خانگی، کلینیکهای دامپزشکی، باغ پرندگان، پرنده فروشیها و سالنهای تکثیر، میتوانند برای خودشان حساب کاربری ایجاد کنند تا کاربران «پردونه» با خدمات و محصولات این مشاغل آشنا شوند. همچنین در «پردونه مشاغل» قصد داریم با استفاده از روش دادهکاوی رفتار کاربران در بخشهای مختلف، معرفینامه این مشاغل مستقیما به مخاطبان هدفشان نشان داده شود تا بهاین ترتیب بازخورد بهتری دریافت کنند.
پردونه کالا
این سرویس به زودی در سامانه «پردونه» راهاندازی خواهد شد. «پردونه کالا» نوعی فروشگاه آنلاین خواهد بود که پرندگان خانگی، غذاها، مکملها و لوازم جانبی مرتبط با آنها را در اختیار خریداران قرار میدهد.
مسیری که پیش روی «پردونه» است
موسوی درباره برنامهریزی برای آینده «پردونه» میگوید: «در حال حاضر یکی از موضوعاتی که در حوزه حیوانات خانگی مطرح میشود، بحث شناسنامهدارشدن و قابل شناساییبودن این حیوانات است. در خصوص پرندگان هم پلاکهایی وجود دارد که اطلاعات پرنده در آن ذخیره میشود. موضوعی که ما در «پردونه» علاقهمند به وارد شدن در آن هستیم، راهاندازی یک بانک اطلاعاتی جامع است که اطلاعات شناسایی تمام پرندگان خانگی در کشور را در این بانک متمرکز کنیم.»
او میافزاید: «وبسایت «پردونه» در حال حاضر بهطور تخصصی روی پرندگان متمرکز شده اما چشمانداز ما برای این استارتآپ، تحت پوشش قراردادن دیگر حیوانات خانگی در آینده است و امیدواریم هرچه زودتر بتوانیم گامهای بزرگی در این مسیر برداریم.» وی در پایان صحبتهایش به دستاوردهای «پردونه» اشاره میکند و میگوید: «در جشنواره الکاماستارز ۲۰۱۹ استان خوزستان، «پردونه» موفق شد بهعنوان دومین استارتآپ برتر در استان معرفی شود.
در حال حاضر این مجموعه تحت عنوان هسته فناور در پارک علموفناوری خوزستان مستقر است و گواهی خلاقیت را نیز از سوی معاونت علمی و فناوری نهاد ریاستجمهوری دریافت کرده است.»
بنیانگذار پلتفرم «پردونه» ضمن اشاره به آمار بالای بازدید از سایت «پردونه» خاطرنشان میکند: «مهمترین ویژگی «پردونه» جامع بودن آن است. ما این پلتفرم را براساس نیازسنجی کاربران ایجاد کردهایم و در بخشهایی مانند «پردونه راهنما»، سرویس داخلی با امکانات مشابه در کشور تاکنون ندیده ایم. یکپارچگی و جامع بودن سایت «پردونه» باعث شده است بتوانیم به آمار بازدید قابل توجهی در حدود یک میلیون بازدید در سال برسیم و خوشبختانه این تعداد روزبهروز در حال افزایش است.»
موسوی در خصوص نحوه بررسی عملکرد کارشناسان عضو «پردونه» توضیح میدهد: «ما الگوریتم خاصی برای امتیازدهی به کارشناسان مجموعه طراحی کردهایم؛ به این شکل که در پایان هر روز بر اساس مشاورههایی که هر کارشناس به کاربران ارائه کرده و همچنین میزان رضایتمندی کاربران از نحوه پاسخدهی او، بهازای هر شاخص امتیازات مثبت و منفی دریافت میکند. بر این اساس کاربران در هنگام مشاوره میتوانند متوجه شوند چقدر پاسخهایی که از سوی کارشناس دریافت میکنند برایشان کارا خواهد بود و تا چه حد شخص مشاورهدهنده قابل اعتماد است.»
فراز سهیلی آزاد - نشان ایرانی 2 / روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد