از طرف دیگر این روشهای ارزیابی شبانهروزی نیست و به خود بیماران و مراجعه آنها وابسته است. این در حالی است که با پیشرفت فناوری، مچبندهای هوشمند پنجره جدیدی را برای پایش پیوسته سلامتی در زندگی روزمره بازکردهاند.
این ابزارهای پوشیدنی دیجیتال میتوانند بر فعالیتهای بدنی و فیزیولوژیک افراد در هرلحظه نظارت کنند و بین بیماران، اعضای خانوادهشان و کادر درمان ارتباط برقرار کنند. از طرفی اطلاعات جمعآوریشده آنها آرشیو میشود و سابقه وضعیت سلامتی افراد قابل رویت و بررسی خواهد بود.
باتوجه به ضرورت و مزیت بهرهگیری از چنین ابزارهایی، شرکت دانشبنیان «نانوویژن» تا نیمه بهار ۱۴۰۰ محصول هوشمند کنترل سلامتی خود را در همین راستا به بازار عرضه خواهد کرد.
فراگیرشدن این فناوری های ردیابی سلامتی، علاوه بر اینکه توجه مردم را بهسلامتیشان و بهبود آن، بیشتر معطوف میکند، ازآنچه در بدنمان اتفاق میافتد نیز بازخورد بهتری نمایش میدهد.
افزایش میانگین سن جمعیت کشور در سالهای اخیر نگرانیهای زیادی را در حوزههای مختلفی مثل اقتصادی، اجتماعی، سلامت و ... بههمراه داشته است.
با این حال با اتخاذ سیاستهای درست و در نظر گرفتن نیازهای این جمعیت، میتوان از امروز در اندیشه تأمین رفاه و آسایش این گروه از جامعه بود.
خانوادهها ترجیح میدهند اعضای سالمندشان در محیط امن خانه و در کنار خودشان باشند تا درسرای سالمندان؛ ولی در شکل زندگی امروز، معمولا همه افراد یک خانواده سرگرم کارها و روزمرگیهای خودشان و از طرفی درطول روز نگران تنهایی سالمندان خودهستند.
مهرنوش کثیری، مدیرفنی شرکت نانوویژن میگوید: «از آنجا که هدف شرکت ما از بدو تاسیس در سال ۹۱ پیداکردن راهحلهایی برای مشکلات جامعه بوده، بهفکر ارائه تسهیلاتی افتادیم تا هم سالمندان راحتتر باشند و هم خیال اطرافیانشان از تنهایی آنها آسوده و از حال آنها مطلع باشند.»
در ادامه مسعود هراتیان نژادی، مدیرعامل این شرکت میافزاید: «پایش پیوسته نبض، دمای بدن و سطح اکسیژن خون از پارامترهای مهم سلامتی در سنین بالاست و درشرایط همهگیری کرونا، ممکن است این افراد کمتر به پزشک مراجعه کنند. از ا ین رو دستگاهی اختراع کردهایم که میتواند این علائم حیاتی را کنترل کند و درصورت رخداد هر مورد مشکوک و غیرمعمولی، به پزشک و نزدیکان فرد اطلاع دهد.»
«دستگاه هوشمند کنترل، پایش و هشدار سلامتی»، بدون اینکه مانع انجام فعالیتهای روزانه شود، به دور مچ دست بسته میشود و سنسورهای آن علائم حیاتی مانند دمای بدن، اکسیژن خون و نبض را در هر لحظه پایش میکنند. این دستگاه افراد را از مراجعه حضوری به پزشک و بیمارستان بینیاز و از اتلاف زمان، هزینه و انرژی آنها جلوگیری میکند. بهخصوص این روزها که در محیط مراکز پزشکی ریسک ابتلا به ویروس کرونا بیشتر است.
هراتیان نژادی درباره این دستگاه به جامجم میگوید: «جامعه هدف اصلی ما افراد کمتوان، ناتوان، دارای معلولیتهای ذهنی و جسمی در آسایشگاهها و بهطورکلی کسانی بوده که بهنگهداری و کمک دیگران نیازمندند. برای مثال این دستگاه، امید به زندگی را در افراد نیازمند بهکنترل علائم حیاتی با ماندنشان در خانه بهجای بیمارستان بالا میبرد. با این دستگاه در مراکز نگهداری از سالمندان و بیمارستانها میتوان علائم حیاتی همه بیماران را روی نمایشگر مشاهده و کنترل کرد. در نتیجه کادر درمان کمتر خسته خواهند شد و تعداد بیماران بستری نیز کمتر میشود.»
مدیرعامل نانوویژن با اشاره به ساعتهای هوشمند در بازار میگوید: «دقت این ساعتها تا ۶۰درصد برآورد شده است، درحالیکه نتایج آزمایشهای ما دقت این دستبند را ۹۹درصد نشان میدهند. از طرفی اطلاعات ساعتها جایی ثبت نمیشود و درصورت رسیدن بهسطح هشدار، اخطاری نیز به اطرافیان فرد نمی دهد. دستبند نانوویژن علاوه بر اجرای این دو کار، اطلاعات سلامتی افراد را تحلیل و در نمودارها و جداول مقایسهای به پزشک ارائه میدهد.»
کثیری درادامه میافزاید: «این دستگاه هنوز درحال طی مراحل کارآزمایی خود است و تا الان ۶۰ نفر در مطالعه ما شرکت کردهاند. همچنین سه پزشک و دو مرکز پزشکی نیز همکاری داشتهاند و نسخه نهایی آن تا اواسط بهار سال آینده بهبازارهای داخلی و خارجی عرضه خواهد شد. طبق برآوردهای ما، این محصول ۱۸۰دلار سودآوری ارزی خواهد داشت و قیمت آن در بازار داخلی نیز بیشک از متوسط قیمت ساعتهای هوشمند کمتر خواهد بود.»
هراتیان نژادی درادامه به جامجم می گوید: «همانطور که اشاره شد، ما در نانوویژن بهدنبال حل مشکلات جامعه با دید متفاوت و هوشمندسازی فرآیندها هستیم و خدمات زیر را در نمایندگیمان در ترکیه برای ایران و تمام دنیا ارائه میکنیم.»
سیستم هوشمند ردیابی چمدان: سیستمی برای ردیابی چمدانها در مسیر کانتر دریافت کارت پرواز تا کانوایر فرودگاه مقصد، انبار و خروج از فرودگاه دستگاه ترمز کمکی: سیستم ترمز اتوماتیک در خودروهای با گیربکس غیراتوماتیک مانند پراید و کاهش ۲۰درصدی تصادفات منجر به جرح.
هترک: این سیستم تا زمان روشنبودن چراغ کمربند در هواپیما، اجازه بازشدن هترک (جای بار داخل کابین هواپیما) را نمیدهد.
سیستم کمکی جعبه سیاه هواپیما: این سیستم امکان ردیابی هواپیماهای دچار سانحه و قطعاتشان را در خشکی و آب ممکن میسازد.
دستگاه کنترل و اعلام خاموشی برق: این دستگاه درصورت بروز مشکل در پستهای برق، بهشبکه توزیع برق هشدار میدهد.
هوشمندسازی بایگانی اسناد: این سیستم محل قرارگیری هر سند را در گاوصندوق مشخص میکند.
وزن دستگاه کمتر از ۳۵۰گرم است.
ابعاد آن درحدود ۵×۷سانتیمتر مربع است.
این دستبند برای همه گروههای سنی قابل استفاده است.
اطلاعات در سرور مرکزی برای دو سال آرشیو خواهد شد.
با رسیدن شارژ باتری دستگاه به ۲۰درصد یا کاهش اعتبار سیمکارت قرار گرفته در آن هشدار میدهد.
دستگاه از باتری قابل شارژ مانند تلفن همراه استفاده میکند و با هر مرتبه شارژ، تا چهار شبانهروز روشن میماند.
امکان ارسال دادهها و اعلام هشدار با پیامک بهافرادی که از قبل مشخصشدهاند (تا پنج نفر).
علائم حیاتی را هر ۳۰دقیقه یکبار برای خدماتدهنده مرکزی ارسال میکند (قابل تنظیم و شخصیسازی، از ۱۵تا ۱۸۰دقیقه یکبار).
دستگاه با خارجشدن هر یک از علائم حیاتی از محدوده حداقلی و حداکثری که پزشک برای هر فرد مشخص میکند، برای شماره تلفن همراه افراد از پیش مشخص شده، نام بیمار و پیام هشدار سلامتی را (تغییر ضربان قلب، درجه حرارت بدن و سطح اکسیژن خون) ارسال میکند.
ریحانه رادی - نشان ایرانی 2 / روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: