شاید مهمترین دغدغهای که همه کارآفرینان، بهخصوص کارآفرینان حوزههای صنعتی دارند، ضعف دردریافت حمایت از بخش دولتی باشد.
اعطای وامهای کمبهره و بلندمدت، تسهیل در انجام روندهای اداری برای اخذ مجوزها، بیشترکردن بازه سوددهی برای کسبوکارهای صنعتی و راههای گوناگون دیگر از مصادیق حمایت دولت از بخش خصوصی و کارآفرینان این حوزه است.
یکی از شرکتهایی که از یک کارخانه ورشکسته به مجموعهای توانمند تبدیل شده «کاسپین شیمی تجارت رادکان» است که ماجرایش را در ادامه میخوانید.
محمد صاحب باقری، مدیرعامل و بنیانگذار شرکت «کاسپین شیمی تجارت رادکان» ۱۰ آبان ۹۸ یک کارخانه ورشکسته در شهرک صنعتی کردکوی را از بانک خرید و از ابنیه فنی، برقکشی و لولهکشی آب و فاضلاب گرفته تا سیستمهای اداری آن را با هزینه شخصی خودش بازسازی کرد تا اینکه در اواخر سال ۹۸ موفق به استقرار ماشینآلات و راهاندازی مجدد این کارخانه شد؛ پس از محدودیتهای ناشی از همهگیری ویروس کرونا و با بهتعویقافتادن عرضه محصولات، سرانجام در ۲۹ فروردین ۹۹ اولین بخش از محصولات این شرکت روانه بازار شد.
شرکت «کاسپین شیمی تجارت رادکان» یا بهاختصار «رادکان»، در حال حاضر از ۸ نفر نیروی کار و ۳ کارفرما تشکیل شده است و ۲۵ گروه کالای مختلف را تولید و عرضه میکند.
از جمله محصولات این شرکت میتوان به انواع رنگهای ساختمانی، انواع چسبهای کاشی، بتونههایی که در نقاشی ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد و ژل عایق رطوبت که اصلیترین محصول این شرکت است، اشاره کرد.
ترکیب مواد گوناگون و استفاده از آنها بهعنوان عایقی برای جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت به داخل ساختمان، پیشینهای بسیار قدیمی دارد. زمانی در بیشتر مناطق کشور از نِی و گِل برای عایقکردن ساختمانها استفاده میشد که بهمرور زمان، پیشرفت فناوری باعث شد در این حوزه به سیستم قیرگونی برسیم. در این روش از قیر و مواد نفتی برای ایجاد عایق رطوبتی استفاده میشد که البته معایب خاص خودش را هم داشت.
بعد از آن فناوری ایزوگام به بازار آمد که پیشرفتی در زمینه عایقهای رطوبتی محسوبمیشد. در حال حاضر نیز چند سالی است که شرکتهای فعال در این حوزه، به استفاده از عایقهای رطوبتی مایع روی آوردهاند و شرکت «رادکان» هم یکی از این شرکتهاست.
صاحب باقری درباره ترکیبات ژل عایق رطوبتی به جامجم میگوید: «این نمونه از عایقهای رطوبتی برپایه رِزینهای پلیمری و ترکیبی از مواد معدنی ساخته میشود؛ اما نوآوری ما در ساخت ژل عایق رطوبتی این است که توانستهایم آن را با استفاده از الیاف پروپیلن اشباع کنیم. این کار باعث میشود از یک طرف استحکام عایق بهدلیل استفاده از الیاف بالا برود و از طرف دیگر منجر به حفظ خاصیت کشسانی عایق در مقابل تنشهای ناشی از نشست ساختمان یا زلزله میشود.»
مدیرعامل شرکت «رادکان» در خصوص مزایایی که باعث برتری عایقهای رطوبتی نسبت به ایزوگام شده میگوید: «عایق رطوبتی مایع سبکتر از ایزوگام است و همین امر بهسبکسازی بنا بسیار کمک میکند. مدلهای مختلف ایزوگام از 3.8 کیلوگرم تا 4.5 کیلوگرم در هر مترمربع، بار به بنا اضافه میکند. از طرف دیگر بهدلیل اینکه ایزوگام بر مبنای مواد پایه نفتی تولید میشود، قابلیت اشتعال بسیار بالایی دارد؛ این درحالی است که عایقهای رطوبتی علاوه بر اینکه قابل اشتعال نیست، گرما تأثیری بر آنها ندارد و حتی حرارتی با دمای ۱۱۰ درجه سانتیگراد هم تغییر شکلی در عایقهای رطوبتی ایجادنمیکند.»
صاحبباقری در ادامه میافزاید: «بحث دیگری که در ایزوگام حائز اهمیت است، روش و کیفیت انبارداری آن است. ایزوگام نیاز به انبارداری منسجمی دارد و اگر در شرایط مطلوبی نگهداری نشود، هرچقدر هم که جنس ایزوگام مرغوب باشد، باز هم کیفیتش را از دست خواهد داد. در طرف مقابل، محصولات ما در سطلهای ۱۰کیلویی بستهبندی و عرضه میشوند که باعث راحتترشدن حملونقل و انبارداری آن شده است. موضوع دیگری که از برتریهای عایق رطوبتی مایع نسبت به ایزوگام محسوب میشود، سهولت در اجرای آن است؛ بهطوری که در بسیاری از موارد با اندکی راهنمایی تلفنی، خود مشتری میتواند ژل عایق را با یک قلمو روی سطح پشتبام پهن کند و اجرای آن به هیچگونه مهارت یا تبحر خاصی نیاز ندارد. همچنین عایقهای مایع بهدلیل دارا بودن خاصیت کشسانی، میتوانند در مقابل ترکهای ناشی از نشست ساختمان یا حتی زلزله به مقاومت ساختمان کمک کنند.
درنهایت مهمترین وجه تمایز ژل عایق رطوبتی با ایزوگام، طول عمر بسیار بیشتر آن است؛ بهطوری که ما برای محصولاتمان ۱۰ سال بیمه در نظر میگیریم و اگر در طول این مدت هرگونه مشکلی برای ساختمان در خصوص نم و رطوبت ایجاد شود، شرکت بیمه آن خسارت را برای مشتری جبران خواهد کرد. درکل طول عمر مفید عایقهای رطوبتی مایع حدود ۲۵ سال است که این عدد برای ایزوگام در مناطقی با رطوبت بالا، گاهی به ۵ سال هم نمیرسد.»
طرحهایی برای آینده شرکت
صاحبباقری ضمن اشاره به بستر مناسبی که از طریق برگزاری نمایشگاهها ایجاد میشود، خاطرنشان میکند: «ما در شهریور امسال در نمایشگاه «صنعت ساختمان» تهران حضور داشتیم و خوشبختانه استقبال خیلی خوبی از غرفه ما صورت گرفت. در خلال برگزاری این نمایشگاه موفق به اخذ نمایندگی های مختلفی در اقصینقاط کشور شدیم و درحال حاضر محصولاتمان در استانهای شمالی کشور، استانهای آذربایجان شرقی و غربی، استان فارس، استان تهران و چند استان دیگر بهفروش میرسد. همچنین تیم «تحقیق و توسعه» (R&D) ما با دریافت بازخوردهای گوناگون، بهطور پیوسته روی شناسایی و برطرفکردن ایرادهای احتمالی محصولاتمان کار میکند. از طرف دیگر اخیرا تمرکز اصلی ما روی تبلیغات محیطی و تبلیغ در فضای مجازی بوده است. به لطف خداوند متعال کیفیت محصولات ما به قدری خوب است که فقط معرفیکردن آنها کافی است تا مصرفکنندگان اقدام به خرید این محصولاتکنند.»
بنیانگذار برند «مکسان» درباره آیندهای که برای صادرات محصولات شرکت، بهویژه ژل عایق رطوبتی متصور است، میافزاید: «متأسفانه در حال حاضر بهدلیل محدودیتهای ناشی از همهگیری کرونا، امکان فعالیت گسترده در این حوزه وجود ندارد؛ اما برنامهریزی خاصی برای صادر کردن محصولاتمان به کشورهای منطقه داریم که با کاهش محدودیتها، بلافاصله اجرا خواهد شد.
با توجه به اینکه قیمت محصولات ما حدود یکسوم محصولات مشابه خارجی است، امید زیادی داریم که در زمینه صادرات هم آینده روشنی پیش رویمان باشد.»
بنیانگذار برند «مکسان» درباره ویژگیهای منحصربهفرد این محصول در مقایسه با رقبایش میگوید: «تا جایی که من اطلاع دارم تمام شرکتهایی که در حوزه تولید عایقهای رطوبتی مایع فعالیت میکنند، محصولاتشان را بهصورت دو جزئی عرضه میکنند. در واقع عایقی که آنها تولید میکنند یک بخش پودری و یک بخش مایع دارد که موقع اجرا باید با نسبت خاصی با هم مخلوط شوند؛ درحالی که ما این فرآیند را در داخل کارخانه انجام میدهیم و «مکسان» را بهعنوان یک عایق تک جزئی ارائه میدهیم و همین امر منجر به سهولت بیشتر در اجرای محصول ما شده است. نوآوری دیگری که ما در تولید «مکسان» داشتهایم، استفاده از الیاف پروپیلن در آن بوده است که در عایق مایع حل میشوند و در زمان اجرا مانند تارهای عنکبوت، شبکهای درهمتنیده از تار و پود الیاف را تشکیل میدهند؛ بهاین ترتیب استحکام «مکسان» نسبت به محصولات مشابه آن بسیار بیشتر است.»
وی میافزاید: «ما در کشور اولین و تنها شرکت تولیدکننده عایق رطوبتی مایع بهصورت تک جزئی هستیم که موفق به اخذ گواهی فنی از مرکز تحقیقات راهوساختمان شدهایم. این گواهینامه اعتبار بسیار زیادی دارد، بهطوری که داشتن آن برای مشارکت در پروژههای دولتی کفایت میکند.
برای صدور این گواهی، انواع آزمایشهای گوناگون در شرایط مختلف روی محصول انجام شده و مواردی مانند مقاومت چسبندگی، مقاومت کشسانی، مقاومت در برابر آب کُلردار، مقاومت در برابر حرارت و سرما، مقاومت در چرخه ذوب و یخبندان و بسیاری از ویژگیهای مقاومتی دیگر، در آزمایشگاه مرکز تحقیقات راهوساختمان سنجیده شدهاند.
نکته جالب توجه در خصوص کیفیت بالای «مکسان» این است که در آزمایشها، حداقل استانداردهایی بهعنوان مبنای سنجش نتایج در نظر گرفته شدهاند، اما محصول ما موفق شده است اکثر این آزمایشها را با نتایجی که ۲ تا ۳ برابر حداقل استانداردها هستند پاس کند و این نشاندهنده مرغوبیت چشمگیر «مکسان»است.»
فراز سهیلی آزاد - نشان ایرانی 2 / روزنامه جام جم
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد