اما اگر تا اینجا بهنظرتان چرتکه ها از رده خارجشدهاند، باید بگوییم سخت در اشتباهید! نتایج مطالعات نشان میدهد آموزش کار با چرتکه از دوران کودکی می تواند بر عوامل شناختی، روانی- هیجانی و جسمانی افراد تاثیر داشته باشد.
شروع یادگیری چرتکه از سنین مقطع دبستان با افزایش ظرفیت حافظه کوتاهمدت، افزایش توانایی خواندن و نوشتن، عملکرد بهتر حافظه دیداری و شنیداری، افزایش مهارتهای محاسبه و درک مفاهیم ریاضی و بهکارگیری مهارتها در زندگی روزمره برای کودکان در سنین بالاتر همراه است.
«مجموعه بینالمللی کودکان هوشمند» شرکتی صاحب سبک و قدیمی در زمینه آموزش چرتکه به کودکان و پرورش هوش و خلاقیت آنهاست و در این راستا برای فرزندان شما دورهها و بستههای آموزشی جذابی آماده کرده است.
مجموعه بینالمللی کودکان هوشمند از سال ۹۱ مطالعات خود را برای پیداکردن آموزشهای رایج در کشور در راستای پرورش ذهن کودکان آغاز کرد و متوجه شد متاسفانه آموزشهای خیلی محدودی در این زمینه وجود دارد.
آنها در ادامه بررسیهایشان، با برگزاری دورههای آموزشی محاسبات ذهنی با چرتکه در ترکیه آشنا شدند و پس از گذراندن این دورهها و آشنایی با روش تدریس چرتکه برای پرورش ذهن کودکان، آموختههای خود را بهصورت آزمایشی در ایران برای یک کلاس ۱۰ نفره اجرا کردند.
با استقبال زیادی که از آن کلاس بهعمل آمد، تصمیم گرفتند دورههای بیشتر و کاملتری را برای همه کودکان ایرانی برگزار کنند.
روحا... مخبریان، مدیرعامل مجموعه بینالمللی کودکان هوشمند، با اشاره به روند گسترش آموزش چرتکه در ایران میگوید: «در ابتدا طرح درس این آموزش را به سازمان فرهنگی و هنری شهرداری ارائه کردیم و پس از اخذ تاییدیههای لازم، دورههای محاسبات ذهنی با چرتکه را در فرهنگسراها و سرای محلات شروع کردیم. سپس در سال ۹۲ موفق به دریافت اولین اعتبارنامه آموزش محاسبات ذهنی با چرتکه، از دفتر تکنولوژی سازمان پژوهش و برنامهریزی وزارت آموزشوپرورش شدیم. بعد از اینکار نمایندگیهای خود را در سطح تهران گسترش دادیم و بهسراغ تاسیس نمایندگی در دیگر شهرهای کشور و آموزش مربیان رفتیم. تا بهامروز نزدیک به ۲۰۰هزار دانشآموز در دورههای ما شرکت کردهاند و اکنون ۲۵۰۰ مربی در ۲۰۰۰ مرکز در کل کشور فعالیت میکنند.»
مخبریان درباره موفقیتهای دانش آموزان ایرانی در محاسبات ذهنی کار با چرتکه به جامجم میگوید: «ما برای شرکت در مسابقات جهانی، به عضویت انجمن بینالمللی محاسبات ذهنی با چرتکه (PAMA) درآمدیم. قبل از حضور ایران در مسابقات جهانی، غرب آسیا در این مسابقات جایگاهی نداشت. فرزندان ما در مسابقات ۲۰۱۶ بهمیزبانی ژوهانسبورگ ۱۱عنوان قهرمانی و یک عنوان قهرمانِ قهرمانان، در ۲۰۱۷ در مالزی ۲۹ عنوان قهرمانی و دو عنوان قهرمانِ قهرمانان و سال ۲۰۱۹ در تایلند، ۴۹ عنوان قهرمانی و سه عنوان قهرمانِ قهرمانان کسب کردند. این روند توسعه سبب شد تا کشورهای عراق و عربستان از ما برای آموزش به مربیهای خود دعوت کنند.»
گفتنی است؛ این مسابقات سال گذشته (۲۰۲۰) برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا و نبود زیرساخت های لازم برای برگزاری مجازی آن برگزار نشد و اگر شیوهنامههای بهداشتی اجازه دهند، مسابقات ۲۰۲۱ آذرماه با میزبانی ایران برگزار میشود.
شروع آموزش محاسبات ذهنی به کودکان، اثرات محسوس و نامحسوسی بههمراه دارد و خانوادهها در کوتاهمدت و بلندمدت شاهد اثرات آن خواهند بود. اثر محسوس آن، افزایش توانایی بچهها در انجام سریع محاسبات (نه لزوما مسائل ریاضی) است، زیرا فارغ از اینکه بچهها در آینده چه شغلی را انتخاب کنند، همیشه به محاسبات نیاز دارند. اما اثری که مجموعه کودکان هوشمند بهدنبال آن است و نتیجه آن را در قبولی دانشآموزان در مدارس خاص (مثل سمپاد) شاهد بوده است، پرورش نیمکره راست مغز دانشآموزان است.
مدیرعامل مجموعه بینالمللی کودکان هوشمند میافزاید:«از آنجا که تکنیک اصلی در آموزش محاسبات ذهنی، تصویرسازی است، نیمکره راست مغز کودکان فعال خواهد شد و هوش فضایی قویتری خواهند داشت. بررسیها نشان میدهد حدود ۹۵درصد افراد بیشتر از نیمکره چپ مغز خود استفاده میکنند؛ در حالیکه فعال شدن هر دو نیمکره مغز در افزایش اعتمادبهنفس، تمرکز، حافظه و سرعت عمل در تصمیمگیری و تفکر بسیار موثر است.»
بخش تحقیق و توسعه مجموعه کودکان هوشمند پس از راهاندازی دوره آموزش چرتکه بهدنبال پر کردن خلأهای آموزشی برای رده سنی کودکان و پرورش ذهن آنها، بسته آموزشی جدیدی را بانام «هوش طلایی» طراحی کرد. این بسته بهصورت خودآموز، شامل کتاب و ابزار کمکآموزشی برای کودکان طراحیشده است و کودکان برای حل مسائل با بازی، از ابزار کمکآموزشی آن استفاده میکنند.
در خبرها خواندهایم که از زمان شروع آموزشهای مجازی مدارس، چند صدهزار دانشآموز بهدلیل نداشتن گوشی هوشمند از آموزش بازماندهاند. مجموعه کودکان هوشمند، برای این دسته از دانشآموزان، چهار درس ریاضی، علوم، فارسی و نگارش از کلاس اول تا ششم دبستان را بهصورت محتوای الکترونیک با گرافیک عالی آماده کرده و با مذاکراتی که با کمیته امداد امام خمینی داشته است، این محتواها بهزودی در تبلتهای دانشآموزان مناطق محروم نصب خواهند شد. بهعلاوه این آموزشها بانام برند «ترنج» برای تمام دانشآموزان بهصورت سیدی و کتابچه نمونه سوال، در دسترس است و باکیفیت بهتر نسبت به محصولات مشابه، فقط یکپنجم آنها قیمتگذاری شده است.
ریحانه رادی - نشان ایرانی 2 / روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت