به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، محققان در یک بررسی دریافتند: چرت منظم بعد از ظهر می تواند یکی از راه های هوشیار ماندن ذهن باشد.
در این بررسی محققان به مطالعه الگوهای خواب ۲۲۱۴ فرد سالم ۶۰ سال به بالا در چندین شهر بزرگ چین پرداختند. حدود ۱۵۳۴ نفر از آنان روزانه بین پنج دقیقه تا دو ساعت چرت منظم عصرگاهی داشتند و ۶۸۰ نفر دیگر نیز در بین روز نمی خوابیدند.
محققان در بررسی های انجام گرفته دریافتند: خواب بعد از ظهر با آگاهی و هوشیاری مکانی، تسلط کلامی و حافظه فعال ارتباط دارد.
در این مطالعه آمده است: چرت نیمه روز علاوه بر کاهش احساس خواب آلودگی مزایای مختلفی دارد که از آن جمله میتوان به تقویت حافظه، آماده شدن برای یادگیری، تقویت عملکرد اجرایی و افزایش ثبات عاطفی اشاره کرد هر چند این اثرات در همه افراد بررسی شده مشاهده نشده است.
همچنین محققان تاکید کردند که بر اساس این مطالعه نمی توان نتیجه گیری کرد که چرت بعد از ظهر می تواند از زوال عقل و کاهش قدرت شناختی در افراد مسن جلوگیری کند یا اینکه تمایل به چرت نیمه روز از نشانه های زوال عقل است.
یکی از محققان مرکز تحقیقات آلزایمر در انگلیس نیز گفت: در حالیکه نتایج مطالعات دیگر حاکی از وجود ارتباطی بین تغییرات در کیفیت خواب است اما برای ایجاد تصویری واضح تر در مورد ارتباط بین زوال عقل و خواب روز، لازم است مطالعه جامع تری با بررسی تعدادی از عوامل مرتبط با خواب و نه تنها چرت زدن انجام شود.
همچنین محققان اظهار داشتند: افرادی که به طور منظم خواب نیمه روز دارند سطح تری گلیسیرید آنان بیشتر است که می توان گفت چرت زدن با برخی از عوامل خطرزای بیماریهای قلبی عروقی در ارتباط است.
به گفته محققان یک نظریه برای یافته های این تحقیق این است که خواب واکنش ایمنی بدن را تنظیم می کند و تصور می شود که چرت زدن واکنشی تکاملی به التهاب است. همچنین افرادی که سطح بالاتری از التهاب در آنان وجود دارد بیشتر به چرت زدن عادت دارند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت