عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در گفت و گو با جام جم آنلاین مطرح کرد؛

شب یلدا آمار را یک هفته دیگر بالاتر می برد / به واکسن دل خوش نکنید

با توجه به شیوع ویروس کرونای انگلیسی که مسری تر تلقی می شود بسیاری ترس از این دارند که این ویروس به ایران هم برسد.
کد خبر: ۱۲۹۷۵۸۳

به گزارش جام جم آنلاین ، ماهیت کرونای انگلیسی بسیار مسری است و به سرعت افراد زیادی را درگیر خود می کند. آخرین اخبار حاکی از آن است که کرونای انگلیسی به فرانسه و ایرلند هم رسیده و بیم آن می رود تا خاورمیانه هم برسد.

دکتر شروین شکوهی متخصص بیماری های عفونی و عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونای کشور به جام جم آنلاین در این رابطه گفت: ویروس کرونا ویروس تنبلی محسوب می شود و مدام از روی ژن خود رونویسی می کند که اشتباهاتی در این میان رخ می دهد. با این روند قسمتی از ویروس تغییر می کند. این تغییرات در برخی موارد به نفع ماست و در برخی موارد دیگر به ضرر ما.

شکوهی عنوان کرد: چه زمانی تغییر ویروس به نفع ما رقم می خورد؟ مثلا زمان شیوع سارس و مرس تغییرات باعث شد کلا این ویروس ها حذف شوند. رونویسی ویروس از ژن خود اشتباهاتی را در ساختار ویروس به وجود آورد و باعث شد که این ویروس دیگر قابلیت انتقال نداشته باشد.

عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونای کشور افزود: اما در رابطه با کووید 19 تغییری که کرده منجر به مسری تر شدن آن شده است. از 11 ماه پیش تاکنون ویروس کرونا کلی تغییر کرده است و عدد تغییرات واقعا زیاد است. اما این تغییرات چندان قابل بحث نبوده و فقط بخشی از این تغییرات دردسرساز شده است.

این متخصص بیماری های عفونی در ادامه گفت: ویروس کرونا چند ماه پیش نیز یک تغییر دیگر داشت که آن تغییر باعث شده بود ویروس کرونا قابلیت انتقال بیشتری پیدا کند و تزاید بیشتری هم داشته باشد.

وی بیان داشت:  وقتی ویروس موجود در دستگاه تنفسی انسان بیشتر از قبل می شود قابلیت انتقال آن بالاتر هم می رود. اکنون یک تغییر بزرگ در ساختار ویروس رخ داده است که برای مشخص شدن نتایج آن باید منتظر باشیم تا ببینیم چه اتفاقی می افتد.

عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونای کشور یادآور شد: اتفاقی که در انگلیس افتاد این بود که مناطقی قرنطینه شده بود و انتظار می رفت تعداد موارد ابتلا کمتر شود. ما هم این قرنطینه را در ایران داشتیم و اکنون موارد ابتلا کمتر شده است. اما در انگلیس این اتفاق نیفتاد و اتفاقا تعداد موارد ابتلا بالا رفت. اینجا این نظریه به وجود آمد که ویروس جهش کرده و تعداد مبتلایان بالاتر رفته است اما تعداد مرگ و میر نسبت به تعداد بیماران بیشتر نشد.

شکوهی ادامه داد: احتمالا در بیماری زایی و مرگ و میر این ویروس تفاوت هایی وجود دارد. اینها همه احتمال است تا پیش بینی کنیم چه کار باید بکنیم. اینکه ویروس انگلیسی چه پیامدهایی خواهد داشت در آینده مشخص می شود و ما بعد از مدتی متوجه می شویم.

عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونای کشور اذعان داشت: اتفاقی که الان افتاده این است که احتمال انتقال ویروس نسبت به قبل بیشتر شده و دلیلش هم این است در منطقه ای که انتظار داشتیم تعداد موارد کمتر شود نه تنها این اتفاق نیفتاد بلکه مبتلایان بیشتر هم شدند. در این شرایط تعداد مرگ و میر و تعداد بیماران بدحال در آن مناطق نیز بیشتر نشد.

وی گفت: در رابطه با ویروس انگلیسی چند چیز اهمیت دارد. نخست اینکه احتمال انتقال بیشتری دارد اما احتمالا در رابطه با اینکه فرد را به طیف شدید بیماری  بکشاند ضعیف تر شده است.

شکوهی خاطرنشان کرد: ما مدام در انتظار تغییر در این ویروس هستیم. کووید 19 در رونویسی از خود مدام اشتباه می کند و شکل جدیدی از خود ارائه می دهد. ما منتظر هستیم این شکل جدید با اشتباهی همراه باشد که ویروس ریشه کن شود، یعنی دقیقا همانند اتفاقی که برای مرس افتاد.

وی تاکید کرد: ویروس کرونا تا امروز تغییرات زیادی را تجربه کرده است که یکی از آنها قدرت بیشتر ویروس برای ورود به سلول بوده است.

عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونای کشور گفت: انتظار کم شدن مبتلایان و مرگ و میر در ایران با توجه به قرنطینه اجباری و البته الزام برای رعایت مسائلی همچون ماسک زدن و فاصله گذاری وجود داشت.

این متخصص بیماری های عفونی افزود: مهم ترین مکان هایی که در آن دو هفته تعطیل شدند رستوران ها بودند. من همیشه گفته ام رستوران ها خطرناک ترین جای ممکن برای انتقال ویروس هستند. مترو و اتوبوس هم مکان های دیگری بودند که در آن تعطیلی دو هفته ای خلوت شدند.

وی گفت: وضعیت کنونی کاملا شکننده است و اگر مردم همکاری نکنند اوضاع دوباره مثل قبل می شود. امسال انگار یک لجبازی در جامعه به وجود آمده بود. اگر هر سال فقط یک شب برای یلدا برگزار می شد امسال در بسیاری از خانواده ها سه شب پشت سر هم شب یلدا داشتیم. شب یلدای این چنینی باعث می شود تا هفته آینده باز هم شاهد برخی از آمار و ارقام باشیم. البته برای آن دو هفته ای که تقریبا همه چیز رعایت شد آمارها فروکش کرده بود.

شکوهی در پایان گفت: به محض اینکه آمار پایین می آید مسئولان محدودیت ها را برمی دارند از سویی چون اسم واکسن آمده مردم فکر می کنند دیگر همه چیز تمام شده است. مردم دلشان را به واکسن خوش نکنند. هنوز مشخص نیست چه اتفاقی قرار است بیفتد و بهترین راه پیشگیری کماکان همان فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک، در خانه ماندن و استفاده از مواد ضدعفونی کننده است. مردم فکر نکنند کرونا تمام شده است چون اگر آسان بگیرند بلایی که دو ماه پیش سرمان آمدن دوباره تکرار می شود. ما در زمستان هستیم، این ویروس در سرما از بین نمی رود و حتی ممکن است ویروس های دیگری هم به آن اضافه شود.

هیلدا حسینی خواه / جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها