این هنرمند 31 ساله اصالتا اهل شهر بیجار استان کردستان از آن دست آدمهایی است که دو علاقه مهم در زندگیاش یعنی طراحی و فوتبال را به خوبی به هم پیوند زده و به چهرهای شناخته شده در سطح بینالمللی تبدیل شده است.
با او در مورد طرحهایش، حس و حالش به فوتبال و آینده کاریاش حرف زدهایم که تمام جوابهای او جالب و درخور توجه است.
اول علاقه به فوتبال در شما وجود داشت یا علاقه به گرافیک؟
قطعا فوتبال! یک پسربچه وقتی به چهار پنج سالگی میرسد پای تلویزیون نشسته و فوتبال را با علاقه نگاه میکند و من هم مثل خیلیها از قبل از دوران مدرسه به فوتبال علاقهمند بودم. ولی از اول دبستان احساس کردم به هنر استعداد دارم و با راهنمایی معلمم کتابهای پرسپکتیو را خریدم.
اولین طرحی که کشیدید را یادتان هست از کی یا چه بود؟ بازخورد خوبی از آن داشتید؟
اولین طرح را فکر میکنم اول ابتدایی کشیدم که یک پسربچه با الاغش بود که در دفتر دیکته کشیدم و رنگ آمیزیاش کردم و یک جورایی همه شگفتزده شدند که آن شخصیت را چطوری از خودم خلق کردم.
آیا تا به حال طرحهایتان به دست خود سوژهها هم رسیده؟
بله زیاد شده مخصوصا از زمانی که اینستاگرام آمده خود شخص را تگ میکنیم و وقتی طرف لایک میکند یعنی آن کار را دیده و پسندیده است. ولی از بین معروفترین شخصیتهایی که با کار من عکس گرفتهاند، میتوانم به سرخیو راموس و علی دایی اشاره کنم. آقای دایی کیک تولدشان طرحی بود که من برایشان طراحی کرده بودم و راموس هم هدیهای بود به مناسبت سالها حضور مداوم در لالیگا. نایجل دییانگ هافبک سابق هلند، علیرضا جهانبخش ، کریم انصاریفرد، سیدحسین حسینی و داریوش شجاعیان هم جزو کسانی بودند که کار را منتشر کردند و به من پیغام دادند و تشکر کردند.
اولین بار که طرح شما مورد توجه رسانهها قرار گرفت، کی و در کدام رسانه بود؟
جامجهانی 2014 و قبل از بازی ایران و آرژانتین طرح روی ویدیو وال برنامه، طرح من بود و این اولین کار از من بود که در ابعاد وسیع دیده میشد. قبل از آن تیزر تبلیغاتی انیمیشنی از من پخش شده بود ولی بازخورد چندانی نداشت و این اولین کار من بود که مورد تشویق اطرافیان قرار گرفت.
در فوتبال ایران و همچنین فوتبال اروپا طرفدار چه تیمی هستید؟
با توجه به حساسیتی که وجود دارد و برچسبی که ممکن است روی هر کار به من بزنند، ترجیح میدهم فوتبال داخلی را بیان نکنم، اما در فوتبال اروپا رئالمادرید و تیمملی پرتغال را از کودکی دوست داشتم.
آیا طرحی هست که آرزوی کشیدنش را داشته باشید و هنوز فرصتی برای کشیدن آن مهیا نشده باشد؟
یک انیمیشن سریالی با موضوع فوتبال جزو آرزوهایم است که هنوز برآورده نشده.
در کشیدن تصویر بازیکنان و تیمهایی که به نوعی رقیب تیم محبوب شما هستند، این حس مخالف بودن را در طرحها پیاده میکنید؟
من سعی میکنم برعکسش عمل کنم! اگر غیر از این باشم اعتماد مخاطب را از دست میدهم. من برای اینکه کامل خودم را در موقعیت قرار بدهم، اتفاق افتاده که 10 ساعت تمام به موزیک رسمی باشگاهی که علاقهای به آن ندارم هم گوش دادم تا خودم را به جای طرفداران آن تیم حس کنم. از زمانی که وارد این شغل شدم بارها شده در جریان بازی دوست داشتم نتیجه به ضرر تیم مورد علاقهام بشود تا بتوانم ایدهای که در ذهنم آمده را پیاده کنم! حتی طرفداران رئالمادرید بارها به من توهین کردهاند و اطلاع نداشتند که من هم مثل آنها طرفدار این تیم هستم!
ایده این کارتونها از کجا به ذهن شما میرسد؟
از اتفاقات پیرامون، فیلمها یا اخباری که خواندهام و ملکه ذهنم شده است. شاید دیدن دعوای دو نفر در خیابان هم برای کار به من ایده بدهد. بستگی دارد آن روز به چه چیزهایی فکر کرده یا از کنارش رد شده باشم!
از کارتونیستهای بزرگ جهان هم الهام گرفتهاید؟
کم و بیش؛ والتدیزنی را خیلی دوست دارم و الگوی من در طراحی بوده ولی سعی میکنم حین کار به آن فکر نکنم و کار خودم را انجام بدهم. با عمر مومانی و فوتی تونز و یکی دو نفر از کارتونیستهای بلیچر ریپورت هم در مورد کار صحبت میکنیم و نظراتمان را به هم انتقال میدهیم.
بهترین کارتونی که کشیدید، چه بوده است؟
من هنوز بهترین کارم را نکشیدهام. همیشه احساس میکنم به آن چیزی که در ذهنم هست نرسیدم و میتوانم بهترش را اجرا کنم.
تلخترین کارتونی که کشیدید، چه بوده است؟
یک انیمیشن چند ثانیهای در مورد زلزله کرمانشاه که خودم هم خیلی با آن گریه کردم.
از بین کارهایتان، کدام طرح را بیش از همه دوست دارید؟
فکر میکنم انمیشینی بود که بعد از شروع دوباره لالیگا بعد از وقفه کرونایی کشیده بودم. کار نویی بود و حس خوبی به من داد.
فقط کارتونهای ورزشی میکشید ؟ قصدی ندارید در آینده به سمت دیگر موضوعات بروید؟
در دو سال اخیر 99 درصد طرحهایم در مورد فوتبال بوده ولی قبل از آن از استوریبورد سریال تا انیمیشن در وسط یک فیلمسینمایی تا پوستر فیلمسینمایی و تیزر تبلیغاتی و غیره، زیاد انجام دادم و به این نتیجه رسیدم که در هیچ کدام به اندازه فوتبال خوشحال نبودم و مخاطب من را در حوزه فوتبال بیشتر میپسندد تا جاهای دیگر. امیدوارم تا حداقل ده سال آینده در فوتبال بمانم و بعد کار را کنار بگذارم و آموزش به نوجوانها و جوانهای هنرجو را شروع کنم. این هدف من است.
کدام طرح شما بیشتر از همه دیده شده است؟
طرحی که در مورد بازی فینال پرسپولیس و کاشیما به سبک انیمیشن فوتبالیستها طراحی کردم بیشترین بازدید را داشت و چهرههای مهمی مثل علی کریمی آن طرح را در صفحه خودشان منتشر کردند. البته طرحی که در جامجهانی 2018 قبل از بازیهای ایران مقابل اسپانیا و پرتغال روی ویدیووال بود را تقریبا همه مردم ایران دیدند بدون اینکه بدانند طرح از من بوده است، زیرا به دلایلی اسم من برده نشد. برای اینکه از دلم در بیاورند در تیتراژ برنامه اسم من را هم قرار دادند.
در کارهایتان به عناصر سینمایی و فرهنگی هم اشاره میشود. تا چه اندازه این موارد را پیگیری میکنید و از آنها هم الهام میگیرید؟
من در طول تقریبا 16ساعتی که مشغول کار هستم مدام مشغول دیدن و گوش دادن به مسابقات فوتبال، فیلمها، مستندها و اخبار هستم و به صورت تصویر در تصویر همزمان با کارم آنها را میبینم و دنبال میکنم. هر کدام از آنها ممکن است به من ایده بدهند و از آنها الهام بگیرم.
زیباترین طرح فوتبالی که دیدید از بقیه هنرمندان، چه داخلی و چه خارجی چه بوده است؟
طرح عمر مومانی در مورد انتخاب کیکه ستین به عنوان سرمربی بارسلونا و غافلگیر شدن بازیکنان بارسا فوقالعاده بود و تا چند ساعت بعد از دیدنش سر ذوق بودم و به آن فکر میکردم.
زیباترین مسابقه فوتبالی که تا همیشه در ذهن شما باقیمانده، کدام بازی بود؟
سه بازی ! پرتغال 3 انگلیس 2 در یورو 2000 ، رئال مادرید 3 منچستر یونایتد 4 که رونالدو هتتریک کرد! و برتری 5 بر یک بارسلونا مقابل چلسی درفصل 2000 -9919 با درخشش فیگو ، ریوالدو و کلایورت را هیچ وقت فراموش نمیکنم!
حسین خلیلی - ورزش / روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم