در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از cnbc، هنوز هیچ یک از شرکت های داروسازی جهان که مدعی ساخت واکسن کرونا هستند این واکسن را به مرحله تایید نهایی نرسانده اند.
شرکت داروسازی مدرنا و فایزر که هر دو آمریکایی هستند به عنوان یکی از بزرگ ترین و معتبرترین شرکت های داروسازی در جهان یکی از پیشتازان ساخت واکسن کرونا در جهان به شمار می روند اما آزمایش های این واکسن ها نیز به دلیل به وجود آمدن عوارض سخت نزد داوطلبان متوقف شد.
بنابر گزارش های مختلف تزریق این واکسن به داوطلبان انسانی موجب پدید آمدن سردرد، تب، درد عضلانی، لرز و احساس عاری بودن از انرژی نزد آنها شده است. البته عوارض این واکسن به اندازه عوارض واکسن آکسفورد سخت نبوده و حداقل موجب ایجاد مشکل حرکتی و نخاعی نزد داوطلبان نشده است.
عوامل اجرایی پروژه عظیم واکسن کرونای شرکت مدرنای آمریکا می گویند تمامی این عوارض «ارزشش را دارد».
واکسن ها از انواع مختلف معمولاً عوارض جانبی دارند - بعضی از آنها ناخوشایندتر از بقیه هستند.
لوک هاچینسون 44 ساله یکی از داوطلبان دریافت این واکسن بود. او می گوید هشت ساعت بعد از تزریق این واکسن توانایی ترک تخت خواب خود را نداشته است. در ادامه او حتی مشکلات تنفسی هم پیدا کرد. او تنها نبود. دو نفر دیگر نیز بلافاصله بعد از تزریق واکسن کرونا به شدت واکنش بدنی نشان دادند.
اما سران این دو شرکت داروسازی می گویند حتی اگر این عوارض در تمامی افراد دیده شود زدن این واکسن بهتر از نزدن آن است.
گزارش های تایید نشده دیگر حاکی از آن است که تزریق واکسن آزمایشی کرونا، ساخته شده از سوی شرکت مدرنا، در یکی از داوطلبان آنچنان باعث لرز شدید شده که در اثر لرزش شدید در ناحیه چانه و محکم به هم خوردن دندان ها، یکی از دندان های این فرد در دهانش خرد شده.
شرکت های داروسازی مدرنا و فایزر در کنار واکسن کرونا بر روی پلاسمادرمانی نیز تاکید زیادی دارند.
یک گزارش دیگر حاکی از آن است واکسن ویروس کرونا ساخته شده از سوی شرکت مدرنا باعث واکنش شدید آنتی بادی در بزرگسالان مسن تر شد و از طرف دیگر باعث عوارض ایجاد جانبی شدید در دو داوطلب دیگر شده است.
البته نکته بسیار مثبتی در رابطه با واکسن کرونای مدرنا با وجود ایجاد همه عوارض هایش باقی مانده است. همه داوطلبان در این مطالعه آنتی بادی های خنثی کننده را برای ویروس کرونا تولید کردند یعنی همان سلول های ایمنی که تصور می شود قادر به خاموش کردن ویروس و جلوگیری از آلودگی سلول های ما هستند.
حدود 80 درصد افرادی که به دلیل ویروس کرونا جان داده اند ، مسن تر هستند ، بنابراین ایمنی هر نوع واکسن در برابر کرونا در جمعیت سالخورده از اهمیت بالاتری برخوردار است.
عوارض جانبی شدید شامل بی اشتهایی ، خستگی که روزها به طول انجامید و تب شدید است که به ویژه در افراد مسن خطرناک است.
تا برگزاری انتخابات بیش از یک ماه مانده و ترامپ احتمال تأیید اضطراری واکسن توسط سازمان غذا و دارو (FDA) را افزایش داده است و به همین دلیل نگرانی ها در مورد ایمنی واکسن کرونا افزایش یافته است.
پیش از این واکسن دانشگاه آکسفورد که حق تولید آن در انحصار شرکت آسترازینیکا دارد به دلیل بروز مشکل حرکتی و نخاعی با توقف آزمایش روبرو شده بود و آزمایش این واکسن نیز در آمریکا کاملا متوقف شده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
درگفتوگو با دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور بررسی شد
نادر قدیانی معتقد است به جای حمایت مستقیم از ناشر مخاطب یا نویسنده، باید از ترویج کتابخوانی در مدارس حمایت کرد
فؤاد ایزدی، کارشناس حوزه روابط بینالملل در گفتوگو با «جامجم» تشریح کرد