در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین از مهر، وزارت خارجه فرانسه میگوید هیچ مدرکی دال بر اثبات ادعای آمریکا مبنی بر اینکه شاخه نظامی حزبالله مواد شیمیایی انبار میکند تا با آنها مواد منفجره بسازد؛ وجود ندارد.
«ناتان سیلز»، هماهنگکننده امور مبارزه با تروریسم در وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه حزبالله را به قاچاق و انبار مواد شیمیایی (از جمله نیترات که عامل انفجار بیروت است) متهم کرد.
هفته گذشته نیز مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه با رادیو «اینتر فرانس» مدعی شد تلاشهای پاریس برای حل بحران لبنان بدون آنکه فکری برای تسلیحات حزبالله بکند؛ بیهوده خواهد بود.
وی در ادامه ادعاهای خود افزود: آمریکا به وظیفه خود عمل کرده و مانع از خرید تانکهای چینی و سامانههای پدافندی روسیه از سوی ایران خواهد شد. به این ترتیب، اجازه فروش تسلیحات به حزبالله و ناکام گذاشتن تلاشهای مکرون را هم نمیدهد.
البته، منظور پمپئو تحت فشار گذاشتن فرانسه برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران است چرا که وی بلافاصله افزود: نمیتوانید به ایران اجازه برخورداری از پول، قدرت و تسلیحات بیشتر را بدهید و همزمان، مانع تداوم فجایعی شوید که حزبالله رقم میزند.
این ادعای پمپئو در حالی مطرح میشود که پیشتر شرکای اروپایی برجام به درخواست واشنگتن مبنی بر تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران رأی ممتنع دادند حال آنکه شورای امنیت ادعای آمریکا مبنی بر ادامه مشارکت در برجام را زیر سوال برده و میگوید واشنگتن حقی برای فعال کردن مکانیسم ماشه که ضامن احیا خودکار تحریمهای بینالمللی علیه ایران است را ندارد.
ادعاهای آمریکا پس از انفجار مهیب بندر بیروت و در چارچوب فشار حداکثری آمریکا به حزبالله نسبت داده میشود. بیش از یک ماه پیش، بندر بیروت شاهد انفجاری عظیم بود که به ویرانی بخش اعظمی از این شهر و کشته شدن حدود دویست تن و زخمی شدن ۶۵۰۰ نفر از شهروندان این کشور منجر شد. طبق گزارش منابع لبنانی این انفجار در نتیجه انفجار مقادیر زیادی نیترات آمونیوم انبار شده در بندر بیروت به وقوع پیوست که تا به امروز علت این انفجار مشخص نشده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت