به گزارش
جام جم آنلاین به نقل از روابط عمومی ارتش، در این مراسم که با حضور امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی و جمعی از فرماندهان ارشد ارتش جمهوری اسلامی ایران و همچنین ناظران قرارگاه مرکزی حضرت خاتمالانبیاء برگزار شد، انواع یگانهای شناور سطحی و زیرسطحی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران شامل ناوشکنها، ناوهای موشکانداز، ناوهای نیروبر و زیردریاییهای کلاس طارق، غدیر و زیردریایی بومی فاتح از مقابل ناو سرفرماندهی خارک رژه رفتند. تیزپروازان نیروی هوایی ارتش نیز یگانهای سطحی و زیر سطحی را همراهی کردند.
مراحل اصلی رزمایش مشترک ذوالفقار ۹۹ ارتش از روز پنجشنبه گذشته با رمز مقدس یا «سیدالشهداء(ع)» و با مشارکت نیروهای چهارگانه ارتش و قرارگاه پدافند هوایی در سواحل مکران از شرق تنگه هرمز و سواحل مکران تا مدار ۱۰ درجه شمالی اقیانوس هند برگزار شد که در آن برخی از جدیدترین دستاوردها و تجهیزات بومی، طرح ها و راهکنش های مختلف و متناسب با تهدیدات مورد بهرهبرداری و استفاده عملیاتی قرار گرفت.
هماهنگیهای نیروهای مختلف ارتش با هدایت و فرماندهی قرارگاه ذوالفقار ارتش و با نظارت قرارگاه حضرت خاتم الانبیا (ص)، بهره مندی از ارتباطات چند لایه و گسترده و استفاده از جوانان در طراحی و اجرای عملیات و نوآوریها در سطوح مختلف از وجوه مهم این رزمایش به شمار میرود.
عملیات هجومی آبخاکی و اجرای عملیات مشترک بیچینگ توسط نیروی دریایی و نیروی زمینی ارتش و تخلیه نفربرها توسط ناوهای نیروبر در ساحل به منظور تصرف آن، استفاده عملیاتی از زیردریایی بومی کلاس متوسط فاتح، اجرای عملیات رزمی و هدف قرار دادن شناور توسط پهپاد سیمرغ، بهرهبرداری عملیاتی از پهپاد کمان نیروی هوایی و شلیک به اهداف متحرک در دریا توسط جنگندههای نیروی هوایی، پرتاپ موفق موشکهای پایه کروز دریایی و پدافندی، از جمله طرحهای تمرین شده در این رزمایش بود.
قرارگاه پدافند هوایی کشور تحت فرماندهی امیر سرلشکر موسوی نیز با رصد و پایش شبانهروزی منطقه عمومی رزمایش در نوار ساحلی جنوبی کشور و بکار گیری سامانه های پدافندی ارتش و سپاه مراقبت های لازم را از مرزهای هوایی جمهوری اسلامی به عمل آورده و در چند مورد توسط پدافند هوایی ارتش هشدار و اخطارهای لازم به هواگردهای بیگانه و فرامنطقهای برای ترک منطقه رزمایش با قاطعیت و سرعت اعلام شد.