در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، مصطفی سالاری در هفته تامین اجتماعی ضمن ارائه گزارشی از عملکرد و برنامههای این سازمان، به سوالاتی پیرامون همسان سازی حقوق بازنشستگان و ... پاسخ داد.
سالاری در نشست خبری خود با اصحاب رسانه با بیان اینکه باید از لحاظ ساختاری از بنگاه داری خارج شویم تا بتوانیم به وظایف اصلی خود به درستی عمل کنیم گفت: باید به سمت شرکت داری حرکت کنیم و هرکسی مدیرعامل تامین اجتماعی میشود دغدغه کارخانه داری و بنگاه داری نداشته باشد. این بنگاه داری ما را از وظایف اصلی بازمیدارد.
وی افزود: هم الزام قانون برنامه ششم توسعه و تاکید رئیس جمهور و وزیر رفاه است و هم عقل حکم میکند که این کار را انجام دهیم. قصد ما فروش سهام و صرف آن برای امور جاری نیست، بلکه جایی که سهام بالا داریم باید بفروشیم و در جای دیگری سهام خوب بخریم که البته به معنی بنگاه داری نباشد. سهام متفرقه را میفروشیم و سهامی میخریم که بازده سودش بالاتر است.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی به مطالبه شرکای اجتماعی و حرکت به سمت سه جانبه گرایی و اقدامات انجام شده در این زمینه اشاره کرد و گفت: یک موضوع مهم آن است که نسبت به ۴۵ میلیون نفر بیمه شده و مستمری بگیر چه خدماتی را باید انجام دهیم و چه خدماتی را کیفیت ببخشیم؟.
بیشتر بخوانید: مشاهده سوابق بیمه تامین اجتماعی با موبایل
سالاری افزود: مجموع درآمد و هزینه ما در سال گذشته ۱۳۴ هزار میلیارد بوده که برای سال ۹۹ روی ۱۷۹ هزار میلیارد بسته شده است. هزینه کرد ماهانه سازمان تامین اجتماعی سال گذشته ۹۶۰۰ میلیارد بوده که امسال به ۱۴۵۰۰ میلیارد تومان رسیده است. امسال با احتساب متناسب سازی، ماهانه ۱۰ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان باید حقوق بپردازیم که درسال ۹۸ حدود ۶۷۰۰ میلیارد تومان بوده است.
وی با بیان اینکه به بیمه شدگان اطمینان میدهیم که برای تامین منابع مشکلی در سال جاری نخواهیم داشت گفت: از اول مرداد عملا همسان سازی را اعمال و پرداخت می کنیم. محل تامین منابع آن، از سوی دولت و در راستای تادیه بدهی دولت بود که ۳۲ هزار میلیارد سهام خوب به تامین اجتماعی داده شد.
وی افزود: سال گذشته در همین زمان بنابر اعلام وزارت بهداشت، حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان به بخشهای درمانی و دانشگاهی دولتی بدهکار بودیم و پرداخت ما ۱۸ ماه عقب بود. به بخش خصوصی هم ۶۰۰۰ میلیارد تومان بدهکار بودیم که مطالبات بخش دولتی تسویه شده و اکنون یک ریال بدهی معوق رسیدگی نشده نداریم. معوقات فروردین ماه بخش خصوصی را هم این هفته می پردازیم.
سالاری به تحول دیجیتال به عنوان هدف گذاری امسال تامین اجتماعی اشاره کرد و گفت: برنامه گستردهای را آغاز و هدف گذاری کردهایم تا بهمن ۹۹ مراجعات ما تا ۷۵ درصد کاهش یافته باشد. تا ۴۰ درصد این هدف محقق شده که بخش عمدهای به عدم مراجعه حضوری برای تمدید اعتبار دفترچههای بیمه درمان برمیگردد. شیوههایی برای استعلام غیرحضوری اعتبار دفترچهها بکارگرفته و اعلام شده است.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی افزود: گام دوم، نسخه نویسی الکترونیک و حذف کامل دفترچه ها است که در حال کار بر روی آن هستیم. این اقدام با قاعده مند شدن تجویزها هم صرفه جویی و هم پرداختهای بروز اسناد پزشکی را به همراه دارد.
وی به طرح کاهش شکایات در دیوان عدالت اداری اشاره کرد و گفت: ابهاماتی وجود دارد که باعث میشود افراد برای طرح شکایت مراجعه کنند. تا ۴۰ درصد میتوانیم تعداد پروندهها را با انصراف به نفع فرد شاکی کاهش دهیم که مقدماتش فراهم و به دولت پیشنهاد شده است. تجمیع و تنقیح بخشنامههای تامین اجتماعی نیز می تواند کمک کننده باشد. قصد داریم تعداد بخشنامهها را تجمیع کرده و کاهش دهیم. کار مجریان بخشنامهها ساده تر و ابهامات ناشی از تعدد بخشنامهها کاهش می یابد.
وی در پاسخ به اینکه با همسان سازی حداقل حقوق بازنشستگان چقدر خواهد شد؟ اظهار کرد: در قانون بودجه، رسیدن کف حقوق به ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان راجع به بازنشستگان کشوری و لشکری است اما درباره تامین اجتماعی الزام قانونی نیامده اما رافع مسئولیت ما نیست.
وی ادامه داد: حداقل حقوق برای افراد دارای ۳۰ سال سابقه یک میلیون و ۵۸۰ هزار تومان بود که با متناسب سازی و افزایش ۲۶ درصدی سنواتی به دو میلیون و ۷۵۰ هزار تومان می رسد. برای ۳۵ سال سابقه خدمتی ها به سه میلیون می رسد.
وی در پاسخ به اینکه آیا همسان سازی شامل چهار ماه اول سال هم خواهد شد یا خیر؟ گفت: ابتدا قرار بود همسان سازی اول مهر اجرا شود، اما بنا به پیشنهاد نمایندگان کانونهای بازنشستگان از اول مرداد اجرا و شامل همه بازنشستگان میشود و رقم آن به حقوق زمان بازنشستگی، حق بیمه پرداختی و سنوات خدمت بستگی دارد و الزاما آنطور نیست که پایینترین حقوقها بالاترین میزان افزایش را شامل شوند.
به گفته سالاری، از اول مرداد ماه حقوقها با اعمال همسانسازیها و درصد افزایش یافته پرداخت میشود.
وی درباره اینکه اجرای همسان سازی تا چه زمانی ادامه می یابد؟ اظهار کرد: مذاکرات ما با دولت مبنی بر تامین سه ساله منابع همسان سازی از محل مطالبات ما از دولت بود که این منابع پایدار هم باشد. حدود ۲۰۰ هزار میلیارد مطالبه دیگر از دولت داریم و اگر آنها محقق شود همسان سازی در سالهای آتی می تواند ادامه داشته باشد.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی افزایش سنواتی حقوقها از ابتدای فروردین ماه اعمال شده و معوقات اردیبهشت و خرداد ناشی از این محل نیز تا پایان ماه جاری پرداخت میشود؛ البته این افزایش سنوات جدای از همسانسازی حقوقهاست.
وی درباره میزان دقیق بدهیهای دولت به تامین اجتماعی اظهار کرد: امسال دولت حق بیمه اصنافی که باید طبق قانون بپردازد به حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان می رسد. اگر دولت هرسال تعهدش را بپردازد مشکلی در تامین منابع پیدا نمی کنیم. طلبهای قبلی هم داریم که اختلاف کارشناسی درباره ارزش گذاری و محاسبه آن وجود دارد که به تعبیر سازمان حسابرسی تا آخر سال ۹۶ این بدهی قطعی شده حدود ۱۳۰ هزار میلیارد تومان است. میزان بدهی را از ۲۰۰ تا ۲۹۰ هزار میلیارد تومان را بیان میکنند.
وی درباره هزینه کرد منابع حاصل از عرضه سهام شستا در بورس نیز گفت: منابع حاصله را صرف افزایش سرمایه بانک رفاه کردیم.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی درباره بیمه بیکاری ناشی از کرونا و وضعیت صندوق بیمه بیکاری نیز بیان کرد: تقریبا غیر از افراد اضافه شده در دوران کرونا ماهی ۲۲۰ هزار نفر بیمه بیکاری می گرفتند. با شیوع کرونا وزارت کار اعلام کرد که افراد بیکار شده در سامانهای ثبت نام کنند که در فروردین ۶۸۰ هزار نفر اسم نویسی کردند که یک مسئله ملی فراتر از تامین اجتماعی و ناشی از بحران کرونا بود.
وی ادامه داد: نهایتا اینطور تصمیم گیری شد که تا آخر اردیبهشت ضوابط خاص برای پرداخت به افراد بیکار شده ناشی از کرونا پیش بینی شود. ما کماکان خودمان بیمه بیکاری آن ۲۲۰ هزار نفر را میپردازیم و برای بیمه شدگان ناشی از کروناها ضوابط خاص بابت آن ۸۰ روز دیده شود.
سالاری با بیان اینکه پرداخت و شرایط پرداخت به این گروه تابع ضوابط خاص است و بخش عمده بیمه بیکاری آن ۸۰ روز را پرداخت کردهایم گفت: وجه هم به حساب حدود ۸۵ تا ۹۰ درصد این افراد واریز شده و هنوز ۱۰ درصد برای اعلام شماره حساب و ... مشکل دارند.
وی درباره هزینه کرد درمان بیماران کرونایی از محل منابع درنظر گرفته شده از صندوق توسعه ملی افزود: هنوز بحث درباره هزینه کرد مبلغی که از صندوق توسعه ملی برداشته شد وجود دارد و در حال کار بر روی آن هستند، اما نظر ما این است که با همه یکسان و مشابه برخورد شود. درباره اینکه چه طور موضوع بین وزارت بهداشت و تامین اجتماعی راهبری شود در حال مذاکره هستیم.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با اشاره به پرداخت وام قرض الحسنه به بازنشستگان نیز گفت: امسال ۲۰۰۰ میلیارد تومان برای این کار پیش بینی شده است که طی ۶ مرحله پرداخت خواهد شد. کسانی که مشمول دریافت این وام میشوند باید توسط کانونهای بازنشستگان استان خود به بانکهای عامل معرفی شوند. در مجموع به ۵۰۰ هزار نفر امکان وامدهی داریم.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی همچنین درباره پروژههای درمانی این سازمان و روند ساخت بیمارستانهایی چون میلاد ۲ و ۳ اظهار کرد: هشت پروژه بزرگ چندسال قبل تعریف شد و قرار بود یک شرکت اروپایی تامین کننده مالی ساخت آن باشد اما به دلیل مشکلاتی امکان مشارکتشان منتفی و فعلا متوقف شده است. به دنبال آن هستیم که از ظرفیت بورسی املاک و مستغلات استفاده و احداث مراکز را ادامه دهیم که در مرحله گفت وگوی اولیه است و نتیجه نهایی آن حاصل نشده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت