سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین از ایرنا، بعد از شکست آلمانها در جنگ جهانی دوم، متفقین، این کشور را به ۲ بخش شرقی و غربی تقسیم کردند.
در سال ۱۹۶۱ نیز دیوار برلین ساخته شد و رسما آلمان به ۲ بخش تقسیم شد. با این حال به صورت پنهانی و به دلیل حضور فوتبال، روابط پنهانی بین اهالی شرق و غرب، برقرار میشد.
خیلی از ساکنین شرق، طرفدار پروپاقرص آلمان غربی بودند و در بازیهایی که این تیم در خارج از آلمان برگزار میکرد برای طرفداریاش به ورزشگاه میرفتند.
مسابقات جام جهانی ۱۹۷۴ در آلمان غربی و با حضور ۱۶ تیم برگزار میشد. آلمان شرقی نیز برای اولین و آخرین بار مجوز حضور گرفته بود و دست بر قضا هر ۲ تیم در یک گروه قرار داشتند.
در هفته سوم مرحله گروهی شاهد پیکار ۲ آلمان بودیم. غربیهای قدرتمند و شرقیهایی که روسای خود را روی سکوهای ورزشگاه «وولکس پارک اشتادیون» هامبورگ میدیدند.
در این دیدار جذاب و پرالتهاب یک گل زده شد که در عین ناباوری آن گل سهم آلمان شرقی بود. شاگردان گئورگ بوشنر در دقیقه ۷۷ توسط یورگن اسپارواسر به گل برتری رسیدند.
در اکثر دقایق، این تیم آلمان غربی بود که با ستارههایی چون بکنباوئر، برتی فوکس، پل برایتنر، گرد مولر و ... به سمت دروازه تیم حریف تاخت اما به گل نرسید. البته که تیم آبیپوش میدان نیز روی ضد حملات چند موقعیت خوب داشت که به هدر رفت.
در نهایت آلمان شرقی در این گروه با پنج امتیاز سرگروه شد و آلمان غربی به عنوان تیم دوم راهی دور بعدی شد.
در مرحله دوم که بازهم گروهی بود آلمان شرقی در برابر برزیل و هلند شکست خورد و مقابل آرژانتین به تساوی رسید تا در گروه سوم شود و از صعود به فینال بازبماند اما آلمان غربی با سه پیروزی، مقتدرانه صدرنشین شد و به دیدار نهایی رسید.
شاگردان هلموت شون در مسابقه پایانی با نتیجه ۲ بر یک از سد هلندِ شایسته گذشتند و برای دومین بار قهرمان جهان شدند. با این حال تنها شکست آنها در برابر آلمان شرقی به ثبت رسید.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد