در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
توصیه وکلای مهاجرتی پاسارگاد این است که قبل از مهاجرت با چالش ها و مشکلات زندگی در استرالیا برای مهاجرین آشنا شوید. در این صورت فرصت دارید راه کارهایی برای مقابله با آنها بیابید و تا در زمان اقامت در استرالیا، کمترین فشار را تحمل کنید.
مشکلات زندگی ایرانیان در استرالیا
اگر نظرات مهاجرین به استرالیا و به طور ویژه نظر ایرانیان ساکن استرالیا را درباره چگونگی زندگی در این کشور جویا شوید با معایب و مشکلات مهاجرت به این کشور بیشتر آشنا خواهید شد. استرالیا کشوری چند فرهنگی و مهاجر پذیر است که فرهنگ نژادپرستی اصلا در آن به چشم نمی خورد و مردم مهربان و صادقی دارد اما
ایرانیان در استرالیا با مشکلاتی مانند تسلط به زبان انگلیسی و پیدا کردن شغل مناسب دست و پنجه نرم می کنند. البته این همه مشکلات نیست! در واقع اختلافات فرهنگی زیاد و حس غربت (با وجود اینکه ایرانیان زیادی در استرالیا هستند) ممکن است کام شما را تا مدتی تلخ کند.
مهمترین مشکلات ایرانیان مهاجر در استرالیا
در اینجا عمده مشکلات ایرانیان مقیم استرالیا را بررسی می کنیم:
فرهنگ قانون پذیری و ناآشنایی با قوانین و مقررات
ما در ایران به قانون گریزی عادت کرده ایم. از قوانین رانندگی گرفته تا حق کپی رایت در کشور ایران به راحتی زیر پا گذاشته می شوند. پرداخت انواع رشوه و زیرمیزی و حق السکوت در کارهای روزمره امری عادی تلقی می شود. اما در کشوری مانند استرالیا همه چیز تابع قانون است و آشنا بودن با این و آن یا وزیر و وکیل بودن هم کمکی به رسیدن به چیزی، از روش های غیرقانونی نمی کند.
شما در استرالیا به سختی می توانید گواهینامه رانندگی بگیرید و خیلی آسان تر از چیزی که فکرش را بکنید احتمال دارد آن را از دست بدهید. جریمه رانندگی در این کشور از حدود ۴۰۰ دلار شروع می شود و ممکن است تا بیش از ۹۰۰ دلار هم روی دست شما هزینه بگذارد. خیلی از ایرانی ها در استرالیا در جهت خلاف رانندگی می کنند چون اینجا جهت رانندگی برعکس ایران است!
همچنین آشنا نبودن با قوانین مهاجرتی نیز یکی از مشکلات متداول برای مهاجرین است. چون برخلاف تصور رایج، همه قوانین و مقررات را نمی توانید در سایت های رسمی دولتی استرالیا نیز پیدا کند.
اینجاست که که به یک مشاور و وکیل آگاه و با تجربه به قوانین استرالیا نیاز پیدا خواهید کرد.
یا برای مثال، قوانین مالیاتی بر اساس درآمدتان و به صورت دقیق محاسبه می شود و فرار مالیاتی تقریبا غیر ممکن است. بنابراین یکی از مشکلات ایرانیان در استرالیا، رعایت کامل روندهای قانونی و صبر برای انجام اصولی کارهاست. البته با تطبیق پذیری که طی زمان برای مهاجرین حاصل می شود، لذت این فضای قانونی را هم خواهند چشید.
جالب است بدانید که حتی داشتن نمره ۷ آیلتس هم به معنای آن نیست که شما در استرالیا به راحتی می توانید با افراد بومی صحبت کنید و ارتباط بگیرید. حتی اگر مدرک تخصصی پزشکی و مهندسی هم داشته باشید اما نتوانید به خوبی با استرالیایی ها صحبت و معاشرت کنید برای پیدا کردن کار در استرالیا به مشکل خواهید خورد و شما را در مصاحبه رد خواهند کرد. یکی از مشکلات ایرانیان، آموزش غیر اصولی و درست زبان انگلیسی در دوران تحصیل در مدرسه و دانشگاه است که نمود آن در مهاجرین به کشورهای خارجی هم دیده می شود. البته زبان، مقوله ای فرهنگی است و همه جوانب و ظرائف آن هم قابل یادگیری در کلاس های زبان نیست. در واقع عجین شدن با یک فرهنگ جدید خصوصا برای ایرانیان یک چالش مهم به شما می رود ولی با شنیدن مستمر لهجه خاص استرالیایی ها و دوست شدن با بومیان استرالیایی می توانید بر آن غلبه کنید.
با اینکه فرصت های شغلی در استرالیا خیلی زیاد و متنوع است و پرتقاضاترین مشاغل استرالیا را قبلا به شمار معرفی کرده ایم اما پیدا کردن کار برای ایرانیان در استرالیا کار راحتی نیست. جالب است بدانید که مشاغل مدیریتی در استرالیا درآمد بیشتری از مشاغل پزشکی دارند و یکی از کارهای پردرآمد این کشور، مدیریت عملیات در پروژه های معدن است.
شاید مشکل کار هم به اختلافات فرهنگ کاری ایرانیان با استرالیایی ها برگردد اما همان طور که بالاتر گفتیم، قسمتی از آن به مشکل ضعف زبان مربوط می شود.
سیدنی، ملبورن و کانبرا گران ترین شهرها برای زندگی در استرالیا هستند. در استرالیا هزینه مسکن خیلی بالاست. اجاره ماهانه یک خانه ۸۵ متری مبله در محله ای معمولی حدود ۲۰۰۰ دلار روی دست شما هزینه می گذارد و اگر آپارتمانی ۴۵ متری هم اجاره کنید باید ماهیانه ۱۴۰۰ دلار بپردازید. البته این را هم بگوییم که اجاره خانه را باید هفتگی بپردازید نه ماهانه. همچنین در آپارتمان مبله ۴۵ متری هزینه آب، برق، گاز و ... برای هر نفر حدود ۱۶۳ دلار استرالیاست. ولی غذا در استرالیا نسبتا ارزان است. پیشنهادمی کنیم برای اطلاع بیشتر، مقاله هزینه های زندگی در استرالیا را بخوانید.
هزینه حمل و نقل درون و برون شهری نیز در استرالیا بالاست. در سطح شهر، تاکسی به وفور دیده نمی شود و بیشتر باید از خدمات عمومی مانند مترو و اتوبوس استفاده کنید. هزینه پارکینگ هم خیلی بالاست و نمی توانید هر جایی با اتومبیل شخصی توقف کنید. همچنین فاصله زیاد استرالیا از اروپا و آسیا و آمریکا نیز باعث می شود هزینه بلیط مسافرت شما خیلی بالا باشد.
یکی از مواردی که در ایران قدرش را نمی دانیم دسترسی آسان به پزشکان متخصص است. در استرالیا تعداد پزشکان، کمتر از ایران و خصوصا شهرهای بزرگی مثل تهران و اصفهان است و ممکن است در استرالیا مدت ها منتظر نوبت ویزیت پزشک متخصص بمانید. شما در استرالیا علاوه بر کم بودن تعداد پزشکان با مشکل تخصص پزشکان هم روبرو هستید. در واقع سطح دانش و مهارت پزشکان استرالیایی خیلی بالا نیست و پذیرش این موضوع برای ایرانیان که همیشه دسترسی آسانی به پزشکان متخصص دارند، سخت تر است.
جدا شدن از جمع خانواده مخصوصا برای کسانی که به تنهایی به استرالیا می آیند معمولا احساس غربت و در بعضی موارد افسردگی به همراه می آورد. این مشکل مخصوصا در ماه های ابتدایی مهاجرت شایع تر است. همچنین فرهنگ و آداب و رسوم زندگی عاطفی ایرانی تقریبا منحصر به فرد است و طبیعتا بین استرالیایی ها وجود ندارد. دل کندن از آداب و رسوم ایرانی ممکن است چندین ماه یا سال از شما زمان ببرد اما در هر صورت اتفاق می افتد.
برای مقابله با مشکلات زندگی در استرالیا چکار کنیم؟
اگرچه این مشکلات در استرالیا وجود دارند اما این به آن معنا نیست که مهاجرت ایرانیان به استرالیا کار اشتباهی است. این مشکلات در خیلی کشورهای دیگر هم ممکن است وجود داشته باشد. اتفاقا ایرانیان زیادی هم هستند که در ایران اوضاع خوبی نداشتند اما در استرالیا به موفقیت رسیده اند و زندگی خوبی هم برای خود و هم برای خانواده هایشان ساخته اند. برای بخشی از مشکلاتی که در این مطلب بیان کردیم باید از قبل آمادگی باشید ولی بخشی دیگر را هم ما برای شما رفع خواهیم کرد و از این جهت لازم نیست نگران باشید.
برای اینکه این مشکلات را از پیش رو بردارید و یا کمتر تحت فشارشان قرار بگیرید، باید به موسساتی که خدمات لندینگ ارائه می دهند مراجعه کنید.
ما در گروه مهاجرت پاسارگاد، سال هاست که خدمات لندینگ را برای ایرانیان عزیز از لحظه ورود به فرودگاه استرالیا انجام می دهیم تا به دلیل عدم آشنایی دچار مشکل نشوید. احساس تنهایی نکنید و بتوانید با برنامه های حساب شده از کنار مشکلات عبور کرده و به موفقیت برسید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم