سخنگوی وزارت خارجه:

دیداری بین روحانی و ترامپ انجام نمی شود

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: برنامه‌ای برای دیدار بین روسای جمهور ایران و آمریکا در نیویورک وجود ندارد.
کد خبر: ۱۲۲۸۴۱۲
دیداری بین روحانی و ترامپ انجام نمی شود

به گزارش جام جم آنلاین از فارس، سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه امروز (دوشنبه) در نشست خبری با رسانه‌های داخلی و خارجی به تشریح آخرین تحولات در عرصه سیاست خارجی پرداخت.

وی در ابتدا به تحرکات دیپلماتیک کشور پرداخت و گفت: آقای روحانی امروز برای شرکت در پنجمین نشست سران سه کشور ضامن روند آستانه در ترکیه هستند که امیدواریم نتایج این نشست آرامش را به سوریه برگرداند.ظریف هم به چین، ژاپن، مالزی، بنگلادش و اندونزی می‌رود و اگر شرایط مهیا باشد ایشان به نیویورک می‌رود و به همراه رئیس‌جمهور در نشست مجمع شرکت می‌کند.

وی همچنین درباره اتهامات مقامات آمریکایی درباره آرامکو گفت: ۵ سال است یمن درگیر جنگ است و طبیعی است ایران به صراحت اعلام کرده از مردم یمن و حقوق آنها حمایت می‌کند و اینکه این اقدامات را به ایران نسبت بدهند در راستای دروغ حداکثری است. این حرف‌ها از بیخ و بن بی‌اساس است.

سخنگوی وزارت خارجه در ‌‌پاسخ به سوالی درباره اعتبار ۱۵ میلیارد دلاری (طرح ماکرون) و اینکه آیا ترامپ با این طرح موافقت کرده است یا نه، گفت: ایران برای توازن‌بخشی به حقوق و تعهداتش بعد از بی‌عملی‌های طرف‌های اروپایی اقداماتی را صورت داد. آنها ۱۱ تعهد داده بودند. در رایزنی‌ها بین ایران و فرانسه به‌عنوان پیشنهاد مبالغی که نام بردید مطرح است. هنوز برخی کشورها مایل و مجبورند از بقیه کشورها اجازه بگیرند. رایزنی‌ها با اروپا و فرانسه ادامه دارد و منتظریم طرف‌های باقیمانده در برجام و ۳ کشور اروپایی گام‌های ملموسی برای اجرای تعهداتشان بردارند. به ما ارتباطی ندارد ترامپ موافقت می‌کند یا نه، طرف گفتگوی ما فرانسویها هستند.

موسوی در پاسخ به سوال دیگری درباره گمانه‌زنی‌ها مبنی دیدار روسای جمهور ایران و آمریکا در نیویورک اظهار داشت: تایید نمی‌کنم، نه چنین برنامه‌ای در دستور کار ماست و نه چنین اتفاقی می‌افتد. این دیدار انجام نخواهد شد. اعلام کردیم اگر آمریکا تروریسم اقتصادی را بردارد و به برجام برگردد ممکن است در چارچوب کشورهای عضو برجام آنها هم گوشه‌ای بنشینند و حضور داشته باشند.

وی درباره مصادره اموال ایران در کانادا گفت این اقدام خلاف نص صریح قوانین و مقررات بین‌المللی و اصل مصونیت دولت‌هاست و ایران حق خود را محفوظ می‌دارد که اقدام لازم را برای بازپس‌گیری اموال انجام دهد، اقدامات حقوقی ایران فعلا شروع شده و متعاقبا اطلاع‌رسانی می‌شود.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین گفت: بازدیدهای آژانس از دانشگاه‌ها در راستای تعهدات داوطلبانه ایران در چارچوب اجرای پروتکل الحاقی بوده است.

وی درباره بازداشت سه تبعه استرالیایی در ایران هم عنوان کرد: از سه مورد اطلاع ندارم یک مورد سال گذشته اتفاق افتاده بود که آن هم به جرم جاسوسی برای یک کشور متخاصم بازداشت شده است. از دو مورد دیگر اطلاعی ندارم می‌توانید از مراجع ذیربط سوال کنید.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی درباره برکناری بولتون و دریافت پیام از طرف آمریکا گفت: پیامی از طرف آمریکایی‌ها نگرفتیم. به دلایل برکناری بولتون خیلی کار نداریم، تحولات داخلی در آمریکاست. هر چند ماهی از این تغییرات در دولت ترامپ رخ می‌دهد.

وی درباره وضعیت نفتکش «استنا ایمپرو» هم گفت: مراحل حقوقی و قضایی تقریبا رو به اتمام است و دو سه کار بوروکراسی مانده و به نظر می‌رسد این کشتی به زودی رفع توقیف شود.

موسوی در پاسخ به سوالی درباره احتمال دخالت سرویس امنیتی هلند در خرابکاری‌های هسته‌ای در ایران گفت: نهادهای ذیربط در حال بررسی موضوع هستند و پیگیری‌ها ادامه دارد.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال دیگری گفت: حمایت‌ها از جنایات عربستان سعودی در یمن تازگی ندارد چون آنها با چراغ سبز غربی‌ها به‌ویژه آمریکا و با توهم فتح چند روزه یمن وارد باتلاق شدند و این توهم تا حالا گریبانگیر آنها شده و درگیر این موضوع هستند؛ نباید انتظار داشته باشند وقتی اقدام به بمباران عزاداری‌ها، مدارس و ... یمنی‌ها می‌کنند، غیرت یمنی‌ها نجنبد.

موسوی همچنین درباره گام‌های کاهش تعهدات برجامی ایران تصریح کرد: گام سوم با صراحت در حال انجام است و گام چهارم نیز در حال طراحی است.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه به نظر می‌رسد اروپا بعد از گام سوم علاقه‌ای ندارد که ایران در برجام بماند، گفت: بحث علاقه نیست، توافقی صورت گرفته و ایران هم تا زمانی به توافق پایبند است که موازنه‌ای بین حقوق و تعهداتش باشد و اگر ببینیم ماندن در برجام به نفع ایران نیست، ایران هم علاقه‌ای به حضور نخواهد داشت و اقدامات لازم را اتخاذ خواهد کرد.

وی درباره سفر روحانی به ترکیه و اینکه آیا گر‌وه‌های مخالف دولت سوریه نیز در نشست حضور دارند؟ گفت: این نشست سران سه کشور ایران، سوریه و ترکیه است و این جلسه مهمی است و ان‌شاءالله به سمت اجرای راه حل سیاسی به پیش خواهیم رفت.

موسوی درباره اقدامات اخیر ترکیه در سوریه گفت: ایران به همراه روسیه و ترکیه با توجه به ملاحظات و دغدغه‌های امنیتی، این دغدغه را داشته که ضمن حرکت به سمت کاهش تنش در منطقه و سوریه، همواره حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه توسط همه از جمله سه کشور به رسمیت شناخته شود. امیدواریم به راه حل مرضی‌الطرفین برسند و همه تسهیل‌کننده بازگشت آرامش به سوریه باشیم.

وی درباره وضعیت مسعود سلیمانی استاد دانشگاه تربیت مدرس که در آمریکا در بازداشت است، گفت: وزارت خارجه و نهادهای ذیربط هم درباره ایشان و هم دیگر اساتیدی که حدود ۱۹ تا ۲۰ پرونده می شود، پیگیر بودند و از طریق مجاری رسمی و قانونی از طریق کانالهای ارتباطی با آمریکا و مراجع رسمی دیپلماتیک پیگیر تک‌تک این پرونده‌ها هستیم. برخی پیچیدگی‌ها وجود دارد و به خاطر عدم همکاری برخی دولتها و از جمله آمریکا تاکنون این پیگیری‌ها به نتیجه نرسیده است. این‌گونه نیست که ایران از پیگیری این پرونده‌ها دست بکشد و تا احقاق حقوق آنها و اثبات بیگناهی‌شان پیگیری‌ها جدا ادامه دارند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها