مقابله با خطر ورود فاضلاب به مزارع سبزیکاری تهران

در نیمه دوم مرداد 1398، سخنگوی محترم دولت از مصوبه اخیر هیات دولت مبنی بر تشکیل یک کمیته تخصصی با مسؤولیت وزارت کشور برای حل معضل آبیاری مزارع کشت سبزی در جنوب پایتخت با استفاده از فاضلاب خبر داد.
کد خبر: ۱۲۲۶۰۷۵

اگرچه اهتمام دولتمردان در حفظ سلامت جامعه، ارزنده است اما طرح مساله یادشده در سطوح بالای حاکمیتی نشانه‌ای از عمق این معضل بهداشتی است. پرواضح است که فاضلاب ناقل بسیاری از بیماری‌های باکتریایی مثل وبا، بیماری‌های ویروسی نظیر هپاتیت A و بیماری‌های انگلی همچون ژیاردیازیس است. در همین راستا، طبق نتایج یک تحقیق علمی مشخص شد که حدود 15درصد از نمونه‌های سبزیجات در شهر تهران آلوده به تخم انگل‌های بیماری زا بودند. به‌ویژه آن‌که اغلب سبزیجات و صیفی‌جات، ذاتا به‌صورت خام و بدون حرارت پخت به مصرف می‌رسند و این موضوع خطر آلودگی را بیشتر می‌کند. گفتنی است احتمال آلودگی پیازچه بیشتر از سایر انواع سبزیجات است، زیرا قسمت خوراکی پیازچه مستقیما با خاک تماس دارد.
استفاده از دستکش حین مراحل سالم‌سازی سبزیجات در منزل، اولین قدم برای پیشگیری از خطر ابتلا به بیماری‌های عفونی است. این موضوع باید به طور ویژه از سوی بانوان گرامی مورد توجه قرار گیرد، زیرا احتمال باقی ماندن بقایای تخم انگل در زیر ناخن وجود دارد. از طرفی، برخی از عوامل عفونی ممکن است در مادران باردار موجب سقط یا آسیب به سلامت جنین شوند. مراحل سالم‌سازی سبزیجات به ترتیب زیر است:
پاکیزه‌سازی ظاهری: در این مرحله ذرات گل ولای چسبیده به سبزی یا برگ‌های پوسیده باید جدا شوند.
انگل زدایی: در این مرحله باید سبزیجات داخل سینک حاوی آب قرار گرفته و به ازای هر یک لیتر آب تعداد یکی دو قطره مایع ظرفشویی اضافه شود. زمان غوطه وری سبزی در این مرحله حدود 5 دقیقه است.
ضدعفونی کردن: در این مرحله سبزیجات داخل سینک حاوی آب گذاشته شده و سپس ترکیبات کلردار نظیر هیپوکلریت کلسیم یا پرکلرین اضافه می‌شوند. در این مرحله نیز باید سبزی به مدت حدود 5 دقیقه باقی بماند.
آبکشی کامل: آخرین بخش از فرآیند سالم‌سازی سبزیجات است که باید به دقت انجام شود تا از خروج کامل باقیمانده ترکیبات شیمیایی نظیر مایع ظرفشویی یا محلول ضدعفونی از روی سبزی مطمئن شویم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها