به گزارش جام جم آنلاین به نقل از دیلی میل، این طرح مانند داستان های علمی تخیلی است - اما میتواند طی یک دهه آینده به واقعیت تبدیل شود. هر روز بیش از 800 هواپیمای غول پیکر، میلیون ها تن گرد و غبار را به ارتفاع 12 مایل از سطح زمین بلند می کند و سپس قسمت های زیادی از این گرد و غبار را به اطراف استراتوسفر می پاشد. پوشَن سپهر یا استراتوسفر لایه ای از هواکره است که تا پنجاه کیلومتری زمین ادامه دارد(به انگلیسی: Stratosphere) و دومین لایهٔ بزرگ اتمسفر است .
از نظر تئوری ، گرد و غبار موجود در هوا یک آفتاب غول پیکر ایجاد می کند و برخی از پرتوهای خورشید را بازتاب می دهد و البته گرما را هم به فضا بازمی گرداند. در این فرآیند زمین از بدتر شدن آب و هوا محافظت می شود.
این پروژه توسط میلیاردر و بنیانگذار مایکروسافت بیل گیتس تأمین می شود و توسط دانشمندان دانشگاه هاروارد نیز به مرحله اجرایی در می آید. اجرایی کردن و در نظر گرفتن طرح های این پروژه بسیار عظیم آغاز شده است. آزمایش اولیه سه میلیون دلار هزینه دربردارد.
اما از سویی این برنامه مخالفان بسیار زیادی دارد. برخی دیگر از دانشمندان بر این عقیده اند طرح بیل گیتس منجر به تغییرات اقلیمی و فجایع آب و هوایی می شود که اصلا نباید ریسک آن را پذیرفت. اکنون سوال این است که طرح بسیار پرخرج بیل گیتس قرار است کره زمین را از گرم شدن بیشتر نجات بدهد یا اینکه فجایع زیست محیطی را پدید آورد؟
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد